Årets bad-debut vid arenan

Igår startade tjejernas badaktiviteter. Dvs babysim för Elsie och minisim för Malva. Verkar som om båda två uppskattade det hela. Och med tanke på vad det kostade så var det ju tur. :-) Så nu kommer vi besöka badet varje söndag fram till 1 november då höstterminen slutar. 

Idag har vi inte gjort många knop. Jag kanske är allergisk mot att göra saker? Småstädar ju och sådär. Men känns som man borde hinna mer här hemma. Fast till mitt försvar har Elsie sovit rekordlite på dagens. Dvs typ max 10 min 2-3 gånger. Hoppas det innebär att hon sover desto bättre i natt.

Malvas märkliga rädsla tycks ha spridit sig från natten till dagen nu. När jag skulle laga middag lekte hon på sitt rum och Elsie var hos mig i köket. Plötsligt började hon gråta jättemycket och ropade efter mig och ropade att hon var rädd. Jag skyndade mig förstås dit och då satt hon och tryckte bakom sitt leksakskök och vågade knappt komma fram. Hon påstod att hon var rädd för datorn..? Så jag stängde av musiken som var på ifall det var den som skrämde henne ( det var ingen "läskig" musik på men jag stängde av ändå). Fick lirka lite med henne att följa med mig och leka i köket istället. Hon ville inte riktigt gå förbi ingången till vardagsrummet och datorn utan hon ville att jag skulle sitta med henne på rummet. Hade det inte varit för maten och för att Elsie låg i köket så hade jag nog gjort det. Stackars lillan. Hoppas inte hon blir rädd i natt. Hon kommer ju till vår säng nästan varje natt nu.

I morgon har jag båda tjejerna hemma. Då bär det av till Bendt för en förbesiktning av bilen. Sen på onsdag är det vaccinationsdags för Pölsan (usch! Men det är ju ett nödvändigt ont) och på torsdag ska jag jobba. Spännande. :-)  

Upprepning

Blir mycket snack om att jag inte sover.. Men när man inte  får sova så mycket/bra så kretsar det mesta runt det..
 
I natt väckte hon mig faktiskt bara en gång. Vid midnatt. Men då höll hon mig vaken i över två timmar.. :/ Vid ett tillfälle väckte jag t.o.m. Mattias för att få lite moraliskt stöd. Längtar till helgen. Naiv so, jag är har jag siktet inställt på en sovmorgon till typ 8. <3
 
 Uppdatering:
Hmm.. Ovanstående text skrev jag för två dagar sen. Sen hann jag liksom inte längre och sen glömde jag uppenbarligen bort det. Nu såhär med facit i hand kan jag meddela att det inte blev någon sovmorgon till 8. Jag fick snällt pallra mig upp 6:30 i morse. :/
 
Nu är det ju i alla fall helg. Härligt. Men både jag och Mattias var helt slut. Var så trötta igår att vi gick och la oss 22 och båda tyckte det kändes som om det var mitt i natten. Har varit trötta idag med men det blev lite bättre när vi tog och åkte till Oskarström. Är Oskarströmsdagarna i helgen. Vi tittade runt lite och spelade bort lite pengar. Malva fick även åka karusell för första gången (ensam dvs, vi åkte ju Kaninresan på Liseberg i vintras). Hon gillade det skarpt. Men vid andra åket på griståget blev hon lite väl kaxig och evisades med att stå upp. Busungen min.
 
Efter dagens äventyr lär nog Malva somna direkt och sova som en stock (hoppas vi i alla fall). Själva ska vi bänka oss framför teven och kika på Avengers age of Ultron. Började titta igår men vi var som sagt så trötta att vi t.o.m. stängde av mitt i. Till detta blir det förstås godis. Ikväll prövar vi den nya från Marabou.
 
 
 
Jaja.. Vi har tjysmakat redan. Den var god. Men ingen choklad kommer någsin att kunna mäta sig med gamla hederliga marabou crisp. Om jag någonsin stöter på en ande och får tre önskningar så är lätt en av dem att marabou ska börja producera den igen.. 
 
 
 
 
 
Mmmh.. Marabou crisp <3
 
 
 

Naiv

Ack vad naiv jag var igår! I natt fick jag snällt pallra mig upp vid 1, 3, 4, 5, 6 och sen upp för dagen kl 7. Enda anledningen till att jag inte behövde gå upp 2 var troligtvis för jag jag inte ens kommit i säng då, fick nämligen lägga mig 02:15 efter att ha varit uppe i en timme och en kvart. 
 
Men Pölsan är lycklig som vanligt. 
 
Och jag är senil. Körde Malva till dagis i morse eftersom jag hade glömt att det var stängt idag. Är stängt både idag och i morgon p.g.a. utbildningar. Så vi gick till lekplatsen en sväng istället. 
 
Sen har vi bara härjat här hemma. Ska väl fortsätta mitt städprojekt i Malvas rum. Ska bara samla lite motivation först. 

Hoppfull

Sömnen kaaanske är på väg tillbaka. I natt fick jag nämligen sova 4 timmar i sträck. 4 timmar!! Underbart! 😍

Energin från min nyvunna sömn spenderades dock omgående då jag och Mice åkte till lek och busfabriken med barnen idag. Elsie var en ängel som vanligt och satt snällt i bärselen i 1.5 timme i sträck utan protest. Det är låååångt över hennes personliga rekord (hon gillar vanligtvis inte bärselen).  Mice den stackaren fick roa de tre vildingarna. Jag hjälpte till så gott jag kunde men det går inte så lätt att klättra omkring med en baby på magen så jag höll mig mest på markplan. Träffade även på en ? Bekant/ f.d. kollega? från hem där. Var lite pinsamt för vi stod typ bredvid varandra och var nära varann flera gånger men jag såg inte att det var han förrän han ställde sig framför mig och hälsade och småpratade lite. Jag är så himla blind ibland. 😳

Barnen hade i alla fall skoj och trots protester så tror jag Malva somnade rätt snabbt ikväll. Jag borde väl också göra det. Men jag har roat mig de senaste två kvällarna med att redigera bröllopsfoton. Det är så himla roligt så jag vill inte riktigt sluta. Särskilt när korten i sig redan är bra. 😃

I morgon är det dagis för Malva igen och jag ska göra upp planer med chefen. Goodie. :-) Sen på torsdag får jag (vi) besök av en klasskompis från högskolan (kan man säga så trots att det är ett år sen jag tog examen och två år sen hon gjorde det??). Sen avslutas veckan med ett besök till HNAB igen. Ska bli skoj. Men denna gång får inte Malva följa med utan hon får vara på dagis. 

jobbiga nätter

Gaah! Mardrömsnatt igår (bokstavligen, för förutom att Malva var sjukt jobbig så drömde jag en mardröm).. Och mardrömsnatt nu. I natt är det Elsie som står för all uppståndelse. Men jag har fått sova en timme och det är ju många timmar kvar av natten så jag känner mig naiv och hoppfull om att det ska bli bättre. 

Idag besökte vi brottet med Mice och barnen. Bra det. Misstänker att det gjorde Malva väldigt trött eftersom Elsie skrikit i över en timme utan att Malva vaknat. Tack och lov är det för tillfället slut på tårar och skrik. Men det beror nog bara på att jag gav Pölsan alvedon. 

Så nu ska jag krypa till kojs igen om jag får. Skulle inte förvåna mig om Malva vaknar om tio minuter.. 😓

Två veckors tystnad. Och ett bröllop.

Oj, nu är det visst två veckor sedan jag senast skrev. Jag har haft ganska fullt upp. 
 
På tisdagen förra veckan åkte vi (jag, Mattias, mamma, barnen och Dunder) till Öland. Det var skönt att ha några förberedelsedagar där, även om det kändes som det blev hektiskt mot slutet. 
 
 
 
 
 
 
 
Malva övervakade tältuppsättningen. Tror det var på torsdagen om jag inte minns fel.
 
Hon hann även med att övningsköra för första gången. ;)
 
På fredagen anlände alla gästerna. Jag och Mattias inväntade dem sedan åkte vi till hotell Skansen med Elsie. Vi hade tur och blev tilldelade ett rum där tidigare under dagen (när vi ville boka rum var det nämligen fullt och vi hade fått ställa oss i kö). Givetvis hade vi lyckats pricka in att hålla bröllopet samtidigt som tävlingen Iron man skulle hållas. Snopet. Men det det gick rätt bra ändå. 
 
På lördagen spenderade jag mesta tiden hos frissan, närmare bestämt tre timmar. Sen möttes vi upp av Anders och Hanna som fotade oss. Skoj. 
 
Vigseln var klockan 14. Vi förlängde den lite med tre dikter. Malva hade fått i uppdrag att agera ringbärare. Hon var inte överdrivet intresserad av vigseln utan hon sprang iväg eftersom allt annat var mer spännande. Haha. Lillskruttan. :) Det enda jobbiga med vigseln var getingarna som lockades  till min bukett. Jag är väldigt tacksam för att jag valde att inte ha några blommor i håret. 
 
Efteråt bar det iväg igen för lite mer fotande. Vi försökte även få kort på barnen med varken Malva eller Elsie var med på noterna så vi fick ge upp efter ett tag. 
 
Men det var en bra dag, vi hade fint väder, maten var god och tårtan lika så. Såhär i efterhand känner jag att jag inte minns så många detaljer. Tror jag mest gick på autopilot. Men vi hade det bra och vi är nöjda. :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen därpå blev det en hastigt ihopslängd namngivning för Elsie. Det var så stressigt och oplanerat (inte så konstigt heller, jag får skylla mig själv) så det var väl snarare en hejdå lunch än en namngivning. Men det var trevligt ändå. Pölsan kommer ju ändå inte komma ihåg något. Synd bara att det var några grader för varmt. Hon fick nämligen låna sin gammelgammelfarmors dopklänning (som förövrigt även är hennes namne). Är ganska speciellt eftersom den klänningen är 100 år gammal i år. Men det var som sagt varmt och Elsie var inte så sugen på att ha kläder på sig. :/ 
 
 
 
De flesta åkte hem på söndagen. Då passade vi som var kvar på att åka in till Färjestaden och käka lite glass och gå en liten sväng. Det var himla mysigt. :D 
 
På måndagen åkte även vi hem igen. Har ränt lite men även  hunnit med lite mysig "bara vara" tid. Blev en sväng in till stan en dag och igår åkte vi till stranden. Följt av en obligatorisk glass förstås. Hehe. 
 
 
Vi (alla utom jag. Och möjligtvis Elsie) fick syn på en liten lekplats. 
 
Pölsan lekte med sina fötter. 
 
Glassfik. Eller vad jag nu ska kalla det. 
 
 
 
 
 
 
Idag lämnade vi av mamsen på tåget. Känns som om dessa två veckor bara sprungit förbi. Mattias fyller år idag och det har vi knappt hunnit med. :S Och hans semester är snart slut för han börjar jobba på måndag igen. Stressigt stressigt.  Men vi har haft det bra. :) 
 
Nu när vi är hemma igen och mamma är på väg hem så ska jag kontakta min chef för det är dags för mig att börja jobba lite smått också. Just nu känns det sådär, det är ju rätt sköt att vara ledig och ta igen sig efter allt stressande. Men bara jag kommer igång så känns det nog bra. :) 
 
Känner att det här inlägget är väldigt spretigt. Vill hålla det kortfattat men ändå få med så mycket som möjligt.
 
På söndag får vi nog besök en sväng och sen åker vi till Falkenberg och firar lilla Elma som fyller två år (på lördag). Sen är det vardag igen. Och nästa helg ska vi börja simma/bada med tjejerna. Ska bli skoj, tror de kommer gilla det båda två faktiskt. Blir babysim för Elsies del och minisim för Malva. 
 
Det var det. Nu är det tredje gången jag skriver på det här inlägget. Med småbarn är det svårt att hinna göra samma sak någon längre stund. Tur man oftast kan återuppta saker där man slutade. Dags att återgå till familjen. Nu har Mattias fått roa flickorna själv rätt länge. SAMTIDIGT som han städar köket. Och jag sitter här. Ja.. Lite dåligt samvete har jag nog. Särskilt med tanke på att han fyller år idag. 
 
Hejsvejs! Jag ska försöka skriva inom två veckor. Men jag lovar inget. ;)
 


Onsdag (ja, jag var tvungen att dubbelkolla almanackan)

Igår kände jag mig lite mosig på morgonen. Fortsatte och blev bara värre under dagen. Visade sig att jag hade fått feber. :( Hade mjölkstockning också så tror att  det kanske berodde på den. Mjölkstockningen släppte nämligen under dagen igår och idag är jag också feberfri. Känner mig fortfarande mosig men inte lika mycket. 
 
Har satt igång att baka lite till namngivningen. Blir inga massiva påhitt direkt, nästan allt fokus ligger ju på bröllopet (hur i hela fridens namn tänkte vi när vi la det på två dagar i följd?!?!!?!?!?!). Nåja, det blir nog bra. Testade att göra minimuffins, de blev faktiskt förvånansvärt bra, bättre än förra gången. Hoppas bara de är lika saftiga efter att ha legat i frysen i 1½ vecka.
 
Utöver bakandet så ska jag försöka färdigställa festhäftet. Vi skrev ut vår gästbok igår och idag sydde jag ihop den med symaskinen. Var fruktansvärt nervös inför det momentet men trots att litet misslyckande på bokens/häftets baksida (undertråden korvade sig av nån underlig anledning) så är jag rätt nöjd ändå. Den korvade undertråden kan man säkert gömma på något vis. Goodie. Nu ska jag bara återupprepa proceduren, en sisådär 20 gånger med festhätet också (när det väl är färdigt dvs). Creepy! 
 
Men det lär knappast bli idag. Just nu lagar jag lunch, trott eller ej. Och sen ska jag övertala Malva att sova. En ilsken och övertrött lillPölsa somnade alldeles nyss. Hon lär väl vakna lagom tills Malva somnat. I eftermiddag bär det av till affären en sväng. Måste införskaffa fler muffinsformar för de tog visst slut. :/ 
 
Håller även tummarna för att det kommer några paket att hämta ut. Väntar fortfarnade på en massa kläder vi beställt. Blir lite (MYCKET) besviken om de inte kommer innan tisdag nästa vecka för då åker vi ju till Öland. 
 
Jaja det var det. Nu behöver lunchen faktiskt lite uppmärksamhet om inte den ska bli bränd. Adjöken!
 
 
 
 

Fästingdöden

Alltså det här är så äckligt att jag nästan spyr!! Cola den lilla pesthärden lämnade av en fästing hos oss (igen för fjärde gången!!!). Och det värsta är att jag misstänker att Malva stoppade den i munnen. Den låg nämligen i en liten dreggelpöl på hennes rum och det hade lossnat ngt svart som var blodigt. Jag dööör vad äckligt!! Så från och med ikväll är han portad tills han är pestfri. Blää jag avskyyyyr kryp!! 😭😭😭😭

Idag har vi (dvs jag) varit till tandis med Malva. Hon trillade av sin stol i lördags och bet sig illa i överläppen. Tandläkaren kunde tack och lov inte upptäcka något misstänksamt men ska ändå anmäla till försäkringsbolaget. 

Nu ska jag väl fixa lunch. Till Malva i alla fall. Jag mår så illa nu så min lunch får vänta lite. Eller mycket. 



RSS 2.0