Trött

Hmpf! I natt var jag uppe till 3 för att försöka vända på dygnet eftersom jag ska jobba natt i natt och i morgon. Mitt mål var att sova jättelänge, minst till 14 men helst till 16. Men tjae.. Som ni ser är jag vaken nu, och har varit det i ca en timme. Alldeles för tidigt. Malva väckte mig en gång men jag kunde somna om. Men sen ringde jobbet och väckte mig också, för NU hade de tid att ordna med mina papper. -_- Det är inte lätt att hålla koll på alla anställda och alla vikarier, jag förstår det. Så givetvis hade de ingen som helst aning om att jag skulle jobba i natt. "Hoppsan, förlåt". Mmmjo tack. Fast det gör ju inte att jag kan somna om för det. :( Så nu får jag snällt vara vaken ett tag och hålla  tummarna för att jag kan vila i eftermiddag. Om inte blir detta en låååång natt. Men med tanke på hur trött jag känner mig redan nu så kanske det blir något problem. 
 
Det var det, dagens gnäll. Nu blir det frulle och sen en tur till jobbet för att hämta dessa papper som jag jagat i flera dagar. 
 



Tillsammans igen.

Sådär ja! Nu har min period av gräsänka varit över i lite mer än ett dygn. Goodie. Tror tjejerna hade saknat Mattias och inte riktigt visste hur de skulle uttrycka det så det blev en total känslourladdning på barnen när han kom hem. Båda var jätteledsna och ville bara vara med mig (?). Fast Elsie kastade sig i hans famn en gång först. Goodie. 
 
Igår åkte vi till jula och köpte trätrall. Jag måttade lite halvslarvigt på balkongen och satte mig med mina underbara siffror och sen upplyste jag Mattias om att vi behövde ca 24 lådor med trall (5 trallar i varje låda). Sagt och gjort. Vi åkte dit och köpte 24 lådor (och en knivslip, yay!). Sen hem igen och efter lite snabbavstädning lade Mattias trallen. Balkongen är sååååå mycket fräschare och finare nu. Händer att vi (dvs mest jag) går ut lite då och då bara för att beundra den. Hihi. :) Och jag är lite oförskämt självbelåten också eftersom mina uträkningar var så perfekta det gick att vara. Fick en trall över plus en liten avsågad bit. ;) Jaja, det är inte särskilt svårt att berkäna hur mycket trall vi skulle behöva, men jag blir lite lyrisk eftersom jag fick använda matte (förvisso simpel) i vardagen.
 
Men glädjen av att vara alla hemma samtidigt blir kortvarig. Nästa vecka börjar jag jobba. Men det blir nog bra. Men i natt ska jag faktiskt gå bredvid så jag ska jobba redan i natt också. Jag var uppe sent i natt och försökte ta sovmorgon i morse, men Malva kom och hoppade på mig strax före halv 11. Jag fick surt pallra mig upp. La mig igen klockan 14 och hade stora planer på att sova till 18. Tji gick jag, 16.30 var hon inne och klättrade på mig igen så det var bara att pallra sig upp. En del av mig hoppas att det händer lagomt med grejer i natt så inte jag blir alltför sömnig. Sen sover jag inte alltid så bra på dagen, särskilt inte när det är under tvång. Tog lång tid innan jag somnade, somnade inte förrän efter 15 nån gång, så under den 1½ timme som jag "sov" vaknade jag en hel del också. Jaja, det går som det går. Blir väl lättare när jag får in det på rutin och Malva (förhoppningsvis) lär sig att jag behöver få sova på dagarna ibland. 
 
Det var det. Nu ska jag väl göra något vettigt kanske. 
 


Busförmiddag

Idag hade vi tänkt åka till badet med tjejerna. Dubbelkollade öppettiderna för att vara på den säkra sidan. Sen åkte vi dit. - Bara för att mötas av en skylt på dörren som sa att det var stängt idag p.g.a. uppehåll. Typiskt. Så istället blev det en tur till lek- och busfabriken. Tror tjejerna var rätt nöjda med det också. Elsie slocknade nästan direkt vi satte in henne i bilen för att åka hem och Malva har fått springa av sig rätt mycket. Gött! Blev även en svindyr lunch där. 
 
Egentligen skulle vi dock ha städat bilen. Får bli lite småplock i em/kväll och kanske mer i morgon. Jag vill få bilen någorlunda städan innan helgen. Mattias åker till Dreamhack på lördag morgon så sen flyger jag och tjejerna solo i 3½ dygn. Det ska vi väl klara. Men därför vill vi passa på att åka till badet och sånt nu också. För sen är ju jag ensam och jag åker INTE till badet själv med två små barn som inte är simkunniga. Och sen är det inte så lång tid kvar tills jag börjar jobba. 
 
Nåja, vi ska väl försöka få någon ordning här hemma också. Tvättmaskinen går het i alla fall. 
 
Idag ringde de från Elsies blivande förskola för att berätta om inskolningen osv. Den 16e börjar hennes inskolning. Tjejen jag pratade med verkade trevlig och kompetent. Men det känns ändå inte rätt. Känns inte som rätt förskola. Jag gillar inte förändringar. I alla fall inte de förändringar som jag tvingas till. :(  Måste komma ihåg att vara positiv och entusiastisk inför tjejerna så inte jag inbillar dem att det bara är dåligt, då kanske inskolningen blir ännu jobbigare. Vi hade tur med Malva som var så tuff och självständig. Hennes inskolning gick ju som en dans. Tror Elsies kommer bli svårare. Nåja, det var det. Nu ska jag väl göra något vettigt. Om en stund. Eller två. Kanske.
 

 

Intensiva dagar

Egentligen är rubriken inte helt rätt. Alla dagarna (ingen) har inte varit alltför intensiva. Men vi har haft en del för oss än så länge. Förutom vår runda längs vildmarksvägen så har vi hunnit med en tur till Jamtli också. Åkte dit i tisdags, utmärkt val av dag för det var väldigt få besökare där. Inne i museet (som Malva för övrigt tyckte var lite läskigt (av förståeliga skäl om man varit där)) såg vi en del annat folk men ute i området var alla så utspridda så det kändes nästan som om vi var ensamma. Man blev ju nästan paff (och lite lättad) när man såg någon annan. Hihi. :) 
 
Igår var vi i Strömsund och hälsade på Natta. Det var så trevligt. Vi trotsade vädrets vindar och grillade. MUMS! Barnen hade också roligt och lekte tillsammans. Malva som har varit svår att lägga alla andra kvällar däckade i bilen så det var bara att klä av henne och lägga henne när vi kom hem. Elsie har också varit svår att lägga och hon stökade väl till 21.30 nån gång. Nåja, vi har inga direkta tider att passa ändå och det är semester så hellre nu än om två veckor. :) 
 
Idag gör vi nog inte många knop. Ska bara såsa omkring här hemma. Mamma jobbar, hon jobbade igår, idag och i morgon. Men ikväll kaaanske vi åker på bingo en sväng. Jag har tjatat om det typ varje gång vi varit hit men det har aldrig blivit av. Samma sak med Stekenjokk, så nu när det väl blev av kanske vi tar tag i bingon också. 
 
Sen till helgen är mamma ledig så då lär vi väl mest umgås. På söndag kommer Maxis grillturné "till stan" (Östersund närmare bestämt, vilket i och för sig är ganska uppenbart eftersom det är enda staden i Jämtland). Vi har redan varit på den när de var i Halmstad men tänkte att vi lika gärna kunde åka på den igen. Maten var ju god och Malva tyckte det var roligt. Med andra ord åker vi till Östersund igen på söndag. :)
 
På måndag bär det av hemåt igen. Vi gör som sist att vi mellanlandar i Stockholm och sover över där innan vi fortsätter. Det är verkligen skönt att få köra dagtid. Mycket lättare än att köra på natten. Men tjejerna är betydligt jobbigare/svårare att lägga. De har ju sovit större delen av dagen i bilen så när vi väl är framme är jag och Mattias trötta och tjejerna jättepigga. Trist kombo. Men men, det handlar om två (totalt fyra) kvällar (två på väg upp och två på väg hem) så det överlever vi nog. Jaja, det var nog vad jag hade att komma med denna gång. Laddar nog upp lite bilder senare men alla foton ligger på kameran och telefonen så det får bli vid ett senare tillfälle.
 
  

Surskalle

Gaah jag blir så irriterad över den här förskolekarusellen! :@ Har varit i kontakt med kommunen nu eftersom Elsie fått plats på en annan förskola än Malva. Kontentan av samtalet är att det bara är att gilla läget. Vilket jag absolut INTE gör! :( 
 
Jag trodde i min enfald att syskon hade förtur, vilket de även själva sagt/skrivit. När jag sedan nämnde detta (eftersom Elsie är typ enda syskonet som ska börja till hösten) så fick jag till svar att det är förvisso en faktor som de "tar hänsyn till" men den "ligger väldigt långt ner på listan". VARFÖR påstår de då ens att syskon har förtur när de uppenbarligen INTE har det. GRR!! :( 
 
Hur som helst så måste vi bara gilla läget och vara glada "att det inte är värre" än så här. Har tackat ja till platsen men låter Elsie stå kvar i kön till samma förskola som Malva går till. Men det lär ju med största sannolikhet dröja en mindre evighet innan hon får en plats på Rännebacken. Om hon nu ens får en plats där dvs. Usch! 
 
Och det här skulle föreställa vår semester. Bah! :( Först det här tråkiga beskedet och sen fick jag brev från sjukhuset igår om att komma och göra en cellprovstagning. Nästa vecka. Jag tycker inte att jag är helt orimlig när jag förväntar mig lite bättre framförhållning än så. Så nu måste jag avboka den tiden och hoppas att jag kan få en ny eftersom vi fortfarande är i Jämtland nästa vecka. GRRR vad jag är sur! :( 
 


Blivande ingenjör

Igår kom tentaresultatet från fysiktentan. Jag klarade den!! UNDERBART! 😄 Det går inte att beskriva vilken oro och ångest jag haft över fysiken så gårdagen var verkligen en lättnadens dag. Med det sagt är jag nu en ingenjör in the making. Hihi. Känns bra! :-D

Förutom tentaresultat började vi även köra norrut igår. Stannade i Stockholm för att övernatta hos Mattias släktingar. Trevligt. :-) I skrivande stund sitter jag mest och väntar på att de andra ska vakna. Tjejerna hade svårt att komma till ro igår så de är nog trötta idag. Vi med förstås. Jag kan inte begripa att jag vaknade före dem. 

Första gången jag vaknade var klockan 05.45. Jag tjurlåg till strax före halv 7. Men nu då..? Om det inte vore för att Mattias behöver sova hade jag väckt dem, tjejerna kan ju faktiskt sova i bilen. Nåja. Jag får snällt vänta lite till. Under förmiddagen åker vi vidare norrut med sikte på Hammerdal. :-)

RSS 2.0