Mystisk feber

Gårdagens besök till arbetsförmedlingen fick ett abrupt slut. Dagis ringde. Malva hade blivit dålig. Igen (!?). Hon var pigg och glad och frisk(opåverkad iaf) när jag lämnade henne men en timme senare ringde de och berättade att Malva bara var ledsen och grinig. Vägrade leka. Hon var ok med att sitta i en vagn ute och få ha nappen men hon var fortfarande gnällig och inte alls så där glad och sprallig som hon brukar vara. 
 
Det var bara att åka tillbaka till dagis och hämta henne. Väl där så började Malva gråta typ direkt när hon såg mig. Jag lyfte upp henne ur vagnen som hon satt i och stackarn skakade i hela kroppen. :'( Pratade lite med personalen och packade sedan ner lite kläder och gick till bilen. Blev irriterad för Malva var typ den enda ungen som inte hade regnkläder på sig (det föll snöblandat regn och blåste och var bara 1 grad varmt ute). Hon var den enda ungen som inte hade fått riktiga vantar heller. Malva har två par riktiga/varma vantar men av någon anledning hade de bara satt på henne fingervantarna (och samtliga vantar fanns givetvis på dagis. Fullt synliga i hennes hylla) ???!. Jag slet av henne vantarna så fort vi kom till bilen. De var helt dyblöta och Malva var illröd om sina iskalla händer. Stackars min baby. :( Hela tiden skakade hon för att hon frös. Väl hemma slet jag av henne skorna också och precis som jag misstänkte var hon blöt om föttern och (om möjligt) ännu kallare om dem. Uscha, hon var helt iskall om händer och fötter men varm i kroppen av feber. Visade sig att hon hade en temp på 38.9. :( Fattar inte hur hon kunde bli så dålig så snabbt (??). 
 
Malva fick alvedon och sen myste vi ner oss med en filt i fåtöljen. Hon däckade typ direkt och var som en varm och slö degklump. Lealös typ. Efter att ha sovit i 2-2½ timme eller något så piggnade hon till. Drack vatten och äppeljuice och åt 1½ banan. Sen hade hon faktiskt energi nog att leka lite. Alvedonen fick bara ner febern ½ grad men det var tydligen tillräckligt för att hon skulle piggna till. 
 
Senare på kvällen steg den dock till 39.3. Stackars lillan. :( Men hon var ändå förvånansvärt pigg. Förnekade att hon hade feber och fick hon bara ha nappen så var hon relativt nöjd och ville leka. Konstigt. 
 
Dagis var ju lite lustiga också. När jag skulle hämta henne igår så sa en i personalen (en vikarie om det gör någon skillnad) till mig att det vore ju bra om jag höll Malva hemma tills hon var helt frisk nu (?!). Hon VAR ju bra hemma. Hon var bra under hela helgen (vi har flera vittnen) och hon var bra under morgonen innan jag lämnade henne. Jag påpekade detta för vikarien som då följde upp med att berätta att jo, hon var ju bra på dagis också när jag nyss lämnat henne och att hon blev sämre efter en liten stund.. Hmpf!
 
HUR ska jag kunna se in i framtiden och veta att Malva ska bli sjuk igen liksom!? För detta är inte samma sak som hon hade förra veckan, detta är något annat. Hon fick det ju att låta som att jag lämnade Malva på dagis och var medveten om att hon var sjuk. Det var jag inte. Det enda jag var medveten om var att hon var snorig. Vilket typ alla andra ungar på dagis också är. Jag blev "smått" irriterad av samtalet i alla fall. Hmpf, som om jag skulle lämna henne på dagis om jag vetat att hon var dålig!
 
Jaja. Idag är lillskruttan hyfsat ok, hon har fortfarande feber, 38.5. Men vill leka och stöka, men känslig och lite lättstött så helt bra är hon ju inte. Så hon blir ju i alla fall hemma från dagis i morgon också eftersom hon måste vara feberfri en hel dag innan hon får komma tillbaka till dagis. Lika bra det, börjar ju snart misstänkta att det är något hon inte tål där eftersom hon blir så fördömt dålig så himla snabbt. Knasigt. 
 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0