Det här med utryckningar

Alltså jösses.. Skulle hem från stan och hade precis gasat upp efter ett trafikljus. Ja, jag drog på lite, och nej, jag körde inte för fort. Gasade bara upp till den hastighet som det liksom var. Och upptäcker då att en bit bakom mig ligger en polisbil som precis då slår på sirener och blåljus. Trodde jag skulle få en hjärtattack. Men efter en microsekund så inser jag att det är ju inte mig de är intresserade av (varför skulle de, jag hade ju inte gjort något fel?). De körde på tok för fort för det. Jag ligger dessvärre i den västra filen (tvåfilig väg) och vill naturligtvis flytta mig ur vägen för att inte blockera för dem. Men vad händer? Jo jag har en jävla bil i det högra fältet som inte flyttar på sig (????). GRRRR!! Så vad fanken gör man?! Tack och lov är vägen väldigt bred så jag körde så långt till vänster jag bara kunde och vid det laget hade vi dessutom nått en rondell (en av de nya vid växsjövägen ovanför motorvägen för er som vet vart det är) och vid det laget susar polisen förbi i full fart. Jäklar vad stressande det var. Nåja, nu till det riktigt irriterande/förbryllande. De stängde av ljudet men gasade på med ljuset fortfarande på. Fullt förståeligt. Sen svängde de in mot vallås och där, mitt i rondellen, stänger de av ljuset också. Och saktar ner.. ?? Jaja, det är en 40 väg, men en utryckning är väl en utryckning, eller? Och ja, det var kanske bilar i vägen, men då behåller man väl sirener och skit på just för att folk ska få en chans att hinna flytta sig? Jag hann nå rondellen och svänga ner mot vallås och hade då fortfarande polisen i sikte, som lugnt svänger vänster in mot gatan där vallåsbutiken ligger (dvs kiosken, inte ica). Weird. Ångrade de sig halvvägs eller vad var det frågan om?
 
Nåja, jag vet inte. Kände mig i alla fall måttligt irriterad eftersom de rusade på som tokar först för att sen helt plötsligt ta det lugnt. Antar att min irritation är kopplad till det faktum att jag blev skiträdd, hehe. Och till det faktum att den jävla bilen i högra fältet inte flyttade på sig så att jag kunde flytta på mig. Poliserna fick ju därmed susa förbi mitt emellan oss. Obehagligt. 
 
Det var det. Nu ska jag andas ut. Dricka vatten och vila en liten stund innan jag ska hämta Malva på dagis. Hade jobbiga sammandragningar när jag skulle gå från bilen så idag står vila högt på dagordningen. 
 

 
 
 
 
 
 

Aptitlös

Vi har repat oss sedan den mystiska febern. Malva var på dagis igår, hon är dock lite märklig ännu. Ingen feber eller så, men hon har ett humör som pendlar en hel del, tror dock att det är kopplat till trötthet. Men vi provar med dagis idag med och ser hur det går, och går det inte så får hon väl vara hemma. Igen. Själv ska jag träffa min handledare från praktiken för lite avslutning. Goodie. Det är väl det som är dagens att göra. Ska göra klart vår Gekåslista eftersom vi ska tvinga oss dit bort i morgon. Huvva! Det kommer troligtvis vara fruktansvärt. Jag hoppas vädret är supermegafint annars lär vi väl inte ens ta oss in med tanke på att det är en löningshelg. Katastrof! Men men, vi är villiga att riskera kaoset för att få detta klart eftersom det inte går att säga om jag orkar med en dag på gekås om en vecka eller två. 
 
Jaja, jag antar att jag borde äta något innan jag kör min lilla buse till dagis. Jag har tappat aptiten på morgonen. Skedde bara någon dag innan praktiken tog slut. Frukost är helt enkelt inte gott längre. Bara ett nödvändigt ont för att jag inte ska få lågt blodsocker och svimma. :/ 
 


Mystisk feber

Gårdagens besök till arbetsförmedlingen fick ett abrupt slut. Dagis ringde. Malva hade blivit dålig. Igen (!?). Hon var pigg och glad och frisk(opåverkad iaf) när jag lämnade henne men en timme senare ringde de och berättade att Malva bara var ledsen och grinig. Vägrade leka. Hon var ok med att sitta i en vagn ute och få ha nappen men hon var fortfarande gnällig och inte alls så där glad och sprallig som hon brukar vara. 
 
Det var bara att åka tillbaka till dagis och hämta henne. Väl där så började Malva gråta typ direkt när hon såg mig. Jag lyfte upp henne ur vagnen som hon satt i och stackarn skakade i hela kroppen. :'( Pratade lite med personalen och packade sedan ner lite kläder och gick till bilen. Blev irriterad för Malva var typ den enda ungen som inte hade regnkläder på sig (det föll snöblandat regn och blåste och var bara 1 grad varmt ute). Hon var den enda ungen som inte hade fått riktiga vantar heller. Malva har två par riktiga/varma vantar men av någon anledning hade de bara satt på henne fingervantarna (och samtliga vantar fanns givetvis på dagis. Fullt synliga i hennes hylla) ???!. Jag slet av henne vantarna så fort vi kom till bilen. De var helt dyblöta och Malva var illröd om sina iskalla händer. Stackars min baby. :( Hela tiden skakade hon för att hon frös. Väl hemma slet jag av henne skorna också och precis som jag misstänkte var hon blöt om föttern och (om möjligt) ännu kallare om dem. Uscha, hon var helt iskall om händer och fötter men varm i kroppen av feber. Visade sig att hon hade en temp på 38.9. :( Fattar inte hur hon kunde bli så dålig så snabbt (??). 
 
Malva fick alvedon och sen myste vi ner oss med en filt i fåtöljen. Hon däckade typ direkt och var som en varm och slö degklump. Lealös typ. Efter att ha sovit i 2-2½ timme eller något så piggnade hon till. Drack vatten och äppeljuice och åt 1½ banan. Sen hade hon faktiskt energi nog att leka lite. Alvedonen fick bara ner febern ½ grad men det var tydligen tillräckligt för att hon skulle piggna till. 
 
Senare på kvällen steg den dock till 39.3. Stackars lillan. :( Men hon var ändå förvånansvärt pigg. Förnekade att hon hade feber och fick hon bara ha nappen så var hon relativt nöjd och ville leka. Konstigt. 
 
Dagis var ju lite lustiga också. När jag skulle hämta henne igår så sa en i personalen (en vikarie om det gör någon skillnad) till mig att det vore ju bra om jag höll Malva hemma tills hon var helt frisk nu (?!). Hon VAR ju bra hemma. Hon var bra under hela helgen (vi har flera vittnen) och hon var bra under morgonen innan jag lämnade henne. Jag påpekade detta för vikarien som då följde upp med att berätta att jo, hon var ju bra på dagis också när jag nyss lämnat henne och att hon blev sämre efter en liten stund.. Hmpf!
 
HUR ska jag kunna se in i framtiden och veta att Malva ska bli sjuk igen liksom!? För detta är inte samma sak som hon hade förra veckan, detta är något annat. Hon fick det ju att låta som att jag lämnade Malva på dagis och var medveten om att hon var sjuk. Det var jag inte. Det enda jag var medveten om var att hon var snorig. Vilket typ alla andra ungar på dagis också är. Jag blev "smått" irriterad av samtalet i alla fall. Hmpf, som om jag skulle lämna henne på dagis om jag vetat att hon var dålig!
 
Jaja. Idag är lillskruttan hyfsat ok, hon har fortfarande feber, 38.5. Men vill leka och stöka, men känslig och lite lättstött så helt bra är hon ju inte. Så hon blir ju i alla fall hemma från dagis i morgon också eftersom hon måste vara feberfri en hel dag innan hon får komma tillbaka till dagis. Lika bra det, börjar ju snart misstänkta att det är något hon inte tål där eftersom hon blir så fördömt dålig så himla snabbt. Knasigt. 
 

 
 
 

Galen?

Alltså.. Det var INTE såhär jag hade föreställt mig "den sista tiden". Sitter här hemma, tungandad, snorig, mosig i huvudet och med nysningar som skickar iväg all värme ur kroppen så jag börjar frysa så jag huttrar. :/ 
 
Jaja, att kalla en månad för "den sista tiden" är kanske en överdrift, men ha då i åtanke att sist jag hade en förkylning som började såhär var jag sjuk i 6 veckor och fick både hörselgångsinflammation samt någon mystisk infektion i kroppen och jag blev inte frisk förrän jag fick antibiotika i både droppform (för örat) och tablettform. Usch. Hoppas detta är en gammal hederlig tre-dagarförkylning, som varar max i en vecka. För efter att vi fick Malva så har de korta tredagarförkylningarna förlängts till en vecka. 
 
Nåja, jag ska strax köra in till stan och besöka arbetsförmedlingen. Jag som skulle tuffa till mig och vara hård som sten ifall de vill skriva ut mig i förväg. Ajaj, nu känner jag mig snarare mesig och mjuk som en liten genomskinlig geleklump typ. Typ Flubber eller vad den hette. Jaja, går det dåligt så kommer jag väl hem och skriver ett gnällinlägg om det. Hehe.
 


Sjukstuga. IGEN!!!

Jahopp, då var det dags. Igen! Vi är alla mer eller mindre krassliga. Malva har ju varit lite småsnorig och sådär enda sen magincidenten gick över. Mattias vet jag inte när han började och jag själv blev sjuk igår. Förvärrades under natten och nu känns det som om jag festat vilt hela natten. :/ Trött och sliten, ont i halsen och lite lätt snuvig. Det märkliga är att jag är inte överdrivet snuvig men däremot extremt tungandad? Är jobbigt att bara andas liksom. Störigt. :( 
 
Nåja, bortsett från sjukdomsintåget så har vi haft en bra helg. Det planerade kalaset i Stockholm blev inställt så i fredags åktevi till Göteborg och hälsade på Hanna, Kenneth och Willgott. Väl där blev det ett besök till ett lek och bus land. Blev inte så mycket lek och bus för min del men Malva tyckte i alla fall att det var himla skoj. :) Innan vi åkte hem igen fick jag dessutom mig en surdegsgrund (eller vad det nu heter) så den ska jag vårda ömt och försöka baka surdeg på. Spännande! :D 
 
Igårkväll tog jag och älsklingen och spelade Talisman medan vi obligatoriskt lyssnade på mello. Goodie. Helgen har känts ovanligt lång samtidigt som den idag känns lite för kort. Hade gärna fått vara en dag till då jag känner mig så himla mosig i skallen. Vi har även hunnit med veckohandling. Fick bli på ica maxi i flygstaden. Första gången vi veckohandlar på ica på.. tjae någonsin tror jag. Och resultatet? Faaasen vad DYRT det blev! Vi handlade typ hälften eller kanske 2/3 av vad vi brukar handla och gjorde ändå av med 700 kronor typ. Å andra sidan är det lite mitt fel eftersom vi nästan bara handlade ekologiska grejer som kostade multum. Men men, nästa vecka återgår vi nog till mitt kära citygross igen. 
 


Sista dag

Det är min sista dag idag. Weird. Och inte kan jag skryta med att jag stod ut med cyklingen för jag har inte cyklat en enda dag den här veckan. Fast det skyller jag på idioterna som klippte upp låsen på cykeln. MEN om jag verkligen hade velat cykla så hade jag ju kunnat köpa ett nytt. Det har jag inte gjort. 
 
Dagen lär nog till stor del bestå av avrundning av pågående arbeten. 
 
Här hemma kommer Mattias och Malva hålla låda. För ja, hon får vara hemma idag med eftersom hon hade feber igår. Känns inte lika varm idag så jag tror febern är borta men det är ju bara att avvakta och hålla koll. Hon hade i alla fall god aptit vid frukosten. Misstänker dock att hon håller på att bli/är förkyld för hennes näsa är misstänksamt snorig. 
 
Jaja, det var morgonens uppdatering. Mer än så har jag inte tid med. 
 


Uppdatering: magont

Hann komma till praktiken och vara där i cirka 20 minuter. 08:10 ringde dagis och bad mig komma för att Malva var så dålig. Stackars lillan. :( 
 
Jag var dock inte särskilt förvånad så jag tog pick och pack och stressade iväg till bussen. Passade på att ringa vårdcentralen och knappa in mitt nummer för uppringning. 
 
På dagis hade Malva bara velat sitta i knä. Vid ett tillfälle hade hon legat på golvet och skrikit och gråtit för att hon haft så ont. :'( Någon mat var det inte på tal om.
 
Jag och Malva pallrade oss hem och fick en tid till vc vid 10. Där blev det lite undersökningar som dessvärre inte gav så mycket. Läkaren tyckte att Malva var för lite påverkad för att hon skulle vilja göra fler undersökningar. Och det är väl iofs bra, men jag som känner Malva ser ju att hon inte alls är som vanligt. Men men, kan ju inte göra mer än berätta det. Läkaren sa att det kan vara något på gång med hennes mage men det var svårt att avgöra vad. Så mina order nu är att avvakta och helt enkelt bevaka henne. Hon får inte bli sämre för då ska vi åka till barnakuten. Är hon likadan i morgon ska hon tillbaka till vc för ny undersökning. Själv sitter jag och hoppas att det bara ska gå över av sig själv. :/ Oh. och hon har tydligen feber. Dock var tempen bara på 37.6 på vc men de de tyckte minsann att det räknades som feber. Så nu har jag lärt mig det.
 
Efter vc gick jag in på ica och investerade i typ fil, äppeljuice och frukt i hopp om att få i henne något ätbart. Malva var dock helt slut då och trots att det var ganska rörigt och högljutt där inne så slocknade hon ganska omgående och har inte vaknat än Hon har sovit i typ 2 timmar. Det var det. Nu ska jag väl sätta mig och göra ingenting medan jag väntar in Malva. Kanske är lika bra för förmiddagens bravader har inte haft en positiv effekt på min foglossning direkt..
 

 
 

Magont

Har en liten tjej med magont här hemma. Hon klagade på magen redan igår men det var varit betydligt mer/värre nu under morgonen. Ni som känner Malva vet ju vilket tufft litet yrväder hon är, men nu har hon varit ledsen och ville helst bara sitta/bli buren och kramas. Och gråter gör hon förstås också.
 
Plötsligt går smärtan över lika snabbt som den börjat och hon är helt som vanligt igen. Och pang bomb börjar hon vrida på sig och gråta igen. :( Vad tusan gör man i såna här situationer då? :/ Känns så fruktansvärt fel att skicka henne till dagis, men å andra sidan så kommer det inte göra någon större skillnad för henne att vara hemma eller på dagis, bortsett från att hemma får hon kramas med mig eller Mattias och på dagis får hon kramas med någon ur personalen. Hade hon haft feber hade det varit en annan sak, men det har hon inte. Bara lite högre temp än vanligt (37.3), så personalen får väl hålla lite koll på det. Stackars min lillskrutta. :( Jag misstänker dock att det är något så enkelt som att hon kanske är lite förstoppad eller nåt sånt. Såvida hon inte får feber för det borde hon ju inte få så snabbt med tanke på att hon skötte magen i helgen, typ i söndags tror jag det var, så det räknas kanske inte ens som förstoppning. Jaja, jag vet inte. Jag vet bara att hon får ont och blir väldigt ledsen. Min lilla baby. :( Jag lär ju ha lite koncentrationssvårigheter idag. Kändes inte alls bra att Mattias var tvungen att bära iväg henne ut ur lägenheten medan hon bara gråter av smärta. Usch usch usch känns inte bra i mammahjärtat. :(
 


En "snabb" uppdatering

Alltså jag är verkligen inte så bra på det här med att blogga... Nåja, det får bli en liten snabb uppdatering nu för jag ska strax gå till bussen. Ja, idag åker jag buss. Inte för att foglossningen är jävligare än vanligt, den är väl medeljobbig just nu, så inte ås farligt alltså. Men någon kriminell typ försökte sno våra cyklar igår så jag har för tillfället inget lås på cykeln och därför får den stå i hallen här hemma i stället för inne i stan. Jag och Mattias hade varit iväg och kollat på Heagård inför bröllopet, superfint och sådär. Men kanske inte riktigt för oss som inte vill göra det hela så stort, känns mest som Heagård är för stora maffiga bröllop och det är ju inte riktigt så vi vill ha det. Nåja, när vi kom hem så reagerade vi på att cyklarna stod konstigt. De stod liksom för långt ut från varandra (brukar ju låsa fast Mattias cykel i ett rör och sen låsa fast "min" (svärmors) cykel i Mattias cykel. Vid närmare granskning upptäckte vi att låsen var helt uppklippta. Antagligen har de väl varit ute efter Mattias cykel som är ganska så ny, who knows. Lite läskigt ändå med tanke på att det var mitt på dagen och folk hemma. Weird. Troligtvis så skrämde Mice iväg dem för han hade varit iväg och kommit tillbaka så antar att han eller någon annan kom förbi och då lämnade de bara cyklarna (såvida det inte var Mice som försökte sno våra cyklar men det tvivlar jag starkt på. Hehe). Nåja där hade vi tur i oturen i alla fall. Så nu står Mattias cykel i tryggt förvar där den förhoppningsvis får vara ifred från idioter. Den andra cykeln står som sagt i hallen. I mindre tryggt förvar eftersom Malva (och samtliga barn som var här vid tillfället) tyckte att det var himla spännande och konstigt att ha en cykel i hallen. 
 
Så det var gårdagens dramatik. Idag går jag in på min sista praktikvecka. Känns både bra och trist på samma gång. Har trivts jättebra osv men jag ser verkligen fram emot att få vara lite föräldraledig och "vila" upp mig inför förlossning och allt sån där. Missade ju det förra gången. Sen kan man ju undra hur mycket vila det blir med tanke på att Malva kommer få ner till 15-timmar igen på dagis. Hehe, jag lär väl sakna praktiken då för gissningsvis kommer foglossningen bli sju resor värre efter en vecka hemma själv med henne. Men men, den dagen den sorgen. Först ska vi ta oss igenom den här veckan. 
 
Hmm. Det blev visst inte någon snabb uppdatering eftersom det här inlägget tog 10 minuter (??) att skriva. True story! Men nu ska tjockböxan på så jag inte förfryser arslet när jag väntar på bussen.
 
Adios!

Dagens höjdpunkt!

Snacka om att jag kunde njuta igår. Igår vaknade jag med ett ryck minst 1 gång i timmen genom hela natten och var helt övertygad om att jag försovit mig. Gick upp 4:25 och jobbade sedan mellan 6-16:30. Bar och lastade en uppsjö (för att vara höggravid) med stolar. Allt detta var ju lite jobbigt. Dagen var bra och jag tyckte Guldmorgonen blev väldigt lyckad (men å andra sidan är ju mitt jämförelse register väldigt litet eftersom jag bara varit med två gånger). Nåja, dagens höjdpunkt/er var att jag 1. Fick skjuts hem av en kollega. Underbart! 2. När jag kom hem så kunde jag sjunka ner i fåtöljen, andas i 30 minuter och det absolut bästa av allt: äta en chokladboll. 
 
Sen lyckades jag även få lite jobb gjort på kvällen så nu känner jag mig inte så pliktskyldig under helgen. Ska försöka pilla lite till med det men det känns ändå bra att ha kommit igång med det igen. Lovely! Som ett resultat har stressen minskat marknat (tror jag) för i natt sov vaknade jag bara typ 3-4 gånger och somnade då om väldigt snabbt. Dock kan de få uppvaken också bero på att jag hade en ovanligt lång arbetsdag igår. Men men. 
 
Idag har jag lite deadlines att se fram emot men jag känner mig inte särskilt stressad över det. Så det är också underbart. :D Sen är det heeeelg! Och i helgen händer det lite roliga saker. Goodie! Detta är en bra dag. Allt är så himla bra idag. Underbart att jag ska cykla idag? Tjae, jag kanske inte skulle välja ordet underbart men... Jag har 39 dagar kvar till BF och jag känner mig riktigt jäkla bra som fortfarande cyklar. Visst har jag varit gnällig (och om någon annan kände min foglossning skulle ni tycka det var befogat), det är ingen tvekan om den saken. Men någon jäkla mes som blir förlamad bara p.g.a. graviditet är jag då minsann inte. Power to me! Hehe!
 
Som sagt. Idag är det en bra dag! :D
 


Stress deluxe

 
Wihoo! Nu fick jag äntligen sätta mig ner. Som i sätta mig ner och försöka varva ner. Jösses vad långa dagarna blir. Stress stress stress. Idag har jag tydligen stressat så mycket här hemma att Mattias blev påverkad av det och kände sig stressad han med. Tur det är helg snart. Då kan jag ju nästan varva ner helt (NOT!). 
 
Fattar inte hur jag ska kunna sova inatt, är så mycket som snurrar i huvudet. Dock är jag inte riktigt som igår, jag känner inte att jag vill lägga mig ner och grina liksom. Men det känns som om jag ska börja skaka. Som om något sitter i huden typ. Knasigt.
 
Fast jag var nog lite frestad att fälla en tår eller två för en liten stund sen för då gick musten ur mig så att säga.
När jag kom hem drog jag nämligen igång en maskin med tvätt för att ha en specifik klänning ren tills i morgon när det är Guldmorgon. Det var så högprioriterat att maten gick vänta. Jag vill nämligen inte tvinga på mig min kavaj längre för det går ändå knappt att stänga den. Men uppklädd måste man ju vara. Nåja, tvättade som sagt klänningen (bland annat) och upptäckte alldeles nyss att den jäkla skiten inte ens blev ren?! Eller så hjälpte Malva Mattias att hänga tvätten för den var misstänksamt snorig eller nåt nu. Så det var bara att slänga in den i tvättmaskinen igen och förlika sig med att jag kommer få ha fuktiga kläder på mig i morgon. Känns ju lagom roligt eftersom jag ska gå ut och vänta på att bli upphämtat vid halv 6 i morgon. Hejja! 
 
Nåja, nu ska jag andas ut (och in med för den delen) och sticka lite. Adjöken!
 


Galenskap

Varför varför VARFÖR var jag uppe till 22 igår?! GALENSKAP!
 
Med tanke på hur stressig dagen var så borde jag verkligen lagt mig tidigare. När jag kom hem var jag så trött (och tror blodtrycket var ganska så lågt) så när jag väl slängt ihop middag och fixat i ordning köket så det såg okej ut var så så slut och stressad att det liksom satt i hela kroppen. Kändes som om jag skulle börja skaka och ville egentligen bara lägga mig ner i sängen och gråta en skvätt. Men då var det ju dags att äta, det hjälpte lite det med så blodsockret kanske inte heller var på topp. 
 
Är lite nervös inför hur dagen kommer se ut idag. Antingen kommer det bli lite bättre, lite lugnare. Eller så kommer det bli värre. Mest troligt värre. Usch, nu får jag ont i magen när jag sitter och tänker på det. :( 
 
Lekte med tanken att ta med min stickning till praktiken för att ha något som tar bort stessen lite, men tror inte det är någon mening för jag har haft med den innan men inte hunnit med att sticka något.
 
Jaja, det var morgonens gnäll. Något positivt är att Malva nu sovit två hela nätter i rad. Heja heja! :) Blev bara ett uppvak igår och det var redan vid typ 20:30 eller nåt. 
 
Igår var jag ju förresten till mvc och tog blodprov också. Tror dock inte dosen kommer behöva ändras något, känner mig inte underlig eller så (mer än vanligt alltså) och mina värden har ju varit stabila i flea månader nu. Passade på att väga mig också eftersom det känns som om jag gått upp ett helt ton nu, Visade sig att jag gått upp 3 gram på fyra veckor. Kändes helt okej. hehe.
 
En annan positiv grej är att jag bara vaknade tre gånger i natt, annars vaknar jag ju en gång i timmen nu men inatt slapp jag det. Goodie! :)
 
Dagens absolut största minus är att jag blivit besatt av chokladbollar, men bara en specifik sort. Enorma, dyra chokladbollar som finns på ica här hemma. Mums! Såg en bild på chokladbollar på facebook igår och sedan dess har de en ständig närvaro i min hjärna. Ska kanske sluta med facebook.
 

 


Nedräkning

Woop woop! Snart är det helt slut med cykeldagar för min del. Tjoho! :D Igår var foglossningen så illa att jag troligtvis tagit alvedon om jag haft någon. Gör så fruktansvärt ont att sätta sig ner ibland. Och ställa sig upp. Och börja gå efter att man ställt sig upp. :/ Det hjälper dock med vila och liggläge för jag mår alltid lite bättre på morgonen. 
 
Men innan jag infinner mig på praktiken idag ska jag till mvc. Är dags att ta blodprov för att kolla att jag fortfarande käkar rätt dos levaxin. Goodie. Känns som om det var en evighet sen jag var där (tror det är 6 veckor sen). Sen lär väl dagen rulla på i sitt vanliga spår. Är ganska mycket som ska hinnas med så dagarna går väldigt fort nu. Helt plötsligt är det kväll och jag har just lagt Malva. Och tänker att jag borde börja med "det andra jobbet" men jag är nästan alltid så trött att jag inte orkar. Eller inte vill. Vi lägger ju Malva 19:30 nu (klar förbättring, hon sov till 05:30 i morse). Men när hon väl slutat stöka är klockan oftast strax före 20. Och då är det typ en timme tills jag går och lägger mig och den tiden vill jag så hemskt gärna bara vara och inte behöva sitta och jobba eftersom jag redan gjort det hela dagen. Blir nog lättare att komma igång på allvar när praktiken är slut så inte den tar upp all tid. 
 
Nåja, det är väl dags att ge sängen lite omvårdan (dvs bädda den) innan det jag måste ta på mig alla lager med kläder och "hoppa" upp på cykeln. Max 7 cykeldagar kvar (åker bil och buss på torsdag). Tjoho! :)
 
 


Måndag

Igår var jag en aningen bister. Jag har ju nyligen köpt nya glasögon för en hel del pengar (typ 2400 om man ska vara noga) . Var så illa tvungen eftersom mitt ena par var trasigt bortom all räddning och mitt andra par saknade en båge. Nåå.. Jag gjorde först en syndundersökning för 350 och sen beställde jag som sagt glasögon (två par). Hämtade ut dem förra veckan. Och vad händer då? Jo jag hittade den förbannade bågen som varit försvunnen. *dör lite inombords*
 
Så nu är det fritt fram att få dem lagade eftersom det enda som saknas är en skruv. Bah! :@ (från början var det den som var försvunnen, sen när vi väl hittade den så försvann bågen, och nu är återigen skruven försvunnen). 
 
Jag borde ju uppenbarligen städa lite oftare. Mindes bara att jag lagt bågen på "ett bra ställe". Nåå, det där "bra stället" visade sig vara min sylåda. Dvs en sliten kartong fyll med tyger och garn som blivit förvisad til förådet. 
 
Igår fick jag dock för mig att ta tag i förådet och börja rensa. Har tänkt göra det jättelänge så nu ångrar jag bittert att jag inte gjort det tidigare. Inte för att jag inte gillar mina nya glasögon - det gör jag. MEN jag har ju slösat 2750:- på något som jag egentligen inte behövde. Vi hade ju liksom kunnat göra något roligare för de pengarna. :@
 
Jaja, kan ju inte få tillbaka dem nu så det är bara att gilla läget. Och hur är läget egentligen? 
 
Inatt sov Malva HELA natten. Första gången på 1½ vecka, eller är det till och med två veckor kanske? Hur som haver så var väl det skönt. Personligen har jag vaknat en gång i timmen så när alarmet ringde 05:40 var jag bara lättad över att gå upp och slippa försöka sova mer. Vaknar extremt mycket nu, men så var det ju när jag väntade Malva också. Dessutom får jag så vansinnigt ont i halsen på natten?? Blir typ helt snustorr i halsen och näsan och får ont i bägge. Har varit så fyra-fem nätter i rad nu. Störigt.
 
I övrigt rullar väl allt bara på. Idag inleder jag min näst sista vecka på praktiken. Helt galet att det bara är 9 dagar kvar (inklusive idag då) Den tioende dagen åker vi till Stockholm för kalas, har arbetsförmedlingen eller försäkringskassan åsikter på det kan de ta sig i brasan. Det är ju inte ofta man får fira någon 100-årsdag.
 

Utmattad?

Vi höll på traditionen och bänkade oss framför teven för att se på mellon. Mysigt. Mattias tröttnade dock och satte sig vid datorn typ halvvägs genom programmet. Själv blev jag tydligen så slut att jag somnade efter att de första två åkt ut. Vaknade vid 22 (lätt förvirrad över om jag sovit eller ej), pallrade mig in i köket och åt en macka och nu tänker jag minsann gå och lägga mig. Ska bara borsta tänderna först. Är så trött att jag känner mig yr. HUR kan man vara vaken efter 22??! Det är ju mitt i natten. Typ.




Underbart!

Eftersom det inte är helt lätt att utläsa det så vill jag inleda med att rubriken osar av sarkasm. 04:40 kom Malva i morse. Hon förvisades till sin säng (utan protester faktiskt) men kom tillbaka igen strax efter 5. Återigen förvisades hon till sin säng, förvånansvärt nog även denna gång utan protester. Försökte somna om men det gick bara inte. Så jag gav upp strax innan alarmet skulle ringa. Hörde dessutom att Malva stökade på sitt rum. 
 
Naiva som vi är antog vi att hon lekte med sina mjukisdjur eller nåt. Det gjorde hon inte! Skitungen hade lyckats få tag på mina knappnålar (???) och hällt/tappat/tömt ut ca 80 st nålar i soffan och på golvet. Och mitt i den röran stod hon: "Ajja bajja!!" "ajaj nålar".
 
Malva förvisades återigen till sin säng så vi kunde plocka upp skiten. Fattar inte ens hur hon nådde dem. Så nu ska jag gå igenom min "syhörna" (började faktiskt lite smått med det redan igår så det känns inte katastrofalt jobbigt). Måste sortera undan alla vassa livsfarliga objekt. Vilket i samband med Malva motsvarar ungefär allting. 
 
Jaja. Nu ska jag väl fli på mig utebrallorna och pallra mig till bussen. Yess, idag åker jag buss för jag hade en sån överjävligt smärtsam foglossning igår. Vet inte om det var ren otur eller om det kanske har att göra med att jag umgicks med Malva hela dagen. Hur som haver så har jag inte lust att cykla hem idag. Känns så dumt för det är inte så fruktansvärt att cykla till praktiken (bara lite). Det jobbiga är att cykla hem igen, men jag vill ju inte lämna cykeln ståendes inne i stan heller. Så buss är lösningen idag. Goodie. Sen är det bara 9 dagar med praktik kvar. Weird!
 


Epic Fail

Den här dagen började väl egentligen som vanligt. Malva vaknade runt 5 (strax efter 5 idag om man ska vara noga). Vi gick upp, klädde oss och åt frukost osv. Men jag blev lite paff när Mattias ringde och meddelade att jag fick ringa min praktik och berätta att jag inte skulle komma idag. Det visade sig nämligen att Malvas dagis var helt stängt idag. Tydligen är ALL personal på utbildning. Jag är rätt så säker på att vi fått information om det men vi har tydligen missat att meddela dagiset att vi ändå behöver en dagisplats. Med andra ord hade vi liksom ingenstans att lämna Malva idag. 
 
Vi har dock fått en del gjort ändå. Kört lite tvätt och hunnit publicera en nyhet för praktiken. Jag kommer ju åt verktyget för  hemsidan ändå så lite nytta har jag gjort. :) Blev en mödosam promenad till ica också. Jag har svårt att hinna med Malva ibland och foglossningen gör det hela ännu svårare. För att inte tala om smärtsamt.
 
Dagens minus går till Malva som drog ett vattenglas i golvet så vi fick glassplitter typ överallt. Jag blev så sur att jag slängde både mina och Malvas strumpor (de blev fulla med glas). 
 
Dages plus går till Malva som drog ett vattenglas i golvet så jag blev tvungen att dammsuga. Tyckte jag var väldigt noga och försiktig men trots det lyckades jag trampa in en glasbit i foten. :/ Blev dock ingen skada skedd eftersom jag fick ut hela igen.  
 
 

Zzzznark!

Igår osade verkligen ilskan. Gentemot Mattias jobb. Han fick jobba över så länge att jag fick hämta Malva. Och det är väl egentligen inget konstigt. Kruxet var att det är halt, blåsigt och tungt att cykla (eller var det igår iaf). Och eftersom jag tycker det är kämpigt nog att framföra mig själv på cykel så ser jag ingen mening med att försöka cykla med 13kg extra. Blir bara tyngre och vingligare ju. Inte gick det några passande bussar heller så jag och min foglossning fick äran att gå. Jag uppskattade verkligen inte det. Allt blev ju förskjutet så klockan var så mycket när vi väl var klara med dagens måsten att jag vägrade jobba, vilket jag egentligen skulle gjort igår. 

Huvva. Och på tal om huvuden.. Nu går det tydligen löss på Malvas dagis (?!). USCH! Dags att införskaffa luskam. Fattar dock inte hur jag ska lyckas göra en noggrann undersökning av Malva. Att vara stilla är ju inte hennes starka sida. 

Nåja. Nu ska jag och tröttmössan cykla till stan. Blir nog en tung dag idag för jag har sovit så dåligt. Drömde dessutom en mardröm som var så hemsk att jag grät - både i sömnen och på riktigt. Och fortsatte med det även efter jag vaknat. Weird. Tur att det bara var en dröm. 

Sjuk - IGEN. :@

Fy bubblan vilken otrevlig natt detta har varit. Eller. Egentligen så är den väl långt ifrån rekordhemsk. Den platsar inte på topp 10. Troligtvis inte topp 20 heller. MEN jag har nästan inte sovit något alls. Och jag har blivit sjuk (pekar ett anklagande finger mot Wild west och Ida och Mice).
 
Har vaknat mycket och legat vaken, och när jag väl sovit har jag haft väldigt livliga drömmar. Willem Dafoe, Gandalf, bråk och slagsmål, barn, himmel och död är bara några inslag. Oh! Och jag har dessutom varit på Guldmorgon halva natten (ett återkommande event som arrangeras av HNAB (min praktikplats). 
 
Sen blev det ju inte bättre av att Malva vaknade och skrek väldigt upprört (fjärde, eller blir det femte natten i rad?). Nu hade dock klockan hunnit bli 5 så det klassas väl knappast som natt då. Hur som haver så var hon lite missnöjd med att det var jag som kom. "Inte mamma. Inte sova mamma". Men men, det gick rätt så bra ändå. Hon förlikade sig med mig och gick till och med med på att försöka sova lite till. Och det gjorde hon minsann! Ungen sov så gott att jag var tvungen att väcka henne vid 6. 
 
Själv låg jag däremot vaken från 5 för jag kunde inte somna om något mer. Blä. Lär väl dundra i säng vid 20 ikväll. Längtar redan. 
 
I övrigt är det strax praktik som gäller. Det får bli morgonens positiva. Det är -3 grader, jag kanske fryser ihjäl men det känns bra ändå. Inte att frysa ihjäl utan att ha praktik alltså. Vem vet, jag kanske har sån tur att jag har medvind medan jag cyklar dit? :)
 


Frieridejt och optimism

Jag har visst blivit alltmer inaktiv den senaste tiden. Antar att det är en kombo av att jag har mycket att göra och lite att skriva om. Och är helt enkelt för lat/trött när jag väl har tid. 
 
Men men, efter den här helgen måste jag så klart skriva en rad eller två. Eller hundra. hehe. 
 
I lördags var nämligen jag och Mattias ute och åt. Till stor del tack vare Ida och Mice. Vi fick ju presentkot av dem på Wild west i julas för att jag varit barnvakt en del under hösten. Och Mice som tröttnat på "barnvakts-skulden" kom med en väldigt tydlig hint att det var dags för oss att gå ut och äta och för dem att passa Malva. Hehe. Sagt och gjort så vi hade bokat bord och grejer. 
 
Jag och Mattias har bara varit ute tillsammans på det viset en gång förut så jag var ju väldigt seriöst med smink och klänning och hela artilleriet. Typ. Maten var väl god (som vanligt) även om jag bara orkade halva min tallrik. Men vi hade det mysigt och trevligt och var kvar lite längre trots att vi egentligen bara hade bordet till 19. 
 
När vi kom ut, strax innan vi skulle åka hem så tyckte jag att han började bete sig lite konstigt. Eftersom jag är ett nervvrak (och ingen idiot) för förstod jag ju att något var på gång. Kontrollfreaket i mig mådde rätt dåligt då eftersom jag förstod att något skulle hända men jag visste inte vad. Haha ja jösses vad nervös jag hann bli. Men till saken: han gick i alla fall ner på knä och friade. Hihi! Jag sa givetvis ja. :D  Nu har han dock lagt ribban högt för kommande dejter eftersom den här var den andra vi någonsin gått på. Haha. xD
 
Men tekniskt sett så är vi ju redan förlovade. Det skedde dock utan något frieri utan var snarare något vi diskuterade oss fram till så han tyckte väl att det hela skulla göras mer ordentligt. Särskilt eftersom jag är en sån besserwisser om saker och ting. (A)  
 
Helgen har därmed bestått av lite jobb (ytterst lite dock för jag kunde inte komma in i rätt program/sida) och väldigt mycket funderande och planerande. Och ångest. Vad vore en planeringshelg utan ångest liksom. Och ja, planeringen gällde förstås bröllop och sånt. Och efter velande och ångest och fundering och googlande så insåg jag igår och nä! Vem bryr sig om någon annan skulle ha tråkigt när vi nu kommer gifta oss. Huvudsaken är ju att det blir som vi vill ha det och inte så som någon annan tycker att det ska vara. Och har någon en åsikt på det kan de ju arrangera ett eget bröllop. Så med den insikten har jag nu lagt det på hyllan en liten stund för att återgå till vardagen. 
 
Det behövs verkligen. Jag har varit så stressad den senaste tiden att jag missat en massa av mina tabletter/mediciner. Har missat järn och kalk, kalk som jag alltid missar. :( Inte bra för i kalken finns även d-vitamin. Jag är väl så beskör nu att jag om välter bed cykeln så bryter jag väl alla ben. :/ Vet inte om det har med någon brist i kroppen att göra eller om det är något annat men jag får så ont i lederna ibland. Och nej, jag tror faktiskt inte att det har med graviditeten att göra. Inte så mycket i alla fall.
 
Alltså visst, jag har ju foglossning som vanligt och vill typ bara ligga ner och sova ibland för då gör det minsto nt (eller så märker jag det bara inte). Men jag får ont i konstiga leder också. Som i förrgår, då hade jag ont i ena stortåleden (???) och igår hade jag ont i lederna kring ena axeln. Weird. 
 
Nåja, nu ska jag rota fram matlådan och cykla till praktiken. Yes jag cyklar idag, och trott eller ej men trots nollgrader, snö/is och en mage som är ständigt i vägen så känner jag mig förvånansvärt optimistisk. Härligt! :D 
 

 
 
 

RSS 2.0