........


Åååh jag blir vansinnig på den förbaskade yrseln! ;( Vill bara lägga mig i sängen och stanna där för evigt. Tänk så skönt det vore.

I morgon blir det föreläsning samt textreflektions skrivande (förhoppningsvis), och i övermorgon ska jag inviga mina nyköpta träningsskor för jag har just bokat gymmet. Har gymmet både på torsdag och lördag. Vill försöka gå igång någon sorts rutin på träningen så kanske jag blir lite piggare av mig, nackdelen är bara att rutiner inte är min starka sida. :S




Slutet på tentorna?


Jag har nyss kommit hem. Har hämtat ut tentan som jag trodde skulle vara underkänd. Men ack så fel jag hade (och tur var väl det), för den var godkänt. Så underbart! :thumbup: Vilket betyder att jag faktiskt inte varit underkänd i en enda kurs på ett helt år nu. Känner mig faktiskt lite stolt över det :)

Jag tror för övrigt att det är slut på tentor nu. Det känns konstigt, men så är det nog. För kursen som jag läser nu kommer inte avslutas med en tenta. Och nästa kurs, den megagigantiska 22.5 poängskursen är ju ett projektarbete som avslutas med en maffig rapport, sen är terminen slut. Och till hösten kör vi ju igång med C-uppsatsen, som i sin tur avslutas med, tjae.. En C-uppsats :P Och efter C-uppsatsen beger vi oss ut på praktik i en hel termin och sen är jag klar. Finito. Jösses vad tiden går fort! Kurserna bara rusar fram och man har fullt upp med att hinna med och helt plötsligt har man gått halva sin utbildning. Tokigt.

Men jag är i alla fall överlycklig över att tentan var godkänd. Det betyder att jag faktiskt bara blivit underkänd tre gånger. Och ja, jag använder mig av uttrycket bara. Tre gånger är inte särskilt många, inte när det gäller högskola i alla fall. Det är lite lustigt faktiskt, jag har blivit underkänd en gång i tre olika tentamoment. Först blev jag underkänd i en hemtenta. Andra gången jag blev underkänd var det vid en muntlig tenta, och tredje gången jag blev underkänd så var det vid en salstenta. Fast egentligen blev jag inte underkänd den gången. Jag struntade helt enkelt i att skriva tentan utan jobbade i stället den dagen, och när man inte skrivit tentan så får man egentligen inget betyg och kan därför inte räknas som underkänd, men men. Jag ser det som det ändå för jag var ju ändå tvungen att göra omtentan, och då gick det galant :)

Nåja. Det var det. Nu ska jag sitta här och bara vara allmänt glad en stund. Senare idag ska jag köra igång med textreflektion två. Uscha.





Tisdag


ZzzzzZzzzsnark.

Idag blir det en sväng till skolan. Läraren i förra kursen blev klar med våra tentor igår så jag tänkte passa på att hämta ut min idag. Försöker intala mig att jag är underkänd så att jag inte kommer bli alltför besviken när jag får se resultaten men ett envist, naivt, hopp hänger kvar.






Tjusningen


En tjusning med dåligt minne är att man diskar, åker bort, kommer hem, och blir fasligt lycklig över att någon diskat. Hehehe :thumbup:

Vi har alltså nyss kommit hem, är ganska trött men det har varit en riktigt trevlig kväll. God mat, en massa prat, tv-tittande och choklad. :)

Dagens enda minus är att jag fortfarande är yr. Blir alltid värre när jag är trött. Men men. Håller tummarna för att den håller sig på avstånd. I morgon står det ju lite bilkörning på menyn så är yrseln besvärlig så får jag nog så lov att ta en tablett ändå. Men det återstår att se i morgon. Förhoppningsvis så blir det bättre med en extra sovmorgon.




Söndag


Idag är söndagsångesten i princip obefintlig. Jag tror det beror på det faktum att jag är ledig i morgon och att Susanne kommer hit då. Tihii, det ska bli så kul :) Blir en sväng på stan, och förmodligen lunch inne i stan också. Jag hade även tänkt släpa med mig henne ut till flygstaden för jag behöver verkligen nya skor, och gamla hederliga skopunkten är mitt mål för det uppdraget :) Hon får även hänga med till högskolebibblan för jag måste kopiera några kapitel till. Jag kopierade ju igår, och då kopierade jag faktiskt det mesta. Förutom de två kapitel som jag faktiskt skulle ha till veckans textreflektion. Tokigt. Jag vågade inte kopiera dem sist för då hade jag redan kopierat så mycket så det kändes bara dumt.

Igår gick jag lös på håret. Hade pratat med lillsyran ang. hårklippning och frisyrer och sånt så då blev jag så sugen att jag inte kunde låta bli. Det blev avsevärt kortare, det känns lite ovant att ha det så "kort", även om det förmodligen fortfarande klassas som långt hår. Sen på kvällen påbörjade vi ett Harry Potter maraton som vi planerat med Mattias moster och kusin. Igår såg vi de första två filmerna. De hör dock inte till mina favoriter så det blev ju en del knappande på telefen :P Men men, det var roligt och trevligt i alla fall :)

Om några timmar bär det av mot Oskarström för vi är bortbjudna på middag. Goodie :)




Salviabiffar och beroende


Har för första gången i mitt 23 år "långa" liv åstakommit Salviabiffar. Blev det till middag. Dock smakade de mer vitpeppar än salvia eftersom jag var en smula snål med salviakryddan eftersom jag inte hade något exakt recept. Men såsen smakade i alla fall exakt som den skulle så just nu sitter jag och är allmänt stolt över mig själv. Dock grusas det hela med att jag är fruktansvärt yr. Ibland när jag har feber så brukar det kännas som om det går någon sorts tryckvåg genom kroppen, och framför allt i huvudet. Det liksom "dunkar" till då, en"yrseldunk" eller vad jag nu ska kalla det. Det är så det känns nu när jag blir yr också, enda skillnad är att jag inte är sjuk. Jag hoppas verkligen det går över snart. Man får verkligen förståelse för människor med olika drogproblem, om det så är cigg eller sprit eller ännu tyngre grejer. Det är verkligen underligt när kroppen bestämt sig för att den ska ha något. Härom dagen funderade jag faktiskt på att ta en sertralin bara för att bli av med yrseln. :( Läkaren skulle förmodligen råda mig att faktiskt göra det. Men jag vill ju bli fri nuu! Så fort som möjligt. Helst för en månad sedan. Typ.




Nostalgisk


Har gått långt bak i bloggen och läst lite vad jag hade för mig för ca tre år sedan. Först gjorde jag det bara för att läsa om när jag var i Magaluf. Jag hade dock inte uppdaterat så mycket som jag trodde, men men, det var kul att läsa ändå. Sen fortsatte jag bara läsa vad som hänt efter resan. Tänk vad mycket som förändrats under de tre åren som gått. Känns underligt. Som om jag tycker att det är både bra och dåligt samtidigt. Har blivit en hel del fniss i alla fall medan jag suttit och läst och fått flashbacks till saker man haft för sig. Kul  kul :)

Nu blir det frulle.



Lööördag


När jag vaknade i morse så trodde jag det var söndag. Jag har visst legat före en dag hela den här veckan. Eller så har alla andra legat efter. :P Nåja, blev löjligt glad när jag insåg att helgen är längre än jag trodde, idag får vi besök från Oskarström, vi har planerat ett Harry Potter maraton. Ett minimaraton i alla fall för det blir nog bara två filmer. Men det är en början i alla fall :) Men innan jag får roa mig mig sånt ska jag ta en sväng till högskolebibblan för att kopiera de där två kapitlen som jag egentligen hade tänkt kopiera igår. Ska försöka bli färdig med textreflektionen tidigare den här gången så jag har gott om tid att ändra och pilla osv innan själva seminariet. Och på så vis kommer jag ju hinna påbörja nästa textreflektion tidigare. Goodie. Nackdelen är bara att mina planer nästan aldrig går i lås. :S




Fem snabba


Dejter.
Jag har den bästa älsklingen i världen :) Jag satt och tjurade och var på allmänt dåligt humör p.g.a den fasansfulla fotoupptäckten plus att det är ganska så besvärligt att vara så yr som jag blir. Men älsklingen slet sig från sin dator och lyckades få mig på superbra humör inom loppet av typ 5-10 minuter, bara genom att vara sig själv :) Dessutom följde han med när jag skulle plåga mig in på Vallåsbutiken och hämta ut min bok. Efteråt var det han som styrde "stegen" (eller rättare sagt bilen) och vi hamnade visst på fem snabbdejter. Först på city gross, där mumsade vi på en semla var. Nästa dejt ägde rum på Eurostop, på albrekts guld. Den tredje dejten utfördes på the phone house och sedan traskade vi vidare till BR. Slutligen avrundades en femte dejt på Hemmakväll. Nu sitter jag här hemma medan älsklingen lagar mat. Kotlett och potatisgratäng. Jag har bra tur jag :)

Ett minus var att när vi kom hem fick jag ställa mig och torka upp kattspya det första jag gjorde. Tack Maya, verkligen snällt. Det är så roligt att komma hem ibland.






Irritation


Kikade runt lite på min hembys "bysida". Där finns lite information om själva byn och även en del foton mm. När jag tittade på foton från förra året fick jag syn på något fruktansvärt! Eller rättare sagt någon fruktansvärd.


Ilskan sköt som en eldpil genom hela kroppen. Blir så förbaskad. Fagerdal är MIN by. MIN!!! Det är JAG som har växt upp där och har minnen och ett flertal släktingar i byn. Den där människan (läs: monstret) ska INTE vara där. Han kan åka och besudla i sina hemtrakter men MIN by ska han då fasen låta bli! Åh jag blir så arg! VANSINNIGT ARG! :mad:





Jag lever


Seminariet är över och jag lever. Ingen dog och ingen skrattade. Inte åt varandra i alla fall. Tjohoo! :) Sen seminariets slut strax efter 12 har jag försökt komma fram till vad och eventuellt vart jag/vi ska äta lunch. Är skithungrig och har funderat i en halvtimme utan resultat så nu funderar jag på att skita i allt och bara dricka varm oboy.

Har inte hämtat ut boken från vallåsbutiken  än så det måste jag också göra. Åkte direkt hem efter föreläsningen. Jag kopierade inte ens de andra kapitlen som jag tänkt göra. Känner mig så yr och underlig så jag orkade inte vara kvar längre än absolut nödvändigt.





Dagen


Blev "typ" klar med textreflektionen igår. Har ändrat lite på den idag och kollat lite slarvfel och sånt, men usch vad det inte är bra! :( Texten påminner mer om ett referat än om en textreflektion. Det är någon sorts mystiskt kombo med textreflektion och referat. Nåja, det värsta som kan hända skulle väl vara att de skrattade åt mig. Och då kan jag ju alltid skratta jag med för det är ju ironiskt. Känns som om jag skriver sämre och sämre för varje gång, men utbildningen borde väl ändå ha den motsatta effekten? ¨
Nåja, grupperna som ska vara där är nog för snäll för att skratta åt den ändå så det är nog ingen fara. :)
Efter seminariet ska jag införskaffa nästa text inför nästa veckas seminarium samt hämta ut en bok. Tycker inte alls om att hämta ut böckerna på Vallåsbutiken. Det brukar ju fort och sådär så jag vet inte exakt vad det är, men jag tycker inte om att vara där inne. :S Jag tycker inte ens om att vara utanför butiken. Hahah :S




Shopping


Har hittills åstakommit lite plugg samt shoppat lite. Nu när jag är nyrik eftersom csn kom igår så passade jag på att köpa den svindyra (och väldigt bra) kattsanden till Maya. Svängde även in på city gross för att investera i middag. På  något underligt, ja nästan "maaagiskt" vis, råkade en bok smyga sig ner i korgen. Utmärkt. Tror den kommer vara spännande :)

Ang. pluggandet så har jag snart kommit halvvägs. Så har fortfarande en del kvar att läsa och skriva. Uscha. Bara att köra igång.  Men först ska jag nog köra igång tvättmaskinen.. (A)




Upp till bevis


Ni kanske minns att jag för ett tag sedan skrev att jag sytt på min svärmors symaskin. Nu när de sett tröjan så kan jag ju skriva om det här. Ville inte göra det innan eftersom jag vet att Ida läser bloggen :P Men här har ni i alla fall beviset :)

Tröjan var för övrigt inte så stor som jag trodde att den skulle vara, han kan använda den redan nu, lite lång för honom kanske, men det växer han ju i så småningom :)



Mice och Leo var hit en sväng och tiggde kaffe. Eller Mice gjorde det i alla fall. Leo var mest intresserad av att försöka stöka ner så mycket som möjligt under så kort tid som möjligt. Men innan de gav sig av mot Falkenberg så passade vi som sagt på att prova tröjan :)






Vaken


Jahopp.. Då sitter man här igen. Idag blir det textreflektions-skrivande. Har ju seminarium i morgon. Creepy. Ska även på skolan en sväng och möta upp systeryster. Men innan jag gör något över huvudtaget tror jag det blir ett glasvatten eller två. Bara för att vakna till lite mer. Har förvisso redan varit uppe i en timme så man kan ju tycka att jag borde vara vaken vid det här laget. :P




Byxlös och knapplös


När jag är ledig så tycker jag det är härligt att vara byxlös. Att ha en klänning eller en lång tunika (som är så lång att den lika gärna skulle kunna vara en klänning) är skönt. Oavsett årstid. Under förutsättningen att det inte är alltför kallt här hemma. Idag var givetvis inget undantag så jag struttade runt i min favorit tunika och kände mig allmänt glad. Men när jag stod och lagade en väldigt sen lunch, bestående av pannkakor (eller pannkakssmet för att vara exakt) så fick jag syn på något utanför fönstret som inte kunde vara annat än en slambil. Vi har ju haft kontakt med HFAB ang. vårt avlopp så jag misstänkte att de var på väg hem till oss. Jag rusade in i sovrummet och hade just fått på mig ett par byxor när det ringde på dörren. Hahha åh vad jobbigt! Så nu är rörmokaren här och rotar runt i köket. Värst var att jag höll på att steka pannkakor så jag kunde ju inte bara gå ifrån köket heller. Men nu när jag lagat färdigt är jag inte särskilt sugen på lunch längre. Den inte alltför ljuvliga doften av avlopp har spridit sig i lägenheten. Mina stackars pannkakor luktar väl spya vid det här laget. :( Önskar att jag inte var hemma. Hade mycket hellre suttit på en föreläsning på skolan. Tycker det är så jobbigt när det kommer hit främlingar och ska fixa med lägenheten. Vad ska man säga/göra liksom? Känner mig bara socialt missanpassad. Hoppas han är klar snart. Tror jag dessutom får läga av med mina "byxlös" fasoner. Sist det kom en kille från hfab och skulle fixa något inför diskmaskinen så hade jag en klänning på mig. Klänningen i fråga är ganska urringad och helst vill jag nog ha ett linne under när man är ute bland folk. Men jag var ju själv hemma så då gör det ju inte så mycket. Men när han ringde på dörren och jag släppt in honom så plockade jag upp Maya för att inte hon skulle smita ut och just som jag gjorde det ramlade den översta knappen lös så urringningen gick från urringad till oanständig. Haha usch! Det var pinsamt. Så jag fick fly in i sovrummet och rota fram en kofta. Har förövrigt inte ens hittat knappen än. Jag vet att jag la den på "något bra ställe" så jag skulle kunna hitta den igen. Men vart fanken ligger "det bra stället" då??

Maya är för övrigt också ledsen över att vi har besök. Jag vägrar låta henne vara inne medan han är här så hon står vid vardagsrumsdörren och gnäller och pillar på dörren. Men hon får vänta tills han åkt. För kommer hon in så kommer hon antingen bara drälla omkring i köket och vara i vägen eller så kommer hon smita ut på framsidan eftersom ytterdörren är öppen. Och det är en sak att hon smyger omkring här på baksidan och studerar skator och grannarna, framsidan är en helt annan sak. Det ligger så nära vägen. Det är dock lite lustigt att tanken aldrig slagit henne att hon kanske kan gå runt. Min lilla lurvtuss har väl inte vågat utforska så mycket, haha, och tur är väl det :)




Incoming!


WOHOO! CSN har kommit! :thumbup: Här ska betalas räkningar! :)

De senaste nätterna har jag börjat komma ihåg små delar av mina drömmar. Är ganska länge sedan jag gjorde det. Undrar om det beror på medicinen eller om det är helt random..? Nåja, i natt drömde jag i alla fall (enligt det lilla jag kommer ihåg) om Leo.





Pipet som uppstår när jag inser vilken dag det är


Sitter och fnissar för mig själv.
Under hela dagen har jag på något vis fått för mig att det är onsdag. Jag har haft ångest över textreflektionen som ska vara klar på fredag och jag var osäker på om jag ens skulle hinna. Men älsklingen upplyste mig nyss om att det är tisdag idag och onsdag i morgon. Haha. Jag var tvungen att kolla datorns almanacka innan jag vågade lita på honom. Haha! Men det var en trevlig överraskning. Plötsligt blev veckan en dag längre och framtiden lite ljusare. Ångesten över textreflektionen minskades avsevärt. :)



Den givmilda staten


Hmm.. Har fortfarande inte fått något tecken på att csn är på väg. Känns inte helt okej. :S I mitt snokande efter ledtrådar blev jag lite nyfiken på hur mycket csn egentligen höjts sedan omvalet. Typ alla partier var ju inne på att på ett eller annat vis höja csn. Som student kan jag ju inte vara mer än missnöjd att ett parti som hellre höjde lånet än bidraget vann, men men. De höjde ju faktiskt bidragsdelen också, något som kan uppfattas som förvånansvärt generöst av en borglig regering. Men så tittade jag lite närmare på själva höjningen. Höjningen av lånet är hittills totalt 628 kronor i månaden. Det blir ganska så mycket ränta på det efter ett par år. Grattis staten. Höjningen av själva bidraget låg på hela (hör och häpna) 76 kronor i månaden. Helt otroligt! 76 kronor i månaden. Och ja, jag bubblar av sarkasm. Å andra sidan kan man ju också ifrågasätta varför staten ska betala en massa utbildningar som en del studenter bara går för att få pengar, men men, så är det..





Plugg, skönsång och undergång


ZzzzZzzzZzzz.. Tänka sig att jag varit vaken i en timme redan. :bigeyes: ZzzzZzzz..

Plugg, plugg plugg. Det är väl ungefär så dagen kommer se ut. Får se om vi även får besök av HFAB. Rören/avloppen eller vad det nu är har ju en tendens att bjuda oss på "skönsång" då och då. Vi njuter dock inte så mycket. Det är snarare obehagligt när man till exempel ligger och sover och plötsligt låter det som jordens undergång i köket. Okej, kanske inte jordens undergång men ni förstår nog vad jag menar. Så de har i alla fall lovat att komma hit en sväng och kika.




Det fasansfulla!


Åh vad hemskt! Tror jag har tappat förmågan att skriva. Alltså att verkligen skriva. Förut kunde jag sitta och skriva i timtal. Orden och meningarna bara rann ur mig. Jag behövde inte ens fundera på vad jag skulle skriva. Det var nästan som om fingrarna i förväg visste vad hjärnan ville tänka. Men nu, nu kan jag inte längre. Vart har det tagit vägen? Jag försökte skriva lite ikväll men usch vad dåligt det blev. Den sämsta skiten jag någonsin skrivit. Nej. Den sämsta skiten som någon någonsin skrivit. Och kanske till och med värre än så. :(

Åååh! Jag vill så gärna skriva men måste tvinga fram orden. Tvinga fram handlingen och då blir det bara dåligt. ;( Undrar om jag kommer hitta förmågan/inspirationen igen? Hur..? Ååh, blääh! :(




Off


Har känt mig lite off idag. Hade svårt att fokusera på föreläsningen. Under den sista timmen "råkade" jag visst ladda ner tio nya appar på telefonen. Ooops! :) Men jag var inte ensam. Läraren sa själv till mig när jag stannade kvar för att snacka projektidé-inlämning att han hade känt sig off och ofokuserad under föreläsningen. Han bad t.o.m. om ursäkt. Stackarn. Tycker jag inte han behövde göra. Det märktes bara en gång att han var ofokuserad ju. Och lärare är ju människor, inte maskiner. Man kan ju inte begära att de ska vara omänsliga. Samma sak gäller företag, politiker mm. Människor gör fel ibland, de är inte mer än mänskliga. Jag anser att det är snarare omänskligt att kräva så mycket av någon att de lika gärna skulle kunna vara en felfri maskin. Tokigt.

Snart kommer älsklingen hem och då blir det middag. :)

I morgon ska jag försöka pallra mig upp tidigt, har bokat gymmet klockan 7. Inte helt snällt mot mig själv men men, man tar väl de tider som finns. Sen vid lunch ska jag på skolan och träffa Sandra för att diskutera projekt innan hennes föreläsning börjar. Sen blir det hem och plugga. Har en hel del som ska läsas samt en textreflektion som absolut inte skriver sig själv (taskigt av den tycker jag).  :P




Beslut


Har nästan bestämt mig nu för att söka en sommarskurs. Jag rotade runt lite på csn sida och lyckades hitta info om att man har rätt till csn även om man bara läser en 7.5 poängs kurs under sommaren, vilket känns lysande. Man får givetvis inte csn under hela sommaren men det hade jag inte förväntat mig heller. Huvudsaken är att jag har möjlighet att läsa den där underbara kursen (utan att bli helt pank på kuppen) :thumbup: om jag ens kommer in på den dvs. Har försökt hitta antagningsstatistik på den men lyckades inte hitta något. :S Försökte även ringa studie- och karriärvägledningen men det gick inte heller så bra. Den enda som inte var skriven som upptagen svarade inte. :question: Så det blir nog en sväng inom Q-huset idag innan föreläsningen.





Yrsel


Funderar allvarligt på att gå och lägga mig en stund. Blev yr när jag på ica en sväng tidigare idag och det har hållt i sig sen dess. Usch! :(

Jag är ganska säker på att det beror på den förbaskade nedtrappningen av sertralinet. Jag hade egentligen inte tänkt ta någon idag men gjorde det ändå för det är drygt att vara så yr. Det hjälpte lite men jag blir fortfarande lite snurrig ibland och det känns som om verklighetsuppfattningen är nedsatt. Knas. Så sängen är för närvarande oerhört lockande.




Gårdagen


Kom i säng vid halv 1 i natt. Är ovanligt sent för mig så nu är jag sjukt trött. Tur det är söndag, den segaste dagen av dem alla.

Igår var vi i Oskarström i princip hela dagen, det var så kul :) Fick låna min svärmors symaskin och sy lite. För första gången på typ 7 år. Det kändes ganska ovant men åh så roligt det är! :thumbup: Förutom att sy spelade vi även älsklingens nya Carcassonnespel, samt blev bjudna på middag och en efterätt/fika som bestod av hemmagjorda munkar, hemmagjorda marränger och hemmagjord glass. Jag har bra tur jag :)


bilden kommer från http://www.gateplay.com/carcassonne-wheel-of-fortune.aspx




Kursernas kurs!


Av en ren slump snubblade jag igår över en kurs som jag så oerhört gärna vill läsa. Det är en vanlig 7.5 poängskurs som kommer undervisas på distans på högskolan i sommar. Jag tror den börjar precis i samma veva som vi kommer bli klara med våra projektarbeten. Och jag vill verkligen läsa den. Nej. Den är större än så. Jag MÅSTE läsa den! Just den här kursen är helt kopplad till intresse för skrivning. Dessutom så ska skriviningen ske på engelska vilket är helt perfekt, då blir det en extra utmaning för det är evigheter sedan jag, på allvar, skrev på engelska.

Åååh, beslutsångest! Vill verkligen läsa den. Problemet är bara att om jag gör det måste jag bestämma mig för att antingen läsa en kurs till för att på så vis kunna få csn. Eller så struntar jag i det och helt enkelt blir utan pengar och börjar jobba så fort kursen är slut. Problemet är bara att jag misstänker att kursen sträcker sig över hela sommaren. Jag skulle i och för sig kunna jobba samtidigt, men då måste jag få alla tider att stämma. Kursen är förvisso på distans men det kommer vara vissa klockslag då man absolut måste finnas vid datorn. Hmm hmm hmm.. Tur att jag har ett tag på mig att fundera. Sista ansökningsdagen är i mitten på mars. På måndag blir det en tripp till Q-huset för att boka in en tid med en studievägledare. Fast det känns nästan som om jag redan bestämt mig för att gå kursen, vill så gärna göra det.

Nåja, så var det med den saken. Undrar om det kanske börjar bli dags att käka frunch?




Ledsen


Fick just veta något hemskt. Ja, jobbigt och fruktansvärt. Nästan.

Efter att jag tipsat en gammal vän om en film så blev jag helt besatt av att själv få titta på den. Jag letade överallt men kunde inte hitta den. Men efter många om och men lyckades jag tillslut (ÄNTLIGEN) hitta en sida som sålde en nyutgåva av filmen. Hihihiii! (tänkte jag). Men ack så besviken jag blev när jag möttes av den här synen:




De ledsna gubbarna, frågetecknen och pilen var så klart inte där. Dem lade jag dit i efterhand. Mest för att demonstrera känslorna som uppstod.

Fast jag har inte riktigt gett upp än. Har förvisso scannat blocket och tradera också men det kan ju alltid dyka upp något. Ska även göra ytterligare ett försök med voddler. De har så himla mycket underliga filmer där så en sån här gammal goding borde de väl ändå lyckats gräva fram.




Just nu (typ) :





Fredagsmys


Aaah. Äntligen helg! :thumbup:
Har haft en tre timmars föreläsning idag och sen blev det helg. Underbart. Solen skiner och snön som gjorde ett oväntat besök i morse är på väg bort igen.

Älsklingen åker direkt till en kompis ikväll så jag och Maya för köra tjejkväll. Jag gissar på att det blir popcorn och tecknat, möjligtvis animerat.





Den perfekta formen


Det finns verkligen inga muggar som kan mäta sig med en tunn mugg. Jag tycker det är 100 gånger godare att dricka ur en mugg med tunn kant än ur en med en tjock kant. Det är så lätt hänt att man spiller om kanten är tjock. Älsklingen har en mugg med tunn kant som dessutom är lite vinklad utåt. HELT PERFEKT!





Hihii den är så gooood att dricka ur! :)


Och nu till alla som eventuellt känner sig lite besvikna för att ni förväntat er häftiga, ouppnåerliga bikinibilder och världens bästa tips på att på bästa sätt bli snyggast inför beach 2012:

Vem bryr sig?

Jag skiter fullständigt i hur ni kommer se ut inför beach 2012. Gå som en pinne. Gå som en köttbulle. Gå som du är. Vem bryr sig..?!

Personligen tänker jag fortsätta dricka onyttig oboy ur den fantastiska muggen och besöka gymmet när lusten faller på. För övrigt skiter jag fullständigt i beach 2012. Blir det något semestrande för min del så får det bli i mitt regniga men vackra, och älskade Skottland. :)




Skatjakt och politik


Maya jagar skator och jag läser en vetenskaplig artikel om politik och makt (på engelska så klart), samtidigt som jag nynnar på "Bad Moon Rising".

Artikeln är egentligen ganska intressant. Men på något underligtvis blir jag ändå sugen på att gå ut och rensa gräsmattan. :question: Disken har jag redan tagit itu med och lägenheten dammsög jag ju igår så då återstår gräsmattan.





Rullande boll


Nu är bollen i rullning. Har rotat fram en personalstrateg på kommnen och hört av mig till henne ang. sommaren. Har ingen aning om jag kontaktat rätt person, men har i alla fall skickat iväg ett mail så nu återstår det att se vad som händer härnäst. Är lika bra att vara ute i god tid. Har ännu inte räknat ut vilka tjänster jag ska söka. Finns så många att välja på, och jag vet inte ens vad alla av dem innebär! Men man måste ju börja någonstans. Och nu har jag gjort det. :) Det är iofs tjusningen med utbildningen jag går, den är så bred att man nästan kan jobba vart som helst. Goodie. Hoppas hon svarar snabbt :)




Lugnet


Leo sover och Cola tassar runt efter mig vart jag än går. Ska dock strax väcka honom och se om han vill ha något mellanmål.

Grabbarna har jag jagat ut på en liten shoppingtrip. De kan minsann komma ut och få lite frisk luft och röra lite på sig i stället för att sitta böjda över datorerna i varsin ände av rummet hela dagen. Vilket de gjort ända den de vaknade i morse. Så nu har jag tvingat ut dem. De kommer förvisso ta bilen så jag tror inte det blir så överdrivet mycket rörelse ändå, men men. De byter ju i alla fall ställning och miljö. Goodie. Jag var själv på en promenad för en liten stund sedan, tog med mig Leo i vagnen men Cola fick stanna hemma med pojkarna, det hade gått ganska bra även om han tycker att de är lite läskiga ibland. Så snart jag kom hem igen jagade jag som sagt iväg grabbarna. Så nu är det min tur att slappa framför datorn, hehehe :)




Lögnaktiga almanackor?


Hmm. Jag skulle nästan kunna svära på att det var helg idag. Jag hade varit 100% säker på att det var helg om det inte var för att alla alanackor samt min dator påstår att det är onsdag. Undrar om de ljuger? :question:

Fast det vet jag ju att de inte gör. Ska ju vara barnvakt till min lillfis<3 idag medan Ida är på skolan. Utöver barnvaktandet ska jag nog klämma in lite plugg. Har en uppsjö med artiklar att läsa känns det som. Egentligen är det "bara" tre. Men det här är inte artiklar som man kan hitta i Veckorevyn eller i Dagens Nyheter (om man ändå hade sån tur!). Det är nämligen tre vetenskapliga artiklar, och vetenskapliga artiklar måste visst vara oerhörtlånga (typ längre-än-en-novell-lång), och de måste dessutom innehålla ett så avanverat språk och svåra meningsformuleringar att man börjar ifrågasätta om det verkligen är svenska/engelska och misstänker att det är ett påhittat språk. :bigeyes:

Men allra först blir det en sen frulle. Det är nästan så det gränsar till frunch i stället för frukost.




Trötter


ZzzzZzzz.. Klev inte upp särskilt tidigt idag men jag är redan sugen på att gå och lägga mig. Läste ut Bilbo-boken igår så jag funderar på att börja läsa något annat (och med något annat menar jag INTE kurslitteratur). Men innan läsningen påbörjas ska jag snegla runt på nätet och kika på lite tyger och sånt. Hihii, längtar till den 25e då det blir symaskinsköp.  :)




Projektfronten


Hihihihii vad glad jag är nu! Det börjar lösa sig på hela projektfronten. Jag ska vara med Sandra. Hihihii! Det kommer bli så kul, och spännande :) Och bra dessutom! Vi har ju gjort många grupparbeten tillsammans i tidigare kurser och det funkade rätt bra :) Hon hade redan en liten grundidé och jag hoppade på den direkt. Hihi, ska bli spännande :) Enda nackdelen är att det blir nog en del pendlande för projekten kommer utföras i Göteborg. Å andra sidan är ju det mycket större och har fler förutsättningar. Dessutom kommer det vara snyggt på ett CV :)




Humör, litteratur och trådar


Är på lite bättre humör idag. Förmodligen för att jag är ledig :P Dock försov jag mig från mitt gympass :( men men, har redan bokat gymet på torsdag också så SÅÅ lätt kommer kroppen inte undan. Hehehehe :thumbup:

Har för övrigt insett att den skräckinjagande kurslitteraturen kanske inte var så skräckinjagande trots allt. Jag börjar misstänka att anledningen till att den är så lång är för att det är lösa kapitel ur en bok som han skrivit dit. Så därför seglade jag in på adlibris och beställde de andra två böckerna som jag inte har. Det gjorde mig dock en smula sur för där rök över 400:- :(

Men men, så nu är lite mer kurslitteratur på väg hem till mig. Nu återstår det bara att ladda ner artiklar och sånt på näten som vi också skulle läsa. Men det får bli ett senare projekt för nu ska jag käka en sen frulle och snegla på symaskiner, tihii. Snokade även runt på trådar igår. Naiv som jag är har jag ju trott att det bara är att köpa vilken tråd som helst och allt ska fungera. Så var det visst inte. :P

Nåja, nu blir det en sen frulle.


Bye bye then ^^




Bättre än skola


Blir så trött på skolan. I början blev jag taggad och insiprerad av kursintroduktionen, men när de började blanda in den kommande kursen också så försvann motivationen spårlöst. Ska vi på fullaste allvar gruppera oss och planera arbetet under nästa kurs redan nu?! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Och har ingen att vara med heller. Blläh! Läraren får väl placera mig i någon grupp sen, det kvittar. När man kommer ut i arbetslivet så ska man ju ändå kunna arbeta med vem som helst. Litteraturen under den nuvarande kursen visade sig dessutom vara oerhört utökad. Nu snackar vi inte dubbelt, snarare fyrdubbelt. Gaaah! :(

Men en positiv sak är att jag inte har någon introduktion på onsdag eftersom den var idag (precis som jag misstänkte). Så på onsdag är jag ledig. Fast så överdrivet ledig är jag inte för jag ska vara barnvakt, men ändå. Det är bättre än skola :)




Shopaholic much?


Efter besöket i sybutiken svängde jag in på willys för att köpa köttfärs. På något underligt, ja helt magiskt, vis låg det (förutom köttfärs) två shampo flaskor samt fyra, FYRA(!!!) balmsamflaskor i korgen. Hahah! Fast jag var verkligen i behov av nytt för jag har snyltat på älsklingens shampo i evigheter och mitt balmsam är slut och då blir håret en borg av trassel :( Dessutom var det sjukt billigt :D Hoppas bara det är någorlunda bra också. Nu kommer de ju räcka ett bra tag i alla fall.

Ang. besöket i sybutiken så var det riktigt trevligt. Vi pratade och kikade framförallt på två olika maskiner. Jag lutar mer åt den lite dyrare även om den ligger en bit utanför min budget. Den hade en garanti på 5 år, i stället för den billigare som bara hade en garanti på 2 år. Nu när jag i alla fall vet vad det är för sorts maskin ska jag göra en priskoll och se om det skiljer sig på olika ställen. Gör det inte det så kommer jag nog köpa den som de hade där. Fast inte förrän jag investerat i nya glasögon. Är verkligen på tiden.




Väntan


Jahopp. Har varit vaken i en timme nu. What to do, what to do? Ska in till stan om typ 2½-3 timmar?? Vet inte riktigt vad jag ska hitta på tills dess..? I stan ska jag besöka en sybutik samt kila in på banken en sväng. I eftermiddag blir det skola mellan 15-17. Men jag har fortfarande svårt att föreställa mig att uppropet kommer ta två timmar, jag menar seriöst! SÅÅ många är vi inte i klassen. Tokerier.




Frånvaro


Kompendiet till den nya kursen lyser med sin frånvaro. I morgon är det upprop och på onsdag är det introduktion. Tycker det är en underlig schemaläggning då det är avsatt två timmar till vardera moment men vanligtvis brukar uppropet och introduktionen ske samtidigt. Och det brukar ta cirka en timme.. Knas :question:

Nåja. Innan skolan i morgon ska jag in till stan för att höra mig för ang. symaskiner. Spännande :)




Långfredag


Insåg just att jag i år fyller år på Långfredagen. Usch! Har gjort det många gånger förut. Tycker inte om den dagen. Den är så.. död, på något vis. Nåja, börjar väl bli van har som sagt gjort det massor med gånger förut, tror dock det var några år sedan jag fyllde år i samband med påsken, men när jag var liten så gjorde jag det hela tiden. Eller så är det bara så som jag minns det.

Idag blir det tvättning som står på menyn. Igår fick köket sig en omgång, det är dock inte färdigt egentligen. Jag tröttnade på städningen när jag gav mig på köksskåpen, något som känns som mission impossible. Nästa lägenhet vi kommer bo i får inte under några som helst omständigheter ha vita köksskåp, never ever! Älsklingen har för övrigt också lagt ett krav på nästa lägenhet, att det inte får vara på botteplan. Det har en tendens att bli ganska kallt hos oss ibland.

Men vi har givetvis inga planer på att byta på ett bra tag. Den här lägenheten är ju hur bra som helst. Egen tvättmaskin, torktumlare och vi har ett badkar, som desstom inte är i anslutning till duschen. Underbart! Och en sak till, snart ska vi bli med diskmaskin. Härligt :)




Läsning


Som förutspått var det svårt att somna igår, men det gjorde inte så mycket. Jag läste Bilbo- boken fram till halv 1. Aaah. Tänk så härligt det var förr i tiden när man kunde ligga och läsa hela natten och inte bekymra sig över om hur trött man skulle vara dagen efter. Jag saknar verkligen det. Mitt under min läsning så började älsklingen prata i sömnen också,, haha, han är så rolig!



Mattias: - Man ska ba bli hoppt da med segen!


Jag:  - Hahaha VA?! Vad sa du älskling?


Mattias: - Näeh.


Idag är det så himla fint väder så jag funderar på att ta en promenad, marken är som vanligt bar, solen skiner och himlen är klarblå. mys :)




Sömn


Har sovit i två timmar. Så typiskt att det ska gå att somna så här sent. La mig och läste strax efter 18 och ungefär en timme senare gav jag upp läsningen och la ifrån mig boken. Somnade nästan direkt när jag la ifån mig boken. Haha! Det var hur skönt som helst. Den första helt bekymmersfria sömnen på två veckor. Så nu känner jag mig så klart pigg. :S Hmm.. Hoppas det går över snart för jag vill ju sova i natt också.




Utsikt


Tror jag sugit tillbaka lite energi nu. Känner mig faktiskt lite levande. Tror det beror på utsikten av middag, samt det faktum att kursen VERKLIGEN är över. PLUS att om två veckor kommer Susanne ner till mitt älskade Halmstad och hälsar på. Det blir första gången hon kommer hit sen jag flyttade ner, ska bli så roligt :thumbup:




Soffläge


Har intagit soffläge och tror inte jag vill ändra på det den närmaste tiden. Planen var att sova när jag kom hem men det gick visst inte att somna så då blev det häng i soffan med favoritserierna, det har nämligen kommit ett nytt avsnitt i The big bang theory, The Vampire Diaries, The Secret Circle OCH Greys anatomy. Härligt. Idag får jag lata mig i soffan, så det så. :thumbup:

Jag var verkligen skräckslagen innför seminariet. Var länge sedan jag var så nervös och rädd inför en redovisning. Men i slutändan så gick det nog ändå ganska bra. Av alla grupper så fick nog min grupp allra flest frågor och kommentarer, men det hade jag redan räknat med eftersom vi redovisade först och alla brukar vara mer effektiva under de första redovisningarna. Tror dock inte jag klarar kursen, känns lite surt men känns ändå skönt att jag för närvarande inte behöver tänka på det. Blir det omtenta eller liknanade så är det säkert 2-3 veckor tills dess, minst! Så nu tänker jag passa på att andas. Och mota bort huvudvärken.




Väntan

Har varit på skolan i en timme nu. Tentan är inlämnad. Nu återstår redovisningen, som är om 40 minuter. :bigeyes: Är så nervös att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Lär ju få black out när jag ska prata. Åååh vad hemskt! Är länge sen jag var så här nervös. Så nervös att jag mår illa :(

Längtar till klocklan 12. Klockan 12 är allt över. Då är kursen förhoppningsvis över. Sen återstår bara den långa väntan att få tentaresultatet. Men jag tror ändå inte jag klarar tentan. Men den dagen den sorgen. När det här är över så ska jag hem och diska och sen försöka sova. Kom i säng strax efter midnatt i natt men då var jag så orolig över tentan att det tog en evighet att somna. Usch usch usch! Varför utsätter man sig för sånt här??




Skrockfull?


Inte för att jag är särskilt vidskeplig och så.. Men seriöst. Seminarium OCH tenta deadline på fredag den 13e?? :question: undrar om det är något sorts tecken. En förvarning om dagens kommande misslyckande. Uscha.




fortfarande inte slut


HUVVA vad lång den här dagen är! Och än är den inte slut :S
Har nu kommit hem samt lagat och ätit middag. Nu blir det lite allmän avslappning innan jag kör igång med tentan igen.. Gaaah. Längtar otroligt mycket tills i morgon. Tror jag ska lägga mig och sova en timme eller två (eller fjorton) efter seminariet i morgon. Bara för att jag kan liksom. Ååh, längtar!




Rubrik


Wakiee waikee.. Eller hur det nu stavas. Huvva! Vaknade med en huvudvärk för en halvtimme sen och den har fortfarande inte gått över. Misstänker att jag gnisslat tänder i natt. Om ca två timmar kommer Ida hit med buspojkarna. Tills dess ska jag lyckas mota bort huvudvärken, skriva på tentan samt äta frulle. Tror jag skiter i allt och dricker ett glas vatten i stället :)




Lååååånga dag!


Åh jag är så trött! ;(

Somnade kanske vid 1-2 någon gång i natt. Sen upp tidigt i morse och förbereda sig inför skolan. Jag och den andra strategen i min grupp började ordna med allt "småfix" som visade sig ta ganska så lång tid. Efter ett tag hörde vår medieproducent av sig. Hon är fortfarande sjuk och hade nästan ingen röst. Gick knappt förstå vad hon sa. Huvva vilken otur min grupp haft nu på slutet. Så nu står vi i alla fall mest troligt utan medieproducent de sista dagarna. Jag och Angelica fick försöka redigera färdigt informationsfilmen själva. I ett program som ingen av oss suttit vid innan. :bigeyes: Från början visste vi inte ens hur man bokade redigeringsrummet. Haha, katastrof! Men tack vare några snälla kurskamrater samt en lärare som fanns tillgänglig för drop in - handledning så lyckades vi på något magiskt vis få ordning på filmen. Vi lyckades även skapa portfolion. Det har faktiskt varit en ganska lärorik och kul dag. Men krävande.
I morgon ska vi i alla fall skicka in vårt arbete till läraren. Deadline är på fredag men det är lika bra att göra det i morgon så det är gjort. Sen ska vi planera vår redovisning som är nu på fredag kl 10. OCH jag har fortfarande tentan att skriva klart. Fattar inte hur det ska gåå?? Är så trött! ;(

I morgon innan jag ska möte upp Angelica på skolan så ska jag vara bebis och hundvakt för Ida har en salstenta hon måste göra. Efter det blir det förmodligen panikplugg med tentan. Ska dock försöka göra ett ryck ikväll/i natt om jag orkar. Har en tendens att skriva som allra bäst på nätterna. Knas.  :question:


Så. Det var min dag det. ZzzzzzZzzzz.


Jagkanintesova.se


Åh! Det är omöjligt att somna! Tankarna går i ett virrvarr.

Gräsmatta-->diskmedel-->diskmaskin-->slutproduktion-->seminarium-->tenta-->slutproduktion-->slutproduktion-->slutproduktion osv...

Minns inte vad det var som fick mig att tänka på gräsmattor. Och jag kan heller inte förklara tankegången från gräsmattan till diskmedlet. Men men. Så är det i alla fall.

Sen tycker jag så synd om Mattias. Han vrider och vänder sig och upprepar "Aj, satans jävla helvete" som en mantra i sömnen. Önskar jag kunde göra något :(




Russinförvandling


Aaaah! Tog en paus från tentaeländet förut och spelade super mario. Löjligt underhållande :) Sen efter middagen sjönk jag ner i ett ångande hett bad. Mmmh. Glömde bort tiden lite för att jag låg och läste Bilbo- boken samtidigt så jag förvandlades så småningom till ett russin. Men men, det var det värt! Filmen bilbo har ju premiär i december i år och vi ska givetvis se den :thumbup: så jag känner därför att det är dags att förnya mina kunskaper lite för det är flera år sedan jag läste den boken. Ska bli roligt att se filmen. Ribban för förväntningarna ligger givetvis väldigt högt med tanke på hur välgjord Sagan om Ringen- trilogin var. Ooh, spännande! :)




Åååh! LÄNGTAR! :D




Tisdag


Ååhh!! Tentaångest! Den här typen av tenta känns så underlig. Så ovanligt simpel jämfört med de andra hemtentorna. Ironiskt nog så är det ändå svårt att veta vart man ska börja. Hur man ska skriva. Usch.

Utöver tenta har jag roat mig under förmiddagen med att kika på Pretty Little Liars. Går dock inte på serien lurerier längre. Som relativt nyskapad skeptiker så är det lätt att genomskåda deras vinklingar. Lite synd bara för det gör att avsnitten inte är lika spännande längre. Men men.

Borde nog skrapa ihop någon sorts lunch snart och sedan fortsätta med tentan. Men medan jag funderar på det lyssnar jag på lite Stephen Lynch.. Hahaa åh vad roligt det hade varit att se honom live :)














Jahopp.. Lunch var det visst..






Upplysning och propaganda

Nu har kurslitteraturen till nästa kurs kommit. Tänka sig att den börjar redan på måndag. Jag döööööör!




Men vi ska givetvis inte bara ha en bok. Det är två böcker till på "måste- listan" och några på referenslitteratur-listan har jag för mig. Jag avvaktar dock med de andra två böckerna för på litteraturlistan står det att vi ska ha delar ur den litteraturen och jag vägrar köpa en bok för 300 om vi bara ska ha 2-3 kapitel i den boken. Nope. Då får det bli kopiering.

Är faktiskt lite sugen på att börja läsa lite i den men jag har redan tre böcker som ligger på hög här hemma och skriker "öppna mig".

Okej. Det skriker de inte. Men det känns som så ibland. Nåja, i morgon blir det flitigt användande av dem hoppas jag för i morgon ska jag sätta mig med tentan och försöka komma så långt det bara går under omständigheterna. Arbetet är nämligen inte färdigt än och det är ju lite svårt att skriva en reflektion över sin läroprocess när man inte ens är klar med den.

Det mesta är färdigt men inte informationsfilmen. Jag och den andra gruppmedlemmen som var på skolan idag är båda två strateger Vår medieproducent är sjuk och vi vågar inte (och borde inte) pilla på filmen utan hennes närvaro eftersom vi inte direkt känner till programmet. Håller tummarna för att hon är frisk tills på onsdag för då blir det plugg plugg plugg plugg plugg. Deadline för både tenta och slutproduktion är på fredagmorgon. Direkt efter deadlinen (som är 09:59) har vi seminarium med några andra grupper. Dvs 10:00.  Huvva! Längtar efter helgen bara av att skriva om veckan. Blä!




1 timme


Har just pratat i telefon i exakt en timme. På minuten alltså! Jag ringde upp 12:00 och vi la på 13:00. Tror inte jag varit med om det förut :P Ang. vem jag ringde så var det min gamla granne Jonte. Då och då har vi sporadiska långa samtal. Han, Susanne och Natta är de enda från "det förflutna" som jag verkligen har kontakt med fortfarande. Lite surt var det också för vi kom just fram till att både han och jag var i Jämtland under julen så vi hade ju faktiskt kunnat träffats då. Vi kom t.o.m. upp till Jämtland exakt samma dag. Synd bara att man inte visste det innan istället för 2½ vecka senare. :S

Idag har det varit plugg på skolan. Nu ligger den andra gruppmedlemmen hemma i feber så nu återstår det bara jag :bigeyes: Har även hunnit med lite tentaplugg på skolan. Tänkte fortsätta men det här hemma men först blir det lunch, "gammal" lasagne står på menyn. Försöker uppbåda en aptit men jag känner bara för att gå och lägga mig i badkaret.




Optimist - javisst!


Kom nyss hem. Har varit ute på en promenad. Alldeles perfekt temperatur ute. Lite sol under promenaden hade ju inte skadat men man överlever nog utan det också. Blev inte så lång promenad, bara 3 km. Jag blev nog lite för optimistisk när min rygg slutade göra ont. Jag skulle nog tagit det lugnare för ungefär halvvägs under promenaden fick jag ont igen. Inte lika illa som igår, men det strålade ner i benen typ. Inte bra. Men men. Nu är jag i alla fall hemma igen och det var riktigt skönt med en liten promenix. Goodie. Har laddat ner en sån där rolig app till telefonen som jag såg att min svärmor hade på sin ipad. Den mäter hur fort man går, hur många kalorier man bränt och man kan se sin färdväg på en karta osv. :) Dock laddade jag ner den under promenaden så den här gången mätte den inte hela min färdväg men ändå, lite kul :)



Bilden lånade jag från http://www.crunchbase.com/company/fitnesskeeper och den funkar på andra märken än Iphone. Den fungerade alldels utmärkt på min Samsung i alla fall :)




Mystik


Igår när jag skulle gå och lägga mig fick jag helt sinnessjukt ont i ryggen. Jag låg i soffan och hade kikat på film. Skulle sätta mig upp för att sedan kliva upp ur den men när jag satte mig upp så hände det något med ryggen så jag fick hur ont som helst. Tror aldrig jag haft så ont i ryggen förut. Någonsin! :bigeyes: Det gjorde så ont att jag bara föll tillbaka i soffan. Klarade inte av att resa på mig. Min första tanke var att jag kanske hade fått ryggskott, huvva! Det gjorde så ont att t.o.m. tårarna började rinna :O Jag låg kvar en liten stund och försökte sen på nytt. Då gjorde det inte lika ont längre men ryggen var öm. Men när jag gått omkring en liten stund här hemma så var det nästan helt borta. Från att jag tog mig upp ur soffan, tog smärtstillande och borstade tänderna och la mig i sängen, så försvann det nästan. Och i morse när jag vaknade och skulle upp i sängen så kände jag ingenting alls. Helt sjukt! Jag är givetvis glad att det inte gör ont men det är ändå konstigt. Undrar om jag hade legat konstigt utan att känna det eller nåt sånt. Jag låg ju på ryggen i soffan och bara satte mig rakt upp och det var då det gjorde så ont. Kändes som om svanken skulle gå av typ ;( Men känner som sagt ingenting alls idag. Knasigt.




Det där med prioritering..


Det är verkligen inte min starka sida. Inte den här helgen i alla fall.


Antal minuter spenderade på att plugga = 0

Antal minuter spendade på Skyrim = Miljoner. Kanske miljarder.


Känns det som i alla fall.

Älsklingen är hos en kompis och hälsar på. Vi gjorde en snabbstädning av lägenheten eftersom Ida och Mice skulle komma hit och då kommer såklart även lilla Leo som ska kravla överallt samt pilla och smaka på allt han kommer åt. Dock blev det inte så att de kom hit för Ida har visst blivit sjuk. Uscha. Tror jag också kommer trilla dit snart för båda de andra medlemmarna i min grupp på skolan är sjuka så nu återstår ju bara jag :bigeyes:
Aja. Som sagt, städning och diskning blev avklarat i morse/ på förmiddagen och efter det har i bara roat oss med spel. Spel, spel spel. Vilken oerhörd tur att det bara är lördag idag. Än finns det tid till nyttigheter, exempelvis tentaskrining (finns dock ingen motivation).

Söndagsångesten har också smugit sig på lite eftersom min hjärna tror att det är söndag idag bara för att Mattias var ledig i fredags. Ibland är man bra lättlurad. Men så skönt att veta att det är helgdag kvar. Mmmhmm! :thumbup:




Delad uppmärksamhet


Åh!! Sitter och sneglar på olika charter-resor hos olika resebolag. Är verkligen resesugen :S Men men. Lär ju dröja innan jag lyckas locka med mig Mattias på en chartersemester :P Nåja, jag kan nöja mig med att få åka till Skottland så länge. Har kikat på några stugor där och det verkar så myyysigt :) Dock ligger det ju en bit in i framtiden. Det ska ju passa med semestrar och jobb och allt sånt så det är bara att hålla tummarna för att vi kommer iväg i sommar :)

Förutom att kika på charter-resor så sneglar jag även på Mumien 2 - återkomsten, som går på trean ikväll. Jag velade mellan den och New moon som visst gick på ettan av alla kanaler (??) förvånande, men tummen upp för svt (Y).

I morgon får vi besök av Vinbergsborna. De har bjudit in sig själva på lunch så då är det bara att ställa upp. Inte mer än rätt heller med tanke på den gudomligt goda maten vi fick av dem på nyår :thumbup: Blir nog lite bebysmys också om Leo är på humör. Det är rätt så bra att få besök, särskilt när Leo är med. Då absolut måste man städa för att lägenheten inte ska förvandlas till en dödsfälla för honom. Goodie. Att man måste städa alltså. Inte att lägenheten förvandlas till en dödsfälla.

Nåja. Ska nog överge bloggen för ikväll återgå till mumien 2 igen. De har nått oasen och alla de där små ondskefulla, massmördande pygméerna. Creepy. Fast det är inte ens hälften så äckligt som de förbaskade skalbaggarna. Uscha! De är det värsta på hela filmen. Likaså i första filmen.




Sovmorgon


Jösses. Idag sov jag till halv 11. HALV 11??? :question: Sov nästan 12 timmar i natt :O Men jag måste medge att det var väldigt skönt.




Saknad


Ena stunden här. I andra stunden borta. Tänk så fort det kan gå. Ett ögonblick kan förändra mycket. Ofta uppskattar man inte det man har och sen när det väl är borta så förstår man inte att man inte värdesatte det mer. Det blåser så mycket idag. Och vart är du? Kära, kära lilla hårsnodd, vart är du?




Vindens ängar


Fy tusan vad det blåser!! :O

Har alldeles nyss kommit hem. Har varit och lämnat av älsklingen på jobbet så jag får ha bilen.
Kör nog på min vindtäta jacka idag, så nice att inte vinden blåser genom kläderna :)
Innan jag gick in passade jag även på att fylla på spolarvätska. Tycker den alltid tar slut på nolltid men nu stod jag int ut längre med att vara utan. Kändes lite underligt att stå och hänga över en motorhuv den här tiden på dygnet. Kan inte minnas sist jag gjorde det men misstänker att det är X- antal år sedan :P




Snart blir det frulle. Sen vetetusan vad jag ska hitta på. Ska infinna mig på skolan strax efter halv 10 för vi har handledning 9:45. Sen blir det redigering, ljudjakt och lite strategiarbete. Tror jag i alla fall.




Movie star!


Det har gått riktigt bra idag på skolan. Vi fick en liten motivationskick av handledningen och efter den har hela dagen bara flutit på:

Jagat statister, ficklampor, medhjälpare, voice over mm..

Vi lyckades ÄNTLIGEN få tag på ett barn som mer än gärna ställde upp i vår film. Hon var dotter till en lärare och vi blev tipsade av handledaren att hon befann sig hos sin pappa som jobbar på skolan så vi passade på att haffa henne. Hon var så söt och charmig, haha :)

En klasskompis ställde upp som andre-statist och jag offrade mig och blev tredje-statist. Det var väldigt stressigt inför filmningen för att få ordning på lokalen och framför allt ljuset. Ljusriktningen, styrkan och placeringen mm. Men det löste sig hyfsat bra ändå. Så nu finns min sminkade nuna förevigad i en informationsfilm. Och med smink menar jag inte vanlig mascara utan en klasskompis målade på en rejäl blåtira på mig.




Utöver filmandet har vi påbörjat redigering. Vi hade inte tänkt klippa vår film något utan ville använda oss av en enda lång scen men alla statisterna blev olika bra i olika tagningar vi tog och matchade ihop dem med varandra.:)

Vi samplade även ljud. Slutade med att jag fick vara voice over för att jag, trots min norrländska dialekt, var mest dialektlös. Innan jag åkte hem för dagen började vi kippa ljudet och placera ihop det med den bilden. I morgon blir det mer redigering, samt att vi ska leta upp lite olika ljudeffekter som vi vill ha. Håller tummarna för att vi blir klara med filmen i morgon. Har vi tur, och om vi orkar kanske vi kan göra färdigt allt det andra då så kan vi fokusera helt på presenationen av slutproduktionen. Och tentan också så klart. Huvva. Gruvar mig för tentan.




Taskigt


Hade seriösa problem med att somna igår. Lade mig vid 20- tiden för att läsa och försökte väl sova från 21 nångång men var fortfarande vaken efter midnatt :(
Sen när jag väl lyckades somna så blev jag väckt av Maya några timmar senare. Vid 03:09 i natt tyckte hon det var dags att sjunga en hel serinad för oss. Fruktansvärt! Kattskrälle! :mad: Nu ligger hon och snarkar och sover så gott på min datorväska. Så taskigt, hon kan sova hela dagen om hon vill men tycker att det är helt okej att störa oss som faktiskt måste göra saker och ting om dagarna. Grrrr! :mad:

Idag är det återigen grupparbete som gäller. Har handledning vid 10:15 så efter det ska vi jaga människor och se om vi kan få tag på statister till filmen. Sen blir det förhoppningsvis filmning, redigering och om jag orkar även tentaskrivning. Känns dock inte så troligt.




Att spola en toalett


Jag anser att när man kommit så pass långt att man kan gå på toaletten själv, ja att det gått så långt att man rent av studerar på högskola, eller arbetar på en högskola, borde man klara av något så simplet som att spola toaletten efter sig. Det har hänt flera gånger att puckot som var på toaletten innan mig inte spolat efter sig. Något som bara förvärrar min fasa inför allmänna toaletter. Usch usch USCH! :thumbdown: Jag menar.. Det är ju inte särskilt svårt, det är ju inte direkt avancerad fysik. Eller kemi. Det är faktiskt enklare att spola en svensk toalett än att lyckats få en normal temperatur på vattnet i en dusch i Skottland. Så vad är folks proplem egentligen?? :question:






böcker


ZzzzZzzzz..
Jag måste verkligen sluta gå upp 6 när jag inte ska vara på skolan förrän 10. Brukar vara riktigt pigg mellan 6-8 och sen dalar det utför så när jag väl kommer till skolan vill jag bara gå och lägga mig igen. Inte okej.

Sitter och väntar på min grupp just nu. Visste att jag skulle komma lite tidigt p.g.a bussarna så jag passade på att rycka med mig min Voyager-bok. Tänkte det var dags för en repetition igen. Så nu blir det Voyager, sen trummornas dån, det flammande korset, snö och aska och sen är jag väl förberedd inför Som ett eko som jag fick av svärföräldrarna i julklapp :thumbup: har läst den typ 1-2 gånger förut på engelska men det ska bli roligt att läsa den på svenska med. Diana Gabaldons nyaste böcker i serien är betydligt mer avancerade än de första böckerna så det finns ju risk för att jag missar någon detalj om inte jag har den på svenska också. Nu har jag för övrigt alla böckerna i serien på svenska förutom en. Och den är helt omöjlig att få tag på (i alla fall om man är kräsen som jag och inte nöjer sig med pocket) :( tack och lov så har jag den på engelska i alla fall.


Ahhh, böcker.. :)







Måndag



Måndag... Need I say more?


Usch!





Söndag


Söndagsångesten är förvånansvärt låg idag. Tror min lilla hjärna försöker förskjuta det faktum att det är måndag i morgon. Lika bra är väl det. Vi ska ha produktion i morgon och vi har inga människor. Och ljussättningen är fortfarande det största frågetecknet/skräckmomentet. :bigeyes:

Förutom att inte göra något alls idag har jag spanat runt på stugor i Skottland. Har hittat en websida som verkar ha ganska bra stugor. Den är dessutom lätt att navigera och söka på men jag känner mig hela tiden skeptisk till alla stugor jag hittar för man kan bara få beskrivning på tyska eller möjligtvis danska så jag fattar inte mycket av det som står. En del saker står på engelska men beskrivningen av stugorna och områdena är oftast på tyska :question: Hade verkligen varit mysigt om man kunnat hyra en stuga i stället för vandrarhem eller hotell. En liten stuga uppe i högländerna. Aaaah, underbart! :thumbup:





RSS 2.0