Komedihelg

 
Hyrde tre filmer igår på hemmakväll. The Dictator, 21 jump street och the sitter. Temat var, som ni ser, komedi. :) Igår kikade vi på The Dictator och vi har nyss sett färdigt 21 jump street. I like it!
 
 
Dagens film:
 
 
Riktigt bra tyckte jag. Och den innehöll även en suprice visit från en skådespelare som ligger mig varmt om hjärtat. 
 
 
Gårdagens film:
 
 
Haha rätt kul, och helt knäpp förstås. 
 
 
Nu ska vi ge oss i kast med sista filmen, the sitter. 
 

Som vanligt..

 
Som vanligt blev det inte som planerat. Blir ingen spjälsängsmålning denna helg utan vi skjuter upp det till nästa. I stället har jag roat mig med att försöka rengöra babyskyddet som vi ska få låna av Ida och Mice. Eftersom de bor i ett badhus (typ) så har fukten gjort att det börjat mögla lite. Så efter några om och men lyckades vi (mattias) plocka isär tygdelarna samt bältesdelarna från stolen och sen rengjorde vi (jag) den med vatten och såpa. Allt hänger ute på tork nu och så den är torr och jag känner mig tillräckligt motiverad så ska jag torka av den med lite ättika också, det ska tydligen vara bra?? :question: Tack och lov för google för jag kan ingenting om sånt här. Eftersom att jag stått lutad över badkaret på tok för länge så har ryggen blivit ytterst ledsen och lär nog inte förlåta mig än på ett tag. 
 
Nåja, även om spjälsängen får vänta så lyckades vi i alla fall ta tag i tvätten samt veckohandla för halva veckan. Goodie. Och nu har älsklingen gett sig iväg till en kompis så jag har lägenheten för mig själv. Jag har alla planer på att sätta igång ett avsnitt av det okända och somna i soffan. Utmärkt. 
 
 


Hur är det möjligt?

 
 
Uuuuusch! Hur kan helgen redan vara slut? :( I morgon är det slut med att sova länge för då börjar allvaret igen. Bläh! 
 
Fick för övrigt ett meddelande från barnmorskan i fredags som jag glömde berätta om. De tog ju blodprov när jag var där i tisdags och den här gången visade det sig att sköldkörtelhormonet nu gått upp och lagt sig på en normal nivå. Med andra ord så behövde jag inte höja dosen ytterligare men däremot så får jag fortsätta ta dosen som jag ätit den senaste månaden (dvs den tripplade dosen). Kanske var det därför jag gick ner så pass i vikt på bara två veckor? Ämnesomsättningen börjar väl bli normal nu antar jag. Eller normal och normal, så normal den kan bli när man är gastric by pass opererad. 
 
Idag är planen att vi ska måla näst sista omgången på sängen, beroende på hur sent vi kommer hem så ska jag väl försöka köra lite tvätt också. Kan inte begripa var all tvätt kommer ifrån, körde fem (FEM!!!!???) maskiner förra helgen och vi har ändå en massa tvätt nu igen. Urk! 
 
 


Lööördag

 
Zzzzz.. Tog en lååång sovmorgon till 9 idag. Eller, jag vaknade ju tidigare men klev inte upp förrän då. Ändå börjar jag segna till nu och funderar på att ta en "powernap". Fast jag lyckas aldrig ta en riktig, kort powernap. Mina blir snarare långa-sova-bort-halva-dagen-nap. 
 
Om ett tag ska vi börja göra oss i ordning och bege oss till Falkenberg och socialisera lite med systeryster med familj. 
 
I övrigt händer det inte så mycket. Känner mig lite smånojig för jag har inte känt av bebisen ordentligt på 2½ dygn. Jag har känt något, tror jag. Men inte alls som förut, men men. Ger det någon dag till, lill*n kanske vara slappar lite som förra gången. 
 
 


Frisk?

 
Yeyyy! Nu har jag börjat få "friskhets"-tecken på riktigt. Nu kan jag nämligen andas och snyta mig utan att proppa mig full med nässpray först. Tjohoo! (Jag bortser från det faktum att jag fortfarande har ont i halsen och hostar).
 
Idag blir det återigen tentaskrivande på skolan. Vi höll på med det i 5 timmar igår utan någon nämnvärd paus så mot slutet var vi ganska trötta. Och förvirrade. Tröttheten och förvirringen var ganska jobbig, men samtidigt så skapade den även en hel del gapskratt och fnissattacker så man kan visst ha väldigt roligt samtidigt som man skriver tenta. :) Håller tummarna för att vi blir klara idag. Måste tänka positivt: vi BLIR klara idag. Goodie. :thumbup:
 
 


Torsdag. Eelleeer?

 
Jaha.. Om min lilla hjärna hade haft rätt igår så hade det varit fredag idag. Men icke. Så det är bara att stå ut lite till och sen är det helg.
 
Under helgen blir det nog spjälsängsmålning samt eventuellt ett besök till eller av systeryester med familj. Å andra sidan ändrar de ju sig hela tiden så vi får väl se vad som händer. ^^
 
Dagen ska spenderas på skolan med Filip. Vi ska jobba mer med tentan och jag hoppas innerligt att vi kommer långt idag, vore underbart om vi kunde bli färdiga med den i morgon så kan vi fokusera på den andra uppgiften under hela nästa vecka. Dessutom skulle vi slippa oroa oss över tentan under helgen vilket drar bort lite stress. :)
 
 


Hur är det möjligt?

 
Gaaah! Hur kan det bara vara onsdag idag?!?! :O Jag tycker liksom att det kan vara helg nu. Nu!
 
Föreläsningen var egentligen inte direkt en föreläsning. Det var snarare en informationsträff eller vad jag nu ska kalla det och efter det så lyckades jag faktiskt komma ihåg försäkringskassan (kors i taket). Efter lite om och men lyckades vi få ordning på pappren och de tog hand om dem där på kontoret och skulle skicka dem vidare till inläsningscentralen så jag behövde inte bry mig mer om dem, så det var ju nice. Det var nog tur att jag bad om hjälp för jag hade bara skrivit fel om jag gjort det själv. Givetvis spökade gravidhjärnan lite också så jag hade tagit med mig fel blankett dit, men det gjorde inget det var ju liksom på deras kontor så det hade ju bara varit knäppt om de inte hade blanketten där. 
 
Nåja, nu ska jag mysa ner mig i soffan och ladda batterierna innan jag kör igång med pluggandet. 
 
 
 

Mat!

 
Maaaaat! Haha, sitter här och är fullkomligen svinhungrig. Kan dock inte äta riktigt än. Tänkte att jag skulle boosta mig med lite proteiner så jag håller på och kokar ägg. Sen kanske det blir en liten tupplur efter frullen. Har varit vaken sen 4- tiden, kunde absolut inte somna om. Och Tusse gjorde det ju inte lättare genom att försöka gosa både hårdhänt och högljutt. Tappade räkningen på hur många gånger jag puttade bort honom, han ville verkligen inte fatta vinken. 
 
Idag är det skola 10-12. Sen ska jag pallra mig iväg till Försäkringskassan eftersom jag glömde bort att göra det igår. SEN ska jag läsa artiklar och skriva lite noteringar till tentan. Känns förvisso bra att vi kommit igång men samtidigt så känns det som om vi ligger efter. Tentan ska inte in förrän senast den 5e oktober, men i samma veva ska vi även bli färdig med en annan uppgift då vi ska sammanfatta 20 vetenskapliga artiklar, och ska vi klara av att sammanfatta dem så är det ju en fördel om vi hinner läsa dem allihop också. Nåja, nu ska jag ta och titta till mina ägg. Hejsvejs!
 
 


God natt

 
ZzzzzZzzz.. Börjar bli lite väl trött nu. Har ju inte tagit någon eftermiddagslur idag så jag planerar att glida ner i sängen och läsa lite innan jag faller ner i medvetslösheten. Mina kära sambo är på pilkastning så honom ser jag väl inte förrän i morgon, känner mig ganska övertygad om att jag kommer hinna somna innan han kommer hem. Men men, vi fick ju träffas i 30 minuter när han slutat jobba och hann i alla fall diskutera möjligheterna kring föräldragruppen. Så om det löser sig med hans jobb så lär vi nog gå på några sådana träffar i november. Tror det var 3-4 träffar om jag inte minns fel. 
 
Nåja, nu ropar sängen på mig. Eller så är det kanske jag som ropar på den. Who knows. Nåja, ska jag fungera någorlunda hjälpligt i skolan i morgon så är det bäst att sova. Mycket. 
 
Så god natt på er gott folk :)
 
 


Fontänen

 
Den här dagen började ju som sagt inte särskilt bra. Och "det dåliga" har höll i sig under förmiddagen. När jag skulle till mvc så åkte jag i hyfsat god tid (20 min innan jag skulle vara där). Men de asfalterade längs vägen och hade stängt av ena väghalvan. Resultat: bara en riktning kunde köra i taget. Men det segade bara ner mig med någon enstaka minut. Men sen när jag kom till stan så var "min" parkering avstängd. Eller, parkeringen var inte avstängd, men den enda vägen jag brukar köra dit var avstängd. Och jag kunde inte vända heller och ta en annan väg för jag låg i fel körfält. Typiskt! :( Så jag villade in min inne i stan och kände mig ytterst obekväm. Hade av vag uppfattning om hur jag skulle komma till mvc till fots men inte via bilen så det slutade med jag letade upp en parkering och lät bilen stå och gick till mvc i stället.
 
Slutade med att jag blev 15 minuter sen. Usch! Jag AVSKYR att vara sen. :( Fast barnmorskan var inte det minsta bekymmrad. Tydligen så hade vi en hel timme inbokad så det var inget behov av stress (fast det hade ju inte jag vetat). Men jag hade ju stressat som en galning och var skitsur dels för att vägen varit avstängd, del för att jag varit vilse, och dels för att jag försökt nå mottagningen utan resultat. Hon såg ju att jag såg upprörd ut och frågade om jag var ledsen, och vad händer? Jo jag svarar ärligt, att "nej, jag är inte ledsen". Sen började jag storböla som en annan idiot. Så jag satt inne på hennes rum och grät som en fjant samtidigt som jag försökte förklara att jag egentligen inte var ett dugg ledsen. Känns inte som om min story var särskilt trovärdig. :bigeyes: Haha, såhär i efterhand kan jag ju tycka att situationen var lustig men det tyckte jag definitivt inte då.
 
Nåja, jag fick lugna ner mig lite och skaka av stressen så blev det bra sen. Vi tog lite prover, lyssnade på lill*ns hjärta och pratade om föräldragrupper mm. Fick även datum för tillväxtultraljud också, goodie. :thumbup: Jag trodde ju att mitt järnvärde var dåligt för att jag varit så trött men icke. Järnet har faktiskt gått ner men det låg fortfarande inom det normala så det beror nog inte på det ändå. Men men, sf-mått var bra, låg tydligen "mitt i mitten" haha så det var ju nice. Vad som däremot gjorde mig lite förbryllad var att jag gått ner 2 kg sen sist jag var där. Jag trodde ju att jag börjat stanna av då jag bara hade gått ner ½ kg förra gången, men nu har jag gått ner 2 kg på två veckor. Känns som lite väl mycket med tanke på att jag ändå gått mer än halvvägs i graviditeten nu, men barnmorskan sa inget om det förutom att hon gissar på att det är normalt p.g.a. min operation. Fortsätter jag i den takten så tar jag nog ändå och ringer Aleris för säkerhetsskull. 
 
Jag fick för övrigt lite bakläxa också. Jag får absolut inte inte INTE stressa. Vilket är lättare sagt än gjort när jag är så känslig och stressar upp mig för i princip allt. Men men, ska försöka tänka på det i alla fall.
 
Nåja, efter mötet på mvc så fick jag snabba mig tillbaka till bilen (det var en ren utmaning att bara hitta tillbaka till den) och sedan fick jag snabba mig hem och hämta alla skolgrejer och sedan bege mig till skolan. Blev typ 50 minuter sen till grupparbetet. DÖDEN!  Och när jag väl kom dit så fanns det givetvis ingen parkering ledig så jag blev tvungen att ställa mig på den dyra. Tack och lov var Filip förstående för min försening. I annat fall hade jag väl börjat böla igen, haha :S
 
Nåja, nu är jag hemma igen och försöker varva ner lite. Köpte mig faktiskt en trisslott som jag ska skrapa. Tänkte att jag har haft så mycket otur den senaste tiden så något måste ju kompensera upp det, och jag skulle nog kunna nöja mig med några miljoner...
 
 

 
 

Mycket vill ha mer

 
Tydligen så ansåg jag, (och Mattias med för den delen), att det inte räckte med att för en gångs skull få åtta timmars sömn, (dock inte sammanhängande men ändå). Min kära sambo valde idag att stänga av alarmen och buffade lite på mig först vid 06 i morse, vilket är då vi brukar bege oss hemifrån. Men försovningen var inte särskilt enorm, en kvart bara. Så hädanefter får han nog inte sova bredvid min telefon eftersom han stänger av mitt alaram också utan att säga till. I normala fall brukar jag vakna så fort något av alarmen ringer men idag var jag helt död tills han väckte mig.
 
Jag skulle bra gärna vilja sova lite (mycket) till men det får bli i eftermiddag. Måste förse mig med någon sorts frukost. För en gångs skull får jag ju äta en riktigt frukost utan att behöva ta en massa mediciner först. Hurra! :thumbup: Ska ju kolla levaxinvärdet idag och då får jag inte ta några piller innan själva blodprovet, så de för vänta tills efteråt. Mohahahaa! 
 
 


Trötter

 
Längtar tills i morgon. Eller egentligen vill jag att natten aldrig ska ta slut så jag kan få sova. Länge. Men i morgon ska jag till mvc för kontroll. Lär väl kolla blodsocker, blodtryck, levaxin och lite sånt smått och gott. Funderar på att be dem kolla mitt järn också, för jag är verkligen helt sinnessjukt trött. Är inte funktionell på kvällarna längre om inte jag fått sova minst 1-2 timmar under dagen. Vilken jag inte gjort idag så nu ska jag bara sörpla lite vatten och sen kryper jag ner i sängen. Tänkte försöka hålla ut till 20- tiden men vi får väl se hur det blir med den saken. Plugga? Nää vad är det? :bigeyes:
 
 


Många bäckar små...

 
Usch vad värdelöst det känns att köpa sallad för 40 spänn och knappt äta hälften. :S Och inte köpte jag särskilt mycket heller, kändes det som. Men å andra sidan så tänkte jag ju att jag skulle ha "lite sånt här, lite sånt här, någon sån där, och kanske lite sånt".
 
Har haft grupparbete nu under morgonen/fm. Satt mellan 9-11:30. Nu är det lunch och vid 13 brakar redovisningarna igång. Taggad? Not so much. Det gäller bara att överleva. Håller tummarna för att vi inte håller på ända till 16. Vill hem och lägga mig på soffan. Har ont i magen. :(

Förvirrande

 
Misstänker att förkylningen gjort mitt luktsinne en smula förvirrat. Kom alldeles nyss hem och då kunde jag ha svurit på att lägenheten luktade typ kaninbur (????). Men vi har ju liksom ingen sågspån eller nåt sånt här hemma, bortsett från en spånskiva som står i köket förstås, kanske är den som luktar kaninbur.. Tokigt. 
 
Nåja, nu har vi varit i Oskarström och målat på spjälsängen. All grundfärg är nu klart så det som återstår är den vanliga "riktiga" färgen. Kommer dela upp den målningen på två dagar också och sen är sängen klar. Goodie. 
 
Nu ska jag ligga i soffan en liten stund. Har inte gjort något ansträngande alls idag men är ändå helt slut. :S Sen är det dags att ta itu med artiklarna som jag spridit ut över halva vardagsrumsbordet innan jag så småningom ger mig i kast med middagen. Vi ska testa på ett recept som jag blev tipsad om av systeryster. Har aldrig någonsin gjort eller ätit kycklingbiffar förut så det kan ju bli spännande. (Y)
 
 


The botten is nådd..

 
Uuurk! Sitter här och mår illa. Åt en halv taco som tidig lunch. Snacka om misstag. Rå lök två dagar i rad är tydligen inte alls populärt i magen. :( 
 
Sitter just nu och samlar mod för att bege mig ut. Ska åka till Hemmakväll för att lämna tillbaka filmerna som grabbarna hyrde igår. Sen är det dags att ta itu med lite pluggande. Under förutsättningen att mitt illamående lättar lite. 
 
Fast egentligen skapade jag inte det här inlägget för att gnälla. Rubriken syftar till att bottenläget var igår och att det faktiskt vände efter ett tag. Tror seriöst att oturen dragit sig tillbaka lite. Jag försökte ju kontakta TV4 Halland igår. Kontaktpersonen var upptagen men vi skickade ett mail och fick faktiskt svar förvånansvärt snabbt. :) Hon verkade intresserad och trodde inte det skulle vara några problem men ville dubbelkolla med ledningen innan hon lovar något. Tihii! Det här är ju riktigt spännande, C-uppsatsen är verkligen på gång. :thumbup:
 


För att jag fååår det. Så det så.

 
Jag lyckades nästan äta en hel taco till middag. En med litet bröd förstås. Mumsigt var det, jag drack till och med nästan en deciliter pepsi till. 
 
Nu har vi just kikat färdigt på Underworld 4. En massa vampyrer och supervarulvar, blev dessvärre inte så överdrivet imponerad av filmen. Vet inte om det är för att jag är sjuk eller trött eller kanske båda delarna men jag tappade intresset lite. Handlingen var helt enkelt inte tillräckligt stark. Men men, grabbarna tänker visst se en film till så jag planerar att överge dem och krypa ner i sängen och läsa lite Snl och Aska i stället. Den här dagen har varit hemsk, och gårdagen var också hemsk, och jag behöver sova. Dessutom känns det stundvis som om det är lite feber på gång. Då får man gå och lägga sig trots att man har besök hemma. True story. (Y)
 
 


Mitt liv suger - uppföljaren

 
Ni vet när man har en sån där svinjobbig dag och allt bara går åt pipsvängen? Man ser fram emot att gå och lägga sig och låta en ny dag gry och den gamla dagen övergår till blott ett minne. En sådan dag hade jag igår. Idag är uppföljaren, och den är ännu värre! Nu längtar jag inte längre till morgondagen, jag är nästan rädd att det inte kommer finnas en morgondag. 
 
Dagen inleddes med förhoppningar om att saker och ting återgått till det normala och att otursmolnet var väck. Ack så naiv jag var klockan 7 i morse! 
 
*Varning för roman*
 
Det hela började med att jag mailade min grupp och frågade vart vi skulle mötas. Detta gjorde jag vid 7-tiden i morse. Runt 8:20 fick jag svar att vi skulle ses på bibblan klockan 8. Ni kan ju ana vilken panik jag fick. Jag som nästan aldrig är sen. Jag hade så dåligt samvete så jag slängde iväg ett svar om att jag missuppfattat tiden, bad om ursäkt och skrev att jag skulle bege mig hemifrån direkt. Just som jag skickat mailet kokat min oboy över (givetvis). Det var oboy över hela spisen så det var bara att snabbt torka upp det och hälla över oboyen i vår termosmugg. Sen slängde jag ut katterna och rusade iväg ut mot bilen. Utan jacka, i ösregn, eftersom jag var så sen. 
 
När jag väl var på väg upptäckte jag att jag glömde oboyen hemma (givetvis!). Framme vid skolan ställde jag mig på den svindyra parkeringen eftersom det ligger närmast bibblan och snabbade mig sedan in på bibblan vid 8:35 - 8:40 för att leta upp mig grupp. Fast gruppen var ju inte där. Jag kollade mailen igen för att fråga vart de var och såg då att jag fått ett mail till. Gruppmedlemmen som svarat hade råkat skriva fel. Vi skulle INTE ses klockan 8 utan vi skulle faktiskt ses 9. Så det var bara att slå sig ner och vänta. 
 
Själva grupparbetet gick väl sådär. Vi trodde att det skulle räcka med 2 timmar men det gjorde det visst inte så vi måste slutföra grupparbetet ikväll över internet. När första grupparbetet var klart åkte jag hem för att göra en macka till lunch samt hämta min oboy. Passade även då på att byta parkering till den billigare. När jag väl hittat en plats och pallrat mig till automaten så visade det sig att den var trasig. Den höll fast mitt kort så då fick jag stå i ösregn (fortfarande utan jacka) och rycka i kortet en mindre evighet innan maskinen äntligen släppte det och sen meddelade att det var tekniskt fel (GIVETVIS kunde den inte göra det innan jag satte i kortet). Det var bara att byta parkering och sedan vandra iväg till skolan. Väl där så gick väl grupparbetet hyfsat bra, vi skulle bara sammanställa lite c-uppsatsinfo till vår handledare samt försöka få kontakt med vår TV4-tjej. Jag lyckades faktiskt nå TV4 och fick fram hennes mailadress (de försökte koppla mig till henne men hon satt hela tiden i telen så då fick det bli mail). Efter att jag och Filip noggrant formulerat ett mail och skickat det fick jag efter en stund ett sånt där "failed to deliver mail"- mail. Då visade det sig att jag skrivit fel adress (givetvis)
 
När mailet väl var på väg på riktigt så tackade vi för oss och jag åkte hem. Ingen körde på mig, och jag körde inte på någon - kors i taket. Inte för att jag brukar göra det men idag kan ju vad som helst hända. Väl hemma slängde jag i mig halva mackan och började sedan dammsuga hela lägenheten eftersom vi ska få besök. Och vad händer?! Jo jag råkar dammsuga upp vad jag tror är en pusselbit till mitt 2000-bitars pussel (GIVETVIS!!!). Jag rotade igenom påsen så gott jag kunde men kunde inte se biten, vet inte om jag såg fel eller om jag faktiskt dammsög upp den, har ingen större lust att riva upp hela påsen heller för de är svindyra. Ååh skit! 
 
Nu återstår det att städa och plugga och sedan hämta älsklingen. Ska även försöka vila nån gång annars bryter jag väl ihop snart. Är orolig för hur resten av dagen kommer utspelas. Jag tänker i alla fall vägra beblanda mig med någon matlagning (jag skulle bara lyckas ge oss matförgiftning). Så maten får grabbarna fixa själva, och den som skitar ner i köket ytterligare åker på smisk samt straffstädning. 
 
 

 

Dåligt minne

 
Jag är verkligen en klassikt fall av dåligt minne. Eller nåt. I natt saknade jag verkligen hostmedicin, fy tusan vad natten varit jobbig. Men nu under morgonen har hostan lugnat sig lite och vips tänker jag att "näää, det var nog inte så farligt". 
 
Hade förövrigt planerat att vara frisk idag. Egentligen är det idiotiskt att planera en sådan sak, mina planer går ju aldrig i lås typ. Men men. Ska ändå på skolan och möta upp min ena grupp klockan 9, och efter det grupparbetet fortsätter dagen i samma anda med lite C-uppsatsplanering med Fille. 
 
Väl hemma igen ska jag väl försöka städa lite. Det ska visst komma lite folk ikväll då vi igårkvälls bestämde lite smått spontant att köra Taco-kväll ikväll. Är ju en fördel om folk har någonstans att lägga sina tallrikar, den stora utmaningen är dock vart tusan jag ska göra av mitt pussel? :bigeyes:
 
 


Inte riktigt som planerat..

 
Jag hade tänkt ha en lugn dag idag och bara kurera mig med hostmedicin och servetter. Inget plugg, inga ansträngningar alltså. Det gick visst inte så bra. 
 
Jag har förvisso inte pluggat något, men i stället har jag kört 5 maskiner med tvätt, röjt liiite (med betoning på lite) i köket samt inte druckit en enda droppe hostmedicin. Faktum är att vi inte ens köpt någon eftersom jag ansåg att det var onödigt. Lär ju ångra mig i natt. 
 
Tusse är för övrigt väldigt billig just nu. Faktum är att jag skulle kunna erbjuda en summa åt första bästa som vill ta honom, oavsett om det är ett fridfullt hem eller någon som planerar att utföra djurförsök. Han ansåg nämligen att hans frukost inte var tillräcklig så när han var inne idag under dagen hoppade han upp på köksbordet och började mumsa i sig vår kyckling som låg framme för att tinas. Vore rätt åt honom om han blev sjuk! :mad:
 
Maya ligger inte heller särskilt bra till. Hon spydde ner en matta (som låg "undangömd" i en hög på golvet i köket). Hon brukar aldrig vara omkring den mattan eller bry sig om den men varje jävla gång hon spyr så är det den hon ger sig på. Och den är INTE rolig att tvätta. Dels så förstör det sakta men säkert mattan, men mattan i sin tur luddar av sig i hela tvättmaskinen så man måste torka ur den för hand efteråt och det spelar ingen roll hur noga man gör det för kläderna som tvättas efteråt blir ändå luddiga. Grrrr! :mad:
 
 Nåja, det är väl dags att återgå till katastrofmiddagen (uppföljaren) som inte heller blev som planerat. Känner mest för att grina och stampa med foten i golvet. 


Kassa journalister..

Ååh! Ibland undrar jag hur många outbildade det är som sitter och publicerar artiklar?! Hittade den här artikeln på en hemsida som hör till en lokaltidning där jag kommer ifrån. Artiklar skrivna på det där amatörmässiga viset piskar upp fördomar och ilska. Visst är det bra att de varnar för lurendrejare men det spelar verkligen INGEN roll vilken dialekt personen har eller vilket namn personen uppger. Det är fullt möjligt för en utländsk person att ha ett svenskt namn och vice versa (att påstå något annat är ju bara korkat). Dessutom kanske personen som ringde bara fejkade dialekten?! Jag blir så förbannad! Det där är inte seriös journalistik! Det är någon sorts fjantig bondejournalistik som orsakar ytterligare skitsnack i fikapauserna på arbetsplatserna, och som bara stärker på irritationen som folk känner inför bland annat flyktingar. Det är så jävla idiotiskt! Gör om, gör rätt!
 
 
Här är artikeln och den kommer från http://affarsnyttnorr.se/nyheter.php?id=2076
 
 
 


-.-

Kröp i säng vid 20- tiden igår. Var verkligen helt slut. Men ändå gick det inte att somna förrän nån gång efter 22. :question: 
 
Sen vaknade jag några gånger runt midnatt, låg vaken en stund och somnade om och sedan vaknade jag IGEN för ungefär en timme sedan. Verkar som om jag får nöja mig med 4 timmars sömn i natt för det är visst omöjligt att somna om. Bläh! :( Funderar allvarligt på att investera i hostmedicin. Men apoteket öppnar ju inte än på måååånga timmar. Vad tusan ska man göra tills dess?! 
 
 


Kortis

 
Blähee.. Det blev en relativt kort dag idag. Är ju trots allt redan hemma. Har just slängt i mig en macka och upprepar för mig själv att jag inte ska kräkas. Inte kräkas, inte kräkas, inte kräkas.. som ett mantra typ. Jag mår vansinnigt illa, och inte blir det bättre av att luktsinnet är skarpare idag (??) vilket resulterat i att jag känner att det fullkomligen stinker kattmat här inne. Bläh! 
 
Planerar att försöka dricka lite tokvarm oboy samt mysa ner mig i soffan under Sveriges skönaste filt. Blir nog inte så mycket mer pluggande idag, kanske lite ikväll. Behöver samla mod inför morgondagen då jag eventuellt ska försöka få kontakt med en kvinna på TV4 Halland, (gällande c-uppsatsen) läskigt men spännande. :)
 
 


Bläähee..

 
Jahaa.. Då var det färdigt. Förkylningen har slagit ut i full blom och jag varierar nu mellan att snörvla, nysa, hosta och hulka. Bläääh! Varför måste en löjlig liten förkylning trigga illamående?! :thumbdown: Och varför smakar den dyra juicen skit?
 
 
Vaknade fem miljoner gånger i natt (ungfär) och drömde att vi fick en flicka, men bebisen ville inte ligga ner, hon var bara nöjd om hon satt upp och jag tyckte inte alls om det för jag var rädd att det skulle skada hennes rygg. :question:
 
 
Dagen ska spenderas på skolan, först grupparbete mellan 8-10. Föreläsning 10-12 och sedan ett annat grupparbete från 12 och framåt. Hoppas dock inte vi sitter så länge, känns inte som om det kommer bli något gjort ändå för jag har inte hunnit läsa artiklarna p.g.a. det första grupparbetet som har deadline tidigare. Dessutom vill jag bara ligga i sängen, läsa Snö och Aska samt sniffa nässpray och knarka alvedon. Så det så. 

Oh no!

 
Jag trodde jag hade klarat det. Duckat för bacilluskerna och allt det där, men icke! I morse kände jag av de första förkylningssymtomen så älsklingen har nog råkat smitta mig trots allt. Hoppas bara jag slipper hostan som jag hade förra gången, den var ytterst besvärlig. I övrigt så är det inte så synd om mig, kan ju kurera mig inomhus i alla fall medan min kära sambo måste vara ute och jobba i regnet. Tycker det är fullständigt obegripligt varför de inte redan fått regnkläder, det har väl de flesta andra arbetsplatser som arbetar ute. Inte okej! Var sugen på att slänga på honom min fula regnponcho från Fynda i Falkenberg. Tror dock inte att det vore populärt eftersom det då inte skulle synts att han kom från dhl. Dessutom så har jag inte ens regngrejen hemma för den har visst strandat i Falkenberg hos Ida och Mice. 
 
Nåja, nu ska jag tvinga ut katterna i regnet och sedan förse mig med något ätbart, tror det blir sängen en stund till sen. Ska ju inte bege mig till skolan förrän strax efter 10 typ. 
 
 


ZzzzzZzzz

 
Usch vad den här dagen har varit lång. Efter skolan hann jag precis hem, slänga i mig en pirog för att undvika blodsockerfall, och sedan var det dags att åka och hämta älsklingen på jobbet. Den "täta" dagen har resulterat i att jag verkligen ätit svindåligt idag.
Under dagen har jag lyckats förtära: en macka, en äcklig risifruttikopia, en priog samt snabbnudlar. Ganska så näringsfattigt alltihopa, och på tok för lite dessutom. Men ändå unnade jag mig nyss en mugg med varm oboy. Nu har jag allvarliga planer på att krypa ner i sängen och läsa lite ur Snö och Aska av Diana Gabaldon.
 
I morgon fortsätter pluggandet, blir dock inte så länge på skolan, ska bara dit för att ha en första handledning och sedan hem igen för att läsa lite inför en redovisning som vi ska ha nästa vecka. Ang. handledningen så blev jag faktiskt löjligt glad över vår handledare. Fick en av mina favoritlärare, hon är så organiserad och korrekt av sig. Dessutom är hon en ordhäxa av värsta sort liksom jag själv, hur jag inte gilla det liksom? :) Nåja, det var morgondagen det. Nu ska jag övertala bebis att sluta göra frivolter och sedan släpa mig till sängen. 
Adjöken ^^
 


Övertalning

 
Sitter och försöker övertala mig själv att jag faktiskt VILL gå till skolan idag. Jag VILL ha grupparbete, gå på informationsmöte om en praktik (som jag inte ens ska ha nu) samt att jag VILL gå på föreläsningen.
 
Problemet är bara att jag INTE vill det. :( Vill krypa ner i sängen igen och stanna där hela dagen. Har sovit sjukt dåligt i natt, vaknade strax efter två i natt, och igen vid 3. Och igen vid 5. Så någon eventuell djupsömn har det då inte blivit. Dessutom drömde jag en skitläskig dröm som utspelade sig vid skolan, nästan längst upp i Trade center. På utsidan!
 
 
 
 
Som sagt, skitläskig.
 
 
 

 

Teutonia-familjen

 
Nu är det gjort, efter en månads velande och sökande har vi nu anslutit oss till Teutonia-familjen. Beslutet föll för bara en liten stund sedan då vi beställde en Teutonia Be You från Tyskland. Var lite osäkra för vi kikade på en vagn igår som var avsevärt billigare och som man fick en massa grejer till och då känns det ju lite dumt att slänga ut 7-8 tusen på en vagn om man kan få värsta kittet för typ halva den summan. Så i morse snokade vi runt på internet och läste på om lite olika vagnar och vägde fördelar mot nackdelar osv, men i slutändan så blev det ändå en Teutonia så nu är det upp till tyskarna att inte göra oss besvikna.
 
Såhär ser vagnen ut (fast vi har ett lite snyggare, mörkare chassi till vår) :
 
 
Men i stället för en liggdel så har vi valt att köpa till en hårdlift som vi kan lägga direkt i sittdelen. :) Kommer se ut såhär:
 
 
 
 
Och slutligen, valet av tyg, efter lite velande bestämde vi oss för den här:
 
Sådär ja, nu har jag inte tid med det här för vi ska på kalas.
 
Tjillevippen ^^
 


Galen

 
Något som gör mig galet irriterad ibland är människor som inte begriper sig på begreppet "Moral". Det som retar gallfeber på mig är personer som använder begreppet som något negativt, som om det vore dåligt att ha moral. :question: I kort ordalag kan man väl säga att det innebär att förstå skillnad på rätt och fel och helt enkelt följa etiska normer, vett och etikett typ. Så VARFÖR är det så många puckon som tyckts tro att det är något negativt? Personligen umgås jag hellre med människor som har moral än människor som inte har det. Hur kommer det sig att begreppet blivit ett skällsord? Hur många gånger har man inte läst/hört negativt menade uttryck i stil med "moralkärringar"? Vet folk inte vad ordet betyder eller är det helt enkelt så att de tycker det är bättre med en samhälle i kaos där folk beter sig som barbarer? Nåja, sådan idioti gör mig bara så arg ibland att jag känner mig sugen på att dela ut en saftig snyting eller två. 
 
 

 
 

Note to self

 
Införskaffa stövlar, eller möjligtvis någon annan form av vattentåliga skor (känns lite överdrivet att släpa fram vinterkängorna redan nu). Känns ytterst obehagligt att sitta här på skolan halva dagen i blöta strumpor, för ja, skorna åkte av så fort jag kom in till datasalen och jag vägrar ta på mig dem igen förrän det är dags att åka hem. Huvva!
 
 
 


Besvikelse

 
Under större delen av gårdagen var jag helt övertygad om att det var fredag. Gissa om besvikelsen är enorm när det inte är lördag idag?! :( 
Jag sa till och med till min kära sambo att vi skulle åka till babyprofsen idag för att snegla/diskutera vagnar med dem som jobbar där (alltså jag sa det igår) Han ifrågasatte det hela (med rätta) och undrade hur tusan vi skulle ha tid med det när han inte kommer hem förrän halv 6. Det var då jag insåg på allvar att det inte var fredag. Nåja, egentligen gör det ju inte så mycket. Bortsett från att jag måste masa mig in till skolan för att läsa mer vetenskapliga artiklar och sålla bland dem ännu mer. Gaah! :(
 

 

Kontakt

 
Woop woop! Har kontaktat den ena tyska sidan nu (den billigaste så klart) för att höra mig för kring garantier och vad som ingår och sånt. Spännande. Så någon eventuell beställning hänger på vad jag får för svar. Och hur trevliga de är så klart :P 
 
 
Nu är det kanske dags att förse mig med någon sorts lunch, samt vatten. Har druckit knappt 5 dl vatten totalt de senaste 2-3 dagarna. INTE okej, jag skyller der på skolan. Sen ska jag gräva ner mig i vetenskapliga artiklar. Tjohoo! Eller nåt..
 
 


En dröm

I natt drömde jag att älsklingen var otrogen. Vi bodde i Fagerdal och hade ett databord med alla dess tillbehör ståendes ute på gräsmattan. Det spökade i huset och jag tyckte inte om att vara där själv. Jag stod i det största sovrummet på övervåningen och hade utsikt över databordet. Han var otrogen mot mig vid/på databordet med en tjej som jag såg på teven igår när femman sände "Våra pinsamma kroppar". Jag rusade ut för att konfrontera honom direkt men han hann möta mig i köket innan jag kom ut. Först förnekade han allt och sedan erkände han eftersom jag trots allt hade sett det med mina egna ögon.
 
Sen helt plötsligt var det massor med folk i huset och många bilar på gården. Det var fest i Strömsund, tror det var dansgalan eller något liknande och folk förfestade hos oss. Mattias söp med min pappa samt en barndomskompis till mig som också växte upp i Fagerdal. De skulle alla tre åka på dansgalan men jag fick inte under några som helst omständigheter följa med. Han var elak och sa massor med dumma saker. Sedan försvann de till dansgalan och var borta en lång stund, jag försökte stoppa dem eftersom bilen de skulle ta saknade ett däck plus att den hade punktering på ett annat däck. Dessutom var alla fulla så jag var orolig att de skulle köra ihjäl sig själva eller någon annan. Men Mattias knuffade bara bort mig och sen åkte dem. Jag försökte ringa honom några gånger men de enda gångerna han svarade så var han elak.
 
Efter en lång stund kom de tillbaka och var om möjligt ännu fullare. De var elaka och sa hemska saker hela tiden. De skulle bara hämta mer sprit och pengar och sedan skulle de åka iväg igen. Jag försökte övertala Mattias att stanna hemma men han ville inte lyssna på mig.
 
Då visade det sig att Ida och Mice flyttat till Fagerdal. Ida var hos oss i huset men ville att jag skulle köra hem henne för alla gatulysen var släckta så det var becksvart i hela byn och då var det tydligen livsfarligt att vara ute och gå. Väl ute på gården på väg mot deras bil så kom en barndomskompis till min lillasyster till oss. Hon bodde också i Fagerdal och ville ha skjuts till sitt hus för att hon hade fått punktering på sin bil. Jag sa att hon fick åka med men hon var tvungen att lämna sin väska för den fick inte plats i bilen (underligt med tanke på att Ida och Mice har en kombi). När vi väl hittade bilen och skulle sätta oss så dök det upp onda skelett som finns med i Skyrim. Deras uppdrag var att utrota alla människor, vi visste dock att så fort man höll sig inomhus eller inne i bil så var man säker. Vi skyndade oss in i bilen och satte oss för att komma undan draugr deathlord och då vaknade jag. 
 
 
 

 
 

Draugr deathlord
 

Jag blir vansinnigt less på att drömma om min kära sambo. Inget stämmer ju överens med verkligheten och 9 av 10 gånger så är det något hemskt jag drömmer. Jag är jämt så himla förvirrad när jag vaknar och vet inte vilket humör jag ska vara på. Jag vet ju att det bara är en dröm men samtidigt så hänger ju bilderna från drömmen kvar som minnen. Usch! Dessutom får jag så dåligt samvete för han är ju så himla snäll och omtänksam i verkligheten, men inte får jag drömma om det inte. Bläh! :(
 
 

Intelligensbefriad?

 
Jösses vad lång den här dagen varit. Och än är den inte slut. :( Vill bara sova. 
 
Föreläsningen gick väl bra och var väl hyfsat givande, men jag tyckte inte om situationen då läraren fick mig att känna mig totalt intelligensbefriad. Jag var förvisso inte ensam om den behandlingen men det är ändå inte okej. 
 
Sen när jag kom hem mumsade jag i mig en pirog och fick helt vansinnigt ont i ryggen. Det kom precis i samband med att jag åt så nu sitter jag och funderar på om det kan ha något samband?? Ont i ryggen har jag ju varje dag, enligt barnmorskan har jag börjat få foglossning och det är även möjligt att min ischiasnerv kommer i kläm lite då och då. Men den här ryggvärken är helt annorlunda och sitter mycket högre upp. Typ mitten på ryggen/nedre delen på skulderblanden. Helknasigt. Och inte uppskattat. 
 
 


Väckning

 
Snark! Klockan 5 i morse tyckte Tusse det var lägligt att väcka oss. Han gjorde det snyggt genom att helt enkelt trampa runt på oss i sängen och kurra så högt han orkade. Inte mig emot, jag blir hellre väckt på det viset än att han går omkring i lägenheten och skriker. Men så fort han övergav sängen så satte gnällandet igång men varje gång jag lockade tillbaka honom till sängen bytte han ut skriken mot kurr. Men kurr eller inte, det är inte så lätt att somna om med en gräsklippare i örat. Inte för att det störde mig så mycket heller, jag kände mig utvilad och pigg ändå, kruxet är bara att det gått över nu. Föreläsningen börjar om två timmar och jag vill så himla gärna sova en timme eller två. Dumma katt. :(
 
 


Tisdag. Typ.

 
Jahopp, den här dagen har huvudsakligen spenderats med att söka vetenskapliga artiklar samt läsa några av dem. Sov dock en liten stund på soffan, skulle egentligen bara ta en paus när jag kom hem från skolan och snegla på Det Okända innan jag satte igång med läsningen men vips så sov jag. 
 
I morse var vi även på besök hos MVC. Blodtryck och faste-blodsocker var kanonbra, någon eventuell graviditetsdiabetes lyser fortfarande med sin frånvaro så det är ju bra. :) Vi fick också lyssna på hjärtat, jag hade varit lite fundersam på om det skulle vara svårt att höra eftersom jag är en sån tjockis men det var visst inga problem alls. Hon hann knappt sätta apparaten mot magen innan hjärtljuden hördes. Mysigt. :) Lill*ns puls tror jag låg på runt 130, fort som tusan i mina öron men det var visst normalt. Just nu roar sig h*n med att demolera mitt inre.
 
I morgon är det skola som gäller. Har föreläsning mellan 9-12 och efter det fortsätter vi med artiklarna. Ska skumläsa och välja ut några vetenslapliga artiklar, har sållat ner till 7 artiklar nu men ska ner till 3-4 artiklar. När det är gjort ska vi lusläsa dem och skriva om vilka vetenskapsteorier som ligger till grund i författarnas resonemang mm. Typ. Men men, det får bli i morgon, har skumläst två artiklar idag samt seglat igenom två andra så jag har en hel del kvar att läsa. 
 


Helgen

 
I lördags strosade vi runt inne i stan med Mattias föräldrar för det var kulturnatten. Blev lite musiklyssning, lite teater, lite handverk och lite av varje helt enkelt. Kan inte begripa varför jag inte var på det förra året? :bigeyes: Nåja, nu när jag fått upp ögonen för det så kommer nog inte älsklingen undan det något mer, hehehe. :P 
 
Lördagen bjöd också på lite nerver då jag inte kände några fosterrörelser under hela dagen, alls, och det brukar jag normalt sett göra flera gånger om dagen. Men lill*n latade sig nog bara för vid midnatt när jag väl kom i säng och bara ville sova så var det full rulle i magen igen. 
 
 
Gårdagen spenderades nog huvudsakligen här, framför datorn. Ju mer jag läser/sneglar på Teutonias Be you vagn desto mer vill jag ha den. Dock fick jag lära mig igår att den är så pass ny (är den nyaste vagnen ur deras sortiment) så chansen att den ens kommer dyka upp på blocket är.. tjae.. liten. Och om den mot för modan skulle dyka upp där så är chansen att just jag hinner se den först minimal (likaså chansen att den ska dyka upp i just Halland). Typiskt. :( Men vi blev i alla fall tipsade av Mattias moster om en tysk sida, där gick det visst att få tag på vagnen och diverse nödvändigheter till den betydligt billigare, räknade lite lätt på det igår och skillnaden skulle bli runt 2000-3000 kronor så nu velar vi på om vi ska beställa en därifrån i alla fall. Om inte så får jag helt enkelt förlika mig med att jag inte får någon sådan vagn, är dock inte redo för det än så jag fantiserar vidare.. 
 
 
Idag är det förläsning som står på menyn. Men den börjar inte förrän 13:15. Efter den är det en liten kurs i artikelsökning och om tiden (och energin) räcker till ska vi köra igång med att leta artiklar som vi kan koppla till vårt c-uppsatstema. Nackdelen är bara att jag och min gruppkamrat inte har genomgången samtidigt. Min börjar inte förrän 17 om jag inte minns fel men jag funderar på att smyga in mig på hans tid som är vid 16 så kan vi komma igång snabbare med att leta artiklar. Goodie. 
 
Nåja, det var det. Nu är det dags att koka ägg, tänkte jag skulle boosta mig själv med lite proteiner. Har ju varit så duktig och tagit mina vitaminer + kalktabletter de senaste dagarna så då kan jag ju lika gärna fortsätta i det duktiga spåret. :)
 


Be you

 
Jahopp.. Då har vi kikat på barnvagnar i nästan en timme.. Vi lutar fortfarande mot att köpa en vagn av Teutonia. Är lite velig gällande vilken sort men som det är nu så kikade vi mest på den som heter Teutonia Be You. http://www.teutonia.com/sv/produkter/beyou.html För en ny vagn med både sitt- och liggdel så får man hosta upp över 10'000. Jag har sneglat lite på blocket nu för att se vad folk tar för sina begagnade vagnar men ingen verkar sälja en Be You- vagn. Däremot verkar många sälja Teutonia Mistral, så vem vet, det kanske blir en sån i stället, den verkar vara hyfsat lik Be You. Tycker inte att Be You- vagnen är så överdrivet snygg men huvudsaken är ju att den är funktionell. Jag såg nämligen en Emmaljunga vagn som jag gillade, den var riktigt tjusig, men de är så klumpiga att hantera och tar så mycket plats så någon sådan blir det nog inte. Men men, vi ska ju inte springa iväg och köpa någon vagn nu på direkten ändå, blir kanske om två månader eller nåt. Beror lite på vad som dyker upp på blocket, hittar vi den perfeka vagnen till ett bra pris så slår vi väl till men vi känner ju egentligen ingen brådska. 
 


4 månader

 
Idag är det exakt fyra månader till BF. Känns som en evighet. Samtidigt som det känns på tok för kort tid för att hinna med allt som ska göras i skolan. Men men, så är det i alla fall, 4 månader kvar. Hoppas lill*n vill stanna kvar ända tills dess, inga decemberbebisar här inte. Inte för att jag har något emot december, jag har bara inte tid. 
 
Om en stund blir det en sväng in till stan. Jag och älsk tänkte åka till babyprofsen och snegla lite samt kanske utöka våra barnvagnskunskaper. Kan ju inte skada. Vi lär ju med största sannolikhet köpa en begagnad vagn så småningom men det betyder ju inte att man inte kan åka in till stan och testköra lite och se vad som finns. :)
 
 


Mosters lillfis

 
 Gick igenom min telefon och hittade då en film på Leo sen jag var barnvakt för ett tag sedan. Jag tror att det ska föreställa sång. Haha, han är så söt. :)
 
 
 
 


Framsteg men ändå inte

 
Wohoo! Nu kom äntligen pappren från försäkringskassan. Jag vet ju att sånt här kan ta en himla massa tid att få ordning på så det är lika bra att få det gjort så snabbt som möjligt. Ironiskt nog så gäller pappret som jag fick hem enbart för anställda och eftersom jag är student så måste jag fylla i något annat papper. Drygt. Så nu är det bara att fortsätta vänta på att nästa uppsättning ska komma. Borde väl dimpa ner i brevinkastet nästa vecka annars blir jag nog lite sur. Nåja, han på försäkringskassan sa i alla fall att de kommer utgå från den lön som jag hade som fast anställd innan jag började studera så det är ju bra. Inte för att den lönen var något att hurra för, den var tragiskt låg men å andra sidan är den ju alltid det inom vården... I slutändan så hamnar säkert föräldrapenningen på någon ynklig liten summa i stil med 3000-4000 i månaden. Haha, min gamla lön kanske är så låg att jag ändå hamnar i grundbeloppskategorin. Då borde seriöst Strömsunds kommun skämmas lite för att de har så låga löner.
 
Nåja, det var det. Nu ska jag återgå till mitt enorma pussel som hotar att uppta halva vardagsrumsbordet. Måste verkligen flytta ner pusslet på golvet snart. Och pluggandet då? Tjae... just nu ligger kurslitteraturen bra där den ligger... (A)
 
 

 

Valet

 
Innan jag går in på vårt tema val så måste jag bara säga att jag äääääääntligen har internet på telen igen och att mms fungerar. Har varit i kontakt med telenor två gånger idag men ingen av gångerna gav något. Och lika bra var väl det eftersom jag upptäckte att orsaken till internets frånvaro grundade sig helt enkelt i att en liten ruta som ska vara i kryssad inte var det. Har ingen aning om hur det kommer sig att den blivit avbockad men det hade ju varit väldigt pinsamt om jag insett det när jag hade telenor på tråden. Det känns tillräckligt pinsamt ändå. Hahaa, gravidhjärna? Jajemen! 
 
Nåja till temavalet. 
 
Efter några om och men och en enorm beslutsångest så bestämde vi oss för produktionsprocesser. Egentligen så är det lite mer invecklat än så men jag tänkte korta ner det för er skull. Vi velade mellan produktionsprocesser och ett tema med inriktning på klimat-tjofs. Nu börjar jag dock vela igen eftersom det är två andra grupper som också har produktionsprocesser som tema, hur kul är det att göra samma sak liksom? Och att bli jämförd med en massa andra grupper. Bajs! Å andra sidan blir jag ju lite tävlingsinriktad av det så det kanske pushar mig att göra ett bättre arbete. Det återstår att se. 
 


Temaval

 
 
Håller på med vårt val av tema. Åååh! Hello beslutsångest! :(
 
 
 


Torsdag

 
Usch vad less jag blir på mina drömmar! Drömmer så himla ofta att min kära sambo är elak på något vis. Det börjar bli riktigt tröttsamt att drömma en massa dumheter om honom. Särskilt som drömmarna inte reflekterar något alls ur verkligheten. Värdelöst är vad det är! 
 
Idag är det ledighet som står på schemat. Eller ledighet och ledighet. Vi ska välja tema plus att jag hade tänkt komma igång med lite läsning ur kurslitteraturen. Dessutom behöver jag städa. Blä! Fast detta är ju då vad som är tänkt att åstakommas. Sen om verkligenheten kommer stämma överens med förväntningarna återstår att se. Personligen känner jag mig skeptisk.
 
 


You are not alone

 
Hehe, Micheal Jackson började just sjunga i mitt huvud. Därav rubriken.
 
 
 
 
 Dessutom passar den alldeles utmärkt till inläggets tema. Nämligen att jag INTE är ensam i C-uppsatsens alla utmaningar. Jag har visserligen haft möjligheten att få skriva uppsatsen själv, vilket jag varit riktigt sugen på då jag kan tycka att grupparbeten är en aningen besvärliga ibland. Men samtidigt så vill jag inte riktigt ta mig an c-uppsatsen ensam. Men nu när jag har en gruppkamrat så ökar ju chansen att jag blir klar under hösten markant. Goodie för det vore sååå underbart! :thumbup: 
 
Så jag och Filip ska ta oss an C-uppsatsen tillsammans (samt mina kommande humörsvängningar hehe :P ). Våra gemensamma kunskaper inom inriktningarna strateg (jag) och produktion (Filip) blir säkert lysande. I morgon väljer vi tema och sedan är bollen i rullning. Creepy men spännande.
 
En annan boll som är i rullning är kontakten med program- och kursansvarig (tydligen är det två olika personer, så lite man vet ibland).  De vet om mitt kommande studieuppehåll och jag har blivit försäkrad att min praktik inte försvinner bara för att jag gör uppehåll. Puh! Dock skrev läraren en underlig sak, han skrev nämligen att jag kunde göra min praktik under vårterminen 2014 i stället för nästa år. Jag ställer mig frågande till det eftersom jag inte förstår varför jag inte kan få göra den under hösten 2013. Varför vänta ända till vårterminen liksom? Det vore nice att göra praktiken på hösten för då slipper jag konkurrens från mina "underkursare" för de flesta av dem kommer ju vara upptagna med c-uppsatsen då. Men men, ska ta upp det med läraren senare, det ligger ju ändå en bit fram i tiden så jag ska nog inte oroa mig lilla hjärna med det nu ändå. 
 
Jaha, det var väl allt jag hade att komma med just nu. 
 
Bye byeee ^^
 


Fil och müssli

Jag.Är.Tröööööttt! Zzzzzz.. En god nattsömn räckte visste inte för att repa energi efter Gekåsbesöket. Å andra sidan kan man väl inte kalla det "en god nattsömn" heller med tanke på att jag drömde att jag skulle bli mördad. 
 
Idag är det skola som gäller mellan 10-12. Sen blir det shopping på ica, tänkte slänga iväg mina sista korvören på någon sorts middag, money well spent! Håller även tummarna för att jag ska få ett mail från en lärare. Han är visst kontaktperson nu om man undrar över saker kring utbildningen och jag tänkte att det var dags att ta upp lite frågor kring c-uppsatsen och bebisen, studieuppehåll och kommande praktik och sådant. Så vi får väl se vad han svarar, men jag känner mig i alla fall väldigt övertygad om att en förlossning kommer räknas som giltig frånvaro. :P
 
Nåja, kanske ska försöka rota fram någon sorts frulle? Har livnärt mig på fil och müssli till frukost de senaste dagarna. Helt sinnessjukt gott!
 
 


Sovaaaaaa!

 
Shoppingen på Gekås tog nästan på pricken tre timmar. Slutsumman landade på strax över 4000 vilket var ungefär var jag själv gissat på så det sved inte så överdrivet mycket. Men shoppingen slutade givetvis inte där. Vi har även shoppat loss i en djuraffär och där rök det närmare en tusenlapp till. Blev kattfoder (10kg), halsband till kissemissarna samt en ny klösgrej eftersom den andra sjunger på sista visan eller vad man nu säger. Så idag har vi lätt spenderat över 5000 kronor. Huvva. Tack och lov så dröjer det väl innan vi behöver åka till Gekås igen. Visst kan det vara kul att gå runt där, men jag blir så förbaskat slut av det. Är stum i både kropp och själ typ. Älsklingen den stackaren ska iväg och kasta pil också, fattar inte hur han orkar. Personligen vill jag bara ligga i soffan, fast då är jag ju den lata av oss också, hehe :P 
 
 
 


Morgonbajs

 
Hmpf. Vad det INTE är roligt att inleda dagen med att plocka upp kattskit. Tusse den illbattingen hade lämnat en stor hög mitt på badrumsgolvet. Grrr! Han hade inte ens försökt att gå på lådan eftersom det låg typ en halvmeter-meter från lådan. Enda plus är väl att han åtminstone lyckades pricka in rätt rum. Misstänker att han hämnas för att vi inte släppte ut honom när han väckte oss i natt. Åh vad less jag blir! 
 
Nåja, idag ska båda katterna få vara ute non-stop hela dagen, så får vi se hur benägna de är att väcka oss den kommande natten. Vi har ändå inte tid att vara hemma och släppa in dem för om en stund drar jag och älsklingen iväg till Gekås. Hade egentligen tänkt åka dit nästa tisdag men eftersom båda är ledig idag, och csn skulle komma idag, så kan vi ju lika gärna pallra oss iväg idag och få det överstökat. Goodie. Fast det känns gruvsamt, vår lista är så lång så det kommer ju ta en evighet innan vi får åka hem igen. 
 


Dag 1

Då var den första dagen avklarad. Känns att hjärnan varit bortkopplad en längre tid, men samtidigt så var en del saker bekanta och det vetenskapliga språket gjorde mig i alla fall inte skräckslagen. Antar att det är framsteg..? Vad som däremot gjorde mig skräckslagen är vi redan under den här veckan ska hitta någon att skriva uppsatsen med samt skriva upp oss på ett tema inför c-uppsatsen. Jag dör!! Senast på fredag ska det vara anmält och jag har ingen aning om vem jag ska vara med. Usch! Har ju inte haft kontakt med någon ur min klass under sommaren så det känns lite motigt att bara fråga vem som helst. Blä! Nåja, nu tänker jag faktiskt ta mig friheten att spela Skyrim tills det är dags att hämta älsk på jobbet. Tänkte köra igång med pluggandet i morgon för då är jag ändå ledig hela dagen. Om inte jag åker till skolan och sneglar för kungen och drottningen är visst här på stadsbesök i morgon och då ska de visst komma till högskolan en sväng, men det känns ju bara dumt att åka dit för den sakens skull så det blir nog läsning för min del. 
 
 


ÄÄÄNTLIGEN + third breakfast

 
Jag har ju gnällt över att viktnedgången inte syns eftersom jag inte märkt det på mina kläder. Alla kläderna jag använt har ju suttit lika dant som de gjorde i våras liksom. Men NU nu har jag ÄNTLIGEN sett skillnad. Rotade fram en gammal skjorta jag inte använt sen i slutet på maj/början på juni. Och då var den på snudd för liten, men inte nu längre. Hihihii! Nu är den nästan för stor. Känns underbart. Hehe :D Alternativt har skjortan töjts ut och blivit större, men det vägrar jag tro på. :P
 
Nåja, ska strax pallra mig iväg till Ica och investera i något sorts mellanmål. Jag har faktiskt varit riktigt duktig med maten idag. Har hittills ätit tre gånger. Dock var alla målen av frukostkaraktär. Kanske inte det mest näringsrika man kan hitta på, men det är ju bättre än ingenting. Var dessutom svingott med havregrynsgröt till lunch. Måste dock ta tag i vattnet igen. Igår blev det knappt 4 dl vatten på hela dagen och idag har jag väl druckit ungefär tre klunkar. Men men, efter två timmars föreläsning så förväntar jag mig att jag druckit ur halva flaskan i alla fall. 
 
 


Gnällspiken

 
Gaaah vad jag har sovit dåligt i natt?! Vet inte om det beror på nerver, en störig katt (Maya denna gång) eller det faktum att bebisen tycker det är kul att använda urinblåsan som en hoppborg (tror det är urinblåsan i alla fall, anatomi är inte min starka sida), troligtvis är det den dåliga kombon.
 
Tog en evighet att somna igår och då fick jag sova i 2-3 timmar innan Maya bestämde sig för att vi minsann sovit färdigt. Strax efter 2 i natt väckte hon oss, jäkla kattskrälle! Är det inte den ena så är det den andra. Tack och lov var Tusse ute så vi slapp lyssna på honom i alla fall. Inte för att hans frånvaro gjorde någon skillnad, jag låg vaken till efter 3 och vaknade igen vid 4-5 tiden. Usch. :( Så den här dagen lär nog kännas lång. Har skola mellan 13-15, hur fanken ska jag fördriva tiden tills dess?! Är sugen på att sova någon timme till men är skiträdd att jag ska försova mig när jag väl somnat. Åååh! Blä! :(
 
 


Helgen

 
Gårdagens höjdpunkt var middagen, som bestod av tacos hos en av Mattias vänner. Goodie. Och hela den här dagen har spenderats framför datorn. Helt sjukt. Jag har en nackspärr från helvetet. :( Varför i allsin dar har jag fått för mig att jag ska börja spela Skyrim igen?! Bara två dagar innan skolan börjar dessutom! :question: Har ju liksom haft hela sommaren på mig men nej då, nu ska jag bli besatt av spelet igen bara för att jag inte kommer ha tid med det. Typiskt. :mad:
 
I morgon börjar skolan igen. Har upprop samt föreläsning. Tror jag i alla fall. Har svårt att tro att uppropet tar 2-3 timmar så de har nog klämt in en föreläsning också. Creepy. Vetenskapsfilosofi here we go. Again. Nåja, nu ska jag sörpla lite vatten, har inte druckigt något idag. Alls. Så det är verkligen på tiden. :S
 
 


RSS 2.0