Kunskapsbrist orsakar sömnbrist..?

Hmpf. Jag sitter med fysiken hela dagarna.  Får dåligt samvete för att jag inte ens lägger ner hälften så mycket tid på matten. Resultatet: Jag kan inte somna för jag ligger och grubblar över att jag inte kan komma ihåg hur man deriverar vare sig en exponentialfunktion eller ännu värre: en logaritmfunktion. 😑 Och tidigare idag hade jag lyckats glömma bort hur man räknar fram gravitationen vi har här på jorden (och på andra ställen för den delen). Känns inte bra att det är tenta om en månad.  😣

Tack och lov för Google iaf för jag orkade inte rota fram matteböckerna. Så nu när jag fyllt på mitt huvud med kunskap igen kanske jag kan sova. Men det känns inte särskilt troligt.  

Blir inte bättre av att Elsie är sjuk och sover oroligt. Hon vaknar ofta och är ledsen. Stackars lilla Pölsan. Hoppas bara inte hon väcker Malva. 



Rom-bilder

Ska snart iväg till badet med Pölsan. Men innan dess tänkte jag bjussa på ett gäng bilder från Rom. :)
 
Påven var inte hemma när vi besökte Vatikanen på Fredagen. 
 
 
 
 
 
Dessa takmålningar var väldigt fascinerande (som allt annat i Vatikanen). De är målade ett plant underlag men ser verkligen ut som om de sticker ut ur bilden.
 
 
 
 
 
 
 
Väldigt gamla kartor.
 
Varken jag eller Mattias är särskilt konstintresserade, men det var ändå häftigt att vandra omkring där inne. 
 
Krubb
 
Mer krubb.
 
På kvällen vandrade vi ner till Colosseum (nej, det är inte det som är på bilden). För att lyssna på påvens kvällsandakt. Det var galet mycket folk och väldigt hög säkerhet. Vi blev visiterade två gånger innan vi fick komma in på området. 
 
Det var en hel del media där.
 
Påven.
 
Varken jag eller Mattias begrep så mycket av vad han sa. Men det var ändå lite roligt att ha varit där. Men vi drog hem igen ganska snabbt. Hade varit en lång dag och som sagt: vi begrip inte ord av vad någon sa. 
 
Utsikt från hotellets takterass.
 
Mer utsikt
 
Lördag: dags att besöka Colosseum (återigen, inte på bilden, hehe) och vad som senare skulle visa sig vara min favorit: antika rom.
 
 
 
 
 
 
 
Kötiden in till Colosseum var ca 1½ timme. Vi var där på den sämsta dagen på hela året. Typ. Påsken är en enorm högtid i Italien (och Rom förstås) så det är långa köer överallt. Vi hade förut p.g.a. vi hade köpt en guidad tur. Trots det tog det 1½ timme att få komma in. Men Guiden var jättedyktig och berättade en massa spännande saker under hela kötiden. 
 
 
 
 
 
Mäktigt.
 
 
 
 
 
Ska egentligen vara golv över hela den här ytan.
 
Här kan man se hur Colosseum såg ut förr. När arena golvet fanns kvar över hela arenan. 
 
Efter Colosseum besökte vi Palantine Hill
 
 
 
 
 
 
 
 
Besöket avslutades i antika Rom. Så himla häftigt. Jag tycker det är spännande och roligt med historia och gamla saker. Men här kan ju 13-14-15-16-1700-talet osv slänga sig i väggen. Nu snackar vi före kristus-gammalt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De flesta bilder på oss tillsammans är på min telefon. Och de har jag inte orkat lägga in på datorn ännu. Men här hittade jag i alla fall en. :) Och ja, jag är rosa och har bränt mig i nyllet. As usual.
 
Spanska trappan. Jag räknade trappstegen när vi gick där. Sen glömde jag bort hur många det var. 
 
 
Fontänen Trevi. Det var mycket folk där. 
 
Alltås verkligen MYCKET folk.
 
Pantheon
 
Hejdå Rom.
 
Puh vad lång tid detta inlägg tog! NU ska jag (och Elsie) åka och bada. Adjöken!
 

 
 
 
 
 

lördag

Idag har vi ränt runt på city gross en del. De firar 23 eller 25 år eller nåt. Jag minns inte exakt. Hur som haver har de haft erbjudande och sånt hela veckan och event nu under helgen. Så vi var där och snyltade grillat, bjöd på frukt-och gröntauktionen och kom hem med en påsa ekogrejer för 50 kr (värde 170). Goodie. Malva fick även en ansiktsmålning. Men det var rätt svårt för henne att sitta stilla. I skrivande stund laddar vi våra batterir på olika sätt. Malva tittar på tv, mattias sover i ena soffan och Elsie leker inne på rummet. Och jag sitter här. 
 
Sen sist har det väl inte hänt så mycket. Jag fick ett ryck idag och planterade om våra blommor. Och slängde två blommor. Goodie. Malvas hand klarade sig bra, man kan inte se vart hon gjorde illa sig. Men idag lyckades hon gå/vända sig in i köksbänken så hon stupade och blev jätteledsen. Bara att invänta blåmärket. Elsie har ju ett inte alltför tjusigt blåmärke i pannan sedan hon ramlade ur kökstolen. Usch det var hemskt kan jag lova! Hon vred sig/satte/ställde sig upp (vi vet inte riktigt för vi hann inte se). Mattias såg det i ögonvrån och skulle just till att stoppa henne, han hivade iväg kastrullen som han höll i handen och jag vart skiträdd och trodde han blivit galen och PANG så for Elsie i golvet. Huvva! :( Men det gick bra, hon visade ingen tecken på hjärnskakning. Det enda obehagliga var väl att hon hade ont i huvudet och blödde lite näsblod, tror hon lyckades slå i näsan i golvet eller på vägen ner. 
 
Elsie var ju dålig efter vaccineringen också. Hon hade feber i flera dagar runt 39 grader och ibland var den uppe i 40. Men nu har hon repat sig helt så i morgon blir det bad för oss. Vi missade förra veckan för hon mådde så dåligt. 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag väl försöka göra något vettigt (kan ju inbilla mig det i alla fall). 

Mycket

Oj vad det har varit mycket de senaste dagarna. Igår var jag inledningsvis på skolan. Från ca 9 till 13.30 eller nåt sånt. Sen vid 16 befann jag mig inne i stan för min första introdag hos Aleris äldreboende. Slutade jobba 21. Var hemma 21:30. Umgicks lite med Mattias på kvällen och slocknade väl runt 23. 05:30 ringde klockan i morse; Jobb (introdag 2). Från 7-14. Sen direkt till skolan för matteplugg till 16. Usch vad slut jag var (är). Och det fortsätter i morgon, fast utan rännande. Inleder dagen med föreläsning i matte mellan 8-10. Sen mellan 10-12 är det föreläsning i fysik. Och sen efter lunchen har jag fysiklabb mellan 13-16. Jag kommer dö! 
 
Okej. Jag kommer kanske inte dö. Inte av det i alla fall. Men som det känns nu så känns det nästan så. Det är som jag sa till Mattias idag; Allra helst hade jag önskat att vi kunde stänga in oss i lägenheten och inte behöva gå ut på en månad. Bara vara hemma och umgås. Jag (och de andra med för den delen) skulle troligtvis tröttna ganska snabbt. Men jag har ränt så mycket fram och tillbaka de senaste dagarna, sett så mycket folk men inte min familj. Många intryck, mycket att komma ihåg plus stress/pressen från skolan. Inte blev det bättre av att Malva la ner handen på en varm spisplatta idag. En sekund efter att jag sagt åt henne att passa sig för just den för den var så varm. Hade jag haft någon som helst form av intelligens och inte sagt något så hade hon troligtvis inte ens lagt handen där. :/
 
Så just för idag känns det som det är det jag skulle vilja; Att inte gå ut på en månad. Jag har minsann varit lite nere. Och kanske mer än bara lite. Men efter lite mer sömn (i natt låg Malva och stökade i vår säng och sparkade mig både i huvudet och revbenen med jämna mellanrum) så kanske det känns lite bättre. Just nu bävar jag för fysiklabben. Trots att jag förra gången tyckte att det var kul. Måste påminna mig själv om att det inte är idag utan i morgon. Jag har inga måsten kvar idag. De är slut. Nu återstår tv-mys (once upon a time). Goodie.
 
Och ang Malvas hand så gick det bra, vi snurrade in den i en fuktig handduk och man kan inte alls se vilken hon bränt sig på. 
 

 

Hoppsan!

Hoppsan det har visst gått ett par veckor sen sist.
 
Jag hade tänkt överösa er med bilder från Italien. Men till min stora förvåning var det inte de bilderna jag hade lagt in i datorn. Som kompensation blir det fyra från kalasandet förra helgen. :)
 
 
 
 
 
Tårtan var kanske inte den snyggaste. Men jag var minsann nöjd. :) Dock blev den i sötaste laget (och då syftar jag på smaken och inte utseendet).
 
 
 
 
Tänk att Lillosten är 1 år nu. Jösses!
 
I övrigt så kämpar jag på med skolan och försöker begripa något. Och Mattias kämpar på hemma. Fysiken känns inte riktigt lika hopplös längre. Men jag har en lång bit kvar innan jag har chans att klara tentan. 
 
Annat nytt.. Hmm. Jag har snöat in mig på detta: http://www.boklok.se/travet/
 
En kul grej är att jag fått sommarjobb. Handlar dock bara om 7 veckor som vårdbiträde. Men med möjlighet till extrajobb innan, under (och antagligen efter) sommaren. Det var det. Nu ska jag rota fram det andra minneskortet.
 
Adjöken!
 

 
 
 
 
 

RSS 2.0