Nånting..

Jahopp. Då var den helgen över. Nästan. 
 
I fredags var jag som sagt själv med tjejerna. Det gick rätt bra. Malva fick vara uppe till 20 och sen däckade hon direkt. Elsie var väl uppe till 20.30-21 eller nåt sånt och sen däckade hon med. Goodie. 
 
Igår blev det en inte alltför välplanerad tur till Göteborg och jul på Liseberg med Ida med flera. Vi var framme i Göteborg vid halv 3 och åkte inte hem förrän runt halv 9 på kvällen. Så efter sex timmar där var både barn och vuxna rätt så trötta. Men det var mysigt. Dagens enda minus var väl att jag inte fick någon mat. :S Åt churros vid 4 och sen blev jag utan mat tills i morse. Med resultatet att jag inte har någon aptit alls idag. Men den repar sig väl. Tvingade i mig med viss möda en macka i morse i alla fall.
 
Anledningen till att jag blev utan mat var för att när de andra skulle slänga i sig något ätbart så var jag tvungen att amma. Och enda matstället som var i direkt närhet av där vi var just då var korv. Sån korv som jag inte kan äta. Så hade jag verkligen velat ha hade jag väl kunnat köpa mig ett korvbröd i alla fall. Men men.
 
Idag är det adventsstäd och pyntning som står på menyn. Och bad förstås. Blir nog ingen julskyltning för vår del för vi hinner helt enkelt inte med den. Vi ska även smaka på årsmusten. Tjoho! Jag skvallar väl sen om vilken smak det var. Men jag förvarnar först i fall någon av mina trogna (eller "otrogna" för den delen) läsare inte vill veta. 
 
I morgon ska jag på återbesök till spec.tandvården. Känns bra. Ska passa på att fråga om varför jag får bubblor i ärret som gör ont då och då. Sen ska väl de kommande två veckorna planeras på något vis. Är ju inte så lång tid kvar tills vi åker till jämtland och vi ska försöka klämma in ett gekås besök och en hel massa frisörbesök (blir även Malvas riktigt frisör besök. Yepp, jag har bestämt mig, nu ska hon klippas). 

Black friday och sånt där

Jösses vilken dag! Nattsömnen är fortfarande inget att hurra över. När Elsie väckte mig redan vid 23 (hade knappt sovit en timme då) så var jag så slut att jag nästan somnade med henne i famnen. Men sen när jag väcktes vid 4 var det jättesvårt att somna om. Låg vaken till efter 5 nån gång (slutade kolla på klockan vid 5 i alla fall). 
 
Idag har jag och Elsie ränt runt och kikade på lite olika reor (dvs rusta, elgiganten, citygross och lekia. Typ.) eftersom det är black friday. Bilstolen är beställd nu, vi missade gårdagens rea som vi faktiskt hade haft användning av eftersom jag var naiv och trodde vi det skulle vara ännu bättre idag. Tji fick jag! :( Idag fick man gratis frakt. Typ. Vilket vi ÄNDÅ får eftersom stolen kostar över 1000 kronor (3695 om man ska vara noga). Jaja.. 
 
Jag har beställt en ny telefon också. Efter mycket velande och beslutsångest så blev det att jag stannade med halebop i alla fall. Vilket var fasligt ironiskt för efter jag fattat mitt beslut gick jag in på telenors hemsida (de var en av kandidaterna jag övervägde) och gissa vad de hade för erbjudande just idag...? JO det ska jag säga er! Man "fick" en tablet om man köpte ett abonnemang under black friday. Sååååå typiskt! Jag har ju väntat på ett sånt erbjudande men sen när det väl dyker upp ett igen så missar jag det.. IGEN! haha så typiskt mig. :S Men men, det känns rätt ok ändå, för abonnemanget jag kommer ha var ändå 120 kronor billigare varje måndag. Trots att jag skulle ha fått samma telefon. Så helt illa är det ju inte. 
 
Idag är Mattias iväg på julbord med jobbet. Så vi har väl sett varandra totalt i typ 20 minuter. :( Tur vi har netflix. :P Och i skrivande stund mörbultar Malva Elsie (som skrattar förtjust, hon skriker dock till när hon blir förbannad, helt rätt!) och jag sitter här och knappar. Lekte med Malva förut så jag blev helt slut. Hur orkar hon hålla sitt tempo så länge??! Ska strax försöka få dem att varva ner. Hur nu det ska gå:
 
Elsie ligger på rygg på golvet. Varpå Malva skriker "Lusselelle" och puttar till henne så hon glider en liten bit och sedan fnittrar båda högljutt. Haha sötfisar. <3 
 
Det gick föresten bra hos tandläkaren idag. Elsie har ju inte så många tänder att inspektera... Tandläkaren kunde se jacket där Elsie bitit sig men det var inte mer dramatiskt än så. Vi skulla hålla utkik och ringa försäkringsbolag bara för att vara på den säkra sidan. Jag har dock inte ringt än. Gör nog det i morgon..
 
Uppdatering:
Skrev visst allt och sen lämnade datorn i all hast eftersom Malva tog av Elsie strumpor, byxor och påbörjade blöjan varpå Elsie givetvis kissade. Haha, Malva blev lite paff "det var kiss". haha xD Så nuuu uppdaterar jag istället, nu när det är lugnt och barnen sover. Själv ska jag mysa ner mig i soffan och snegla på call the midwife i brist på annat.  

Torsdagstrött

Gaaah! Jag är rekordtrött för barnen och jag själv höll mig vaken mellan 02:50- 5 nån gång. Elsie var skyldig mellan 3-4 och sen efter det hade både jag och Malva svårt att somna om. Uscha. Hade stora planer på att sova idag under förmiddagen med Elsie far runt som en liten propeller här på golvet och vill absolut inte vila. Jag är inte en sån där som vågar lägga mig och sova medan barnen roar sig själva även när de är så här små. Det går bara inte. 
 
Har stora förhoppningar på att hon kanske slocknar sen när Malva ska sova. Finns dock en överhängande risk att hon tar en powernap i bilen och snabbladdar batterierna när vi ska hämta Malva. Jaja, får väl sova nästa vecka eller nåt.
 
För i morgon är det blacm friday så då ska jag väl undersöka den lite. Och på kvällen har Mattias julbord med jobbet så jag och tjejerna blir själva hela dagen och i princip hela kvällen också. Sen på lördag finns det obestämda planer på att kaaaanske åka till Liseberg (jag försöker sälja in idén hos Mattias). Och på söndag är det som vanligt bad med tjejerna. Och första advent...
 
Uppdatering:
Jahopp. Elsie har knappt två tänder... Men nu har hon lyckats bita sig så i morgon ska vi till tandläkaren. Kul... 
 


Utfasning av amningen

Igår försökte jag få Elsie att somna utan amningen. Det var svååårt, nästintill omöjligt (kändes det som). Hon var så arg och ledsen. Skrek så hon blev röd och varm. :( Men efter 20-30 minuter somnade hon faktiskt. Men sen när jag la ner henne i sängen så startade karusellen igen. Så efter totalt 45 min eller nåt sånt gav jag upp. Stod inte ut mer för det var så synd om henne. :( Hon har ju börjat säga "mamma" nu också. Började med det för knappt två dagar sen. Så igår när hon lugnade ner sig emellanåt så snyftade hon fram ett sorgset och trött "mammaaa" och sen började skriken igen. Uscha! Blir ju ledsen jag med. Kände mig fruktansvärt elak. :( Dessutom är hon ju rätt liten än, Malva var 8-9 månader när jag la ner amningen, men då gick matintroduktionen snabbare också. Plus att Malva fick välling. Det har inte Elsie fått (hon får ju gröt, vilket iofs nästan är samma sak, men intas bara annorlunda). Så nu avvaktar jag några dagar, kanske en vecka. Innan jag gör ett nytt försök. Huvva, stackars lillosten! :( 
 
I skrivande stund ligger hon faktiskt och sover. Jag själv går omkring och huttrar. Är så kall idag. :( Beror nog på att jag och Elsie åkte in till stan och hämtade ut mina linser. Goodie. Lite halvdyra men jag använder ju inte linser så ofta så det gör inte så mycket. Dessutom är det väl bättre att ha dyra linser men som mina ögon trivs med än billigare linser som bara svider och skaver.
 
Snart ska vi ut i regnet igen och hämta hem Malva. Sen håller vi nog oss inne resten av dagen tror jag. Malva har dragit ut en uppsjö med leksaker och spritt ut dem i lägenheten så jag ska väl samla ihop dem. Känns bara så lönlöst eftersom det kommer dröja några minuter sen har hon dragit fram allt igen.
 
Just det ja. Jag ska försöka ringa fuji också. Jag har en massa gamla filmrullar jag vill framkalla (6 st närmare bestämt). Men okunnig som jag är så är jag osäker på om det ens är någon mening med att försöka när de är så gamla. Känns onödigt att slänga iväg 1000 kronor på något som bara resulterar i en uppsjö med blanka foton.  Så därför ska jag ringa och fråga om det först. 
 
Om lusten fallar på kanske vi tjyvstartar adventsstädning+pyntning här hemma. På så vis går det snabbt och smärtfritt på söndag och vi får gott om tid på att smutta i oss vår traditionella årsmust. Och om någon av mina få läsare redan smakat så vill vi INTE veta vilken smak det är i år. Det är mycket roligare att gissa! :D 
 
 


Avbeställning.

Haha jag är hopplös! Ni vet Elsies stol som jag så högtidigt förkunnade igår att vi beställt..
 
Erhm.. Joo.. Det är som sååå atteee... Jag har avbeställt den!  
 
 
 
Det är ju Black friday på tjae.. Fredag.. Och min hjärna kommer haverera om vi köper en stol för en himla massa pengar och sen hittar en likadan (eller någon av de alternativ vi haft) till något super-reapris. Med tanke på vilka stolar vi velat mellan så tvivlar jag starkt på att de kommer rabatteras, men det är inte något jag vill riskera att missa så jag kontaktade företaget idag och avbeställde stolen. Finns den inte med på rean så beställer vi bara exakt samma stol igen. Hehe. 
 
Jaja, det var det. Idag har vi haft två spekulanter på lägenheten. Hade två igår också så nu är det bara en som inte hört av sig. Misstänker att hen inte kommer komma och titta heller. Tror de hade sista svarsdag i morgon. Malva har tyckt att det varit himla roligt och spännande när det kommer totala främlingar hem till oss. Hon vill typ inte att de ska gå igen. Elsies humör har varit lite sämre. Men det har inte varit de mest optimala tiderna heller. Men men, nu är det ju mer eller mindre över. Goodie.
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Det blev utgång ändå

Hmpf. Sekund efter jag publicerat mitt förra inlägg (där jag påstod att jag absolut inte ville ut utan jag skulle hålla mig inne p.g.a. kylan) så klädde jag på Elsie och gick ut igen. Hon blev fasligt besviken. Först blev det en tripp till apoteket. Sedan City gross och sedan max. Innan jag vände hemåt igen åkte jag även till babyprofsen för att undersöka deras stolsutbud. Elsie var sur och irriterad. Hon ville minsann inte åka i någon jäkla bil. Hon slocknade så hon fick sova i bilen medan jag var inne på babyproffsen. Blev ett ganska snabbt besök men jag hann ställa lite frågor. Så nu är beslut fattat och vi har beställt en bilbarnstol till Elsie. En dyr sådan. Över 1000 kronor dyrare än om vi skulle köpt en likadan som Malva har. :S Sen insåg jag nu att det kanske var dumt att köpa en stol idag. På fredag är det ju "black friday". Jag blir rätt sur om vi hittar en bra och billig stol då. Då kanske vi ångrar vårt köp och köper något annat (dvs om vi hittar något bättre och billigare).
 
Jaja det var det. Vi har haft två spekulanter på lägenheten här ikväll. Den ena damen/tanten mer eller mindre ramlade in i lägenheten. Vi har så hög kant in och hon missade det så hon stupade i hallen. Stackarn slog sig en del. Malva stirrade på henne och tyckte det var oerhört konstigt beteende. Sen gav hon tanten en kram och tvingade mig att också göra det. Sötfia.
 
Det är mycket på gång nu. Tänk att om knappt tre veckor åker vi upp till jämtland. Och sen är det helt plötsligt bara en månad tills vi ska flytta. Jösses!
 

 

Norrlänningen är på väg bort

Jag tror minsann att min norrländska ådra är på god väg att sina. Eller så är jag bara lat. Det är minst lika (om än inte mer) troligt. Skulle behövt åka in till stan och hämta ut mina linser som kom i torsdags. Behöver även besöka apoteket för att hämta ut mer levaxin. Har varit utan levaxin sen i fredags, och utan b12 i över en vecka. Men vad gör jag? Jag åkte hem istället efter jag lämnat av Malva på dagis. Till saken hör att jag var tvungen att åka hem så Elsie kunde få frukost, hon sov till 08:20 så hon fick inget mat innan dagis (men hon ammade vid 05.30 i morse).  Men nu när maten är intagen så har jag verkligen ingen större lust att gå ut igen. Det är kallt och eländigt. Sjukt mysigt med snö. Men KAAAALLLT! :S Sen är väl själva kylan inget jätteproblem om det bara var jag själv som skulle ut. Men Elsie måste ju bylsas på men en hel hög med kläder så hon knappt ryms i babyskyddet. Måste mer eller mindre trycka ner henne i det och sen hålla fast henne medan man samtidigt försöker fästa spännena (ja, jag tvivlar också på att den böjningen finns på riktigt). Såå, mitt problem ligger väl snarare i att det är jobbigt att gå ut än att det är kallt. Okej då. Jag är nog bara lat. Hehe. 
 

Söndag

I morgon kommer kundvärden hit för att besikta vår lägenhet. Med andra ord har vi roat oss med att städa idag. Men det sista gör jag i morgon, alt. senare ikväll. Dvs dammsuger och skurar golven. Sen är det ju lite rörigt här hemma fortfarande även om vi rökt. Är svårt att få något att se ordningssamt ut när det är trångt och prylar överallt. Men men, huvudsaken är ju att han kan göra en uppskattning om lägenhetens skick och det tror jag han kommer lyckas med. Sen i morgon eftermiddag och på tisdag har vi två spekulanter här. Kommer säkert vara fler som hör av sig under veckan och vill komma och titta. 
 
Känns bra men samtidigt lite surt för jag hade tänkt åka iväg på lite jobb/ett uppdrag på tisdag. Men men, får skjuta upp det lite till då. Blir nog en eftermiddag så det inte krånglar med Malvas dagis. Hon var ju hemma hela förra veckan men nu är hon återställd så det blir dagis i morgon. 
 
I övrigt har vi väl haft en rätt bra helg.
Mattias åkte iväg och bytte sulor på bilen eftersom det kom en massa snö i natt (massa i halländska mått mätt alltså. Inte jämtländska). Så medan han var där tog vi en paus i städandet här hemma och gick ut och lekte i snön. Elsie tyckte inte det var jättekul men Malva var överlycklig. Det enda som fattades (som hon även påpekade redan innan vi gick ut) var en pulka.  
 
Igår kom Ida, Mice och barnen hit. Vi åkte till Galgberget och fikade och sedan fick de leka på lekparken som är där. Mysigt. Men det blev mörkt väldigt fort. Elsie tyckte det mindre mysigt, hos frös och var hungrig och var därför betydligt argare och ledsen än vad hon brukar vara. Men efter lite käk så blev allt bra igen. :) Vi beställde hem två familjepizzor och spelade catan på kvällen. Himla trevligt. :) Barnen har äntligen blivit så lättsamma att det går att bädda ner dem (Malva och Leo) i sängen. Elma sitter uppe i soffan en stund och sen däckar hon med. Elsie somnade också så för ovanlighetensskull var det bara vi vuxna vakna (fast det är sällan jag klassar mig själv som särskilt vuxen, mentalt har jag inte nått dit än tror jag).
 
Jahopp, det var det. Nu ska jag leta efter ett recept på subwaykakor medan Pölsan tar igen sig efter badet. Malva och Mattias är iväg i skrivande stund så nu har jag lägenheten mer eller mindre för mig själv. Tvivlar dock på att det blir någon bakning, men men, vi får se helt enkelt. 

Äntligen fredag

Igår fick jag så lov att amma Elsie i 3½ timme (med några mindre, kortare uppehåll på nån minut). AAAAAJJ! Vad iallsin dar tog det åt ungen?!?!?!? Började vid 19.30 och hon kom inte till ro ordentligt förrän vid 23. Sen väckte hon mig:
 
00:00
01:00
02:00
04:00
 
Jag behövde förvisso bara vara uppe i 15-20 min varje gång men det var INTE roligt. :( 
 
Och Malva var så himla rädd för sitt rum igår att hon inte kunde somna. Klockan 22 stökade hon fortfarande och var så ledsen att vi tog in henne till vardagsrummet och bäddade ner henne i vår säng. Jag är rätt imponerad att hon faktiskt låg kvar och försökte sova trots att jag och Mattias kollade på film. Hon somnade rätt snabbt efter det. Jag inbillade mig att jag skulle få sovmorgon men Malva väckte mig ändå strax före 7. Usch! :(
 
Ang sängen är det är ju knappt någon mening för oss att ha kvar den i vardagsrummet för hon sover ju ändå bara i vår säng så vi skulle lika gärna kunna dela på sovrummet alla fyra. Men jag vetetusan om jag orkar möblera om nu när vi ändå ska flytta om två månader. Vi får se... 
 
Ang att hon är rädd för sovrummet så är det gardinerna hon är rädd för. Eller som hon påstår att hon är rädd för och jag tror helt ärligt inte hon ljuger om det. Innan har det funkat om vi hängt upp något annat på gardinerna. Tex en barnpåslakan med glada färger och figurer. Men igår fungerade inte det. Fungerade heller inte att dra isär gardinerna helt och ha insyn. Hmm. Fortsätter detta får vi nog ta och byta. Har lovet henne dyrt och heligt att hon ska slippa mörkläggningsgardiner i sitt nästa rum. Där ska vi bara ha söta barngardiner. Punkt slut. 
 
Idag ska jag våga mig till wapnö med barnen. Ensam. Blir en riktig rysare. 
 


Tusan också!

 
Blää! :( Vi har möjlighet att få tillgång till vår lägenhet tidigare. MEN om vi får den tidigare så görs ingen städbesiktning alls. Spelar ingen roll om det handlar om en månad eller en dag. Jag vetetusan om jag vill få en lägenhet som inte städbesiktats. För då får ju vi städa ur hela lägenheten själva. Dvs vi får städa ur både den nya OCH den gamla lägenheten. Så jäkla roligt är det inte att flyttstäda.. Hmm. Beslutsångest. :(
 
 


Bacillerna kämpar sig kvar

Det var egentligen meningen att Malva skulle till dagis idag. Jag hade till och med ringt och meddelat att hon skulle komma idag. Men igårkväll kämpade hennes temp sig strax över 38 igen. Tror inte riktigt det var feber utan snarare att hon var varm för att hon varit aktiv. Men hon har varit kinkig och ledsen, även om hon äter igen. Så det blev ändrade planer. Hon får vara hemma idag och i morgon med. Känns onödigt att utsätta henne för fler potentiella smittor för några enstaka timmar på fredagen. Då är det bättre hon får vara hemma och kurera sig ordentligt. Dessutom vill jag inte få hem något mer elände för Elsie är fortfarande krasslig. Hon har ingen feber, men hon får jobbig hosta med jämna mellanrum och hon är väldigt snorig. Stackars lillan. :( Och stackars mig. Igår var jag på så uselt humör. Efter 2½ dygn men tårar, krokodiltårar, gnäll, gnäll och gnäll så känner jag mig varken glad eller optimistisk. Men det blev lite bättre på kvällen när barnen somnat och det gick att andas ut lite. Men natten var ingen höjdare med 4 uppvak om jag inte minns fel. Så mitt usla humör var förstås tillbaka i morse. Blä! Just nu vilar Malva i fåtöljen (ja, hon är nog inte helt kry än) och Elsie sover i spjälsängen. Själv läser jag olika tidningar på nätet och undrar över vart världen är på väg. Men det är nog bara en tidsfråga innan Malva gör en repris från gårdagen och väcker Elsie. Hon fick knappt sova något alls igår på dagen för Malva väckte henne varje gång. :(
 
Vi kanske vågar oss till affären senare idag. Kanske. Jag hade egentligen behövt åka in till stan och hämta ut mina linser som kom i förrgår eller nåt sånt. Får se om jag lyckas uppbåda någon sorts motivation och göra det. 
 


Onsdag

Åh vad jag hoppas barnen är bättre idag. Elsie hade en jobbig hosta i natt (som vanligt). :( Men nu ligger hon och pratar i spjälsängen och är sitt vanliga, men lite snoriga, jag. Malva vaknade strax efter 8. Hon var uppe sent och vaknade och var ledsen i natt så hon fick sov länge idag. Är rätt ovanligt att hon sover efter 7. Händer i princip aldrig. Hon är känslig idag och har fortfarande prickar, men ingen feber. :)
 
Jag själv är fortfarande mosig och lite krasslig. Men morgonen är värst sen brukar det gå till sig lite. Jag hoppas att den  här dagen blir bättre än gårdagen. Igår var det kämpigt. Jag försökte ge bort barnen till Ida men hon gick inte med på det utan att byte. :P 
 
Om jag inte får i Malva någon mat idag så ringer jag vårdcentralen. Men hon åt faktiskt lite igår på kvällen. Först lite kallt ris och sedan tre plommon. Goodie. 
 
Om det håller i sig såhär kanske vi vågar oss ut en sväng idag. En kortare promenad med Malva i vagnen och Elsie i bärselen borde vara genomförbart. Vi har nu varit inomhus i 2½ dygn i sträck. Vi (i alla fall jag) behöver komma ut.
 
Igår var det 5 år sedan jag och Mattias träffades. Vi båda hade glömt bort det. Tror det var facebook som påminde Mattias som i sin tur påminde mig. 5 år... Det låter inte så länge med tanke på att vi hunnit förlova och gifta oss samt skaffa två barn. Så hur firade vi det? Inte alls. Bättre lycka nästa år. 
 


Bättre men ändå inte

Igårkväll blev Malvas feber rekordhög och toppade på 40.2. Hon var rätt så låg hela dagen. Orkade ingenting, ville inte äta något. Mattias köpte med sig juice hem och det var en hit. Vi blandade ut den med lite vatten och det drack hon i alla fall så hon fick i sig vätska i alla fall. En timme efter att hon fått alvedonet när febern var så hög så hade hennes temp gått ner till 37.5(nånting, det var inte jag som tempade). Bra! Sen i natt kom hon och stökade rätt mycket. Låg varvat med satt i vår säng och stökade, pratade och höll oss vakna. Jag tröttnade på att hon höll mig vaken så jag bannlyste henne till hennes egna säng. Då somnade hon faktiskt om och vi fick tack och lov också göra det (fast jag var ju uppe nån gång och ammade också). 
 
Malva är fortfarande pigg, men nu är hennes temp uppe på 38.9 igen. Men hon är som sagt lite piggare idag. Å andra sidan var hon ju pigg på morgonen igår också, sen gick det bara utför. Men hennes aptit är fortfarande låg och gränsar till obefintlig. Hon vill ha en massa saker men när hon får det sitter hon mest och petar i maten och eventuellt river den i småbitar. Sjukt störigt. Men men, hoppas hon fortsätter att vara lite piggare och att febern försvinner. Känns dock dystert för i morse klagade hon mer på sin hals och blev lite ledsen för att det gjorde ont. Ungefär som förra året fast hon var inte lika ledsen nu. Hoppas inte det är blåsor på gång i halsen. :( 
 
Sen har min förkylning tagit omtag för jag börjar känna mig mosig och krasslig igen. Och Elsie som brukar mer eller mindre kasta i sig gröten oavsett när den erbjuds var inte alls lika intresserad som vanligt. Kanske var hon helt enkelt inte hungrig. Eller så håller hon också på att bli mer sjuk. Hon är väldigt snorig och hostar fortfarande då och då. Jag fick slänga lite av gröten, och det har nog aldrig hänt förut. Sååå idag blir det sjukstuga med kurering av oss alla tre, hur nu det ska gå. *suck* :( 
 


Däckade

Nu har båda tjejerna däckat. Malva är verkligen dålig. :( Hade en temp på 39.5 förut men efter alvedon gick den ner till 39.1. Vi satt och tittade på Prinsessan Sofia via Netflix ett tag. Jag gick ut i köket för att göra mackor (orkar inte laga lunch idag, särskilt inte när det bara är jag själv som vill ha), när jag kom tillbaka hade netflix pausat programmet och Malva hade somnat i fåtöljen. I vanliga fall hade hon protesterat för att programmet pausats men idag orkade hon inte utan somnade som sagt istället. Har varit i kontakt med 1177 men de vill att jag ska avvakta med att göra något eftersom hon inte haft varken febern eller prickarna särskilt länge. Så då gör jag det. Försöker bara få i henne mat och framförallt vatten. Men det är inte helt lätt. Idag har hon ätit tre äggbitar, två små bullar och en halv isglass och druckigt ett halvt glas mjölk och ett halvt glas vatten (små barn/plastglas dvs). 
 
Känns nästan sjukt hur snabbt hon blev dålig. Det bara small till typ. Lillskruttan min. :(
 
Jahopp, det var en liten uppdatering. Nu ska jag njuta av lugnet. Borde kanske städa medan tjejerna sover men nää. Det får se ut som ett bombnedslag. Jag lär ju få en jobbig eftermiddag-kväll-natt. Så jag tänker minsann lata mig i soffan en stund. Adios!

Nu är det gjort!

 
Herrejösses! Nu är det gjort! Lägenhetskontraktet är påskrivet (av Mattias, eftersom det bara är han som ska stå på lägenheten) och det är som om.. Tjae.. Jag vet inte riktigt. Som om all oro och alla funderingar bara släppt nu när det är gjort. Nu känner jag mig bara pirrig och positiv istället för den där eviga beslutångesten jag brukar ha. 
 
Malva bjöd dock på dagens pinsammaste händelse. Hon är ju härligt nyfiken som vilket blivande treåring som helst. När kundvärden gick igenom besiktningen tappade vi fokus i några sekunder (och ja, det var bara några sekunder, men det räcker). Då fick Malva syn på två spännande knappar med fina färger... Först gav hon sig på den gröna, harmlösa knappen. När det upptäcktes och vi försöka avleda henne så tryckte hon tydligen in den röda med. Den knappen startar HFAB:s trygghetslarm. Ett larm, som enligt kundvärden, går över hela byggnaden. Det tjöt dock inget eller så nere hos oss. Han trodde först att hon inte tryckt på knappen (men han tryckte på återställningsknappen för att vara på den säkra sidan) och sa att om hon tryckt på knappen så skulle folk komma nerspringandes från övervåningen.. Mycket riktigt. Bara en liten stund senare kom det två personer och stirrade in på oss (vi satt i ett glaskontor, typ). De undrade väl vad tusan det var som hände. Men men, det var ingen brand, inget rån (vad vi vet om ialla fall). Så de vandrade tillbaka igen. Sjukt pinsamt var det. Min lilla sötfia. <3
 
Det är förövrigt synd om henne. Hon är sjuk. Inte för snorig utan sjuk som i på riktigt sjuk. Igår dök det upp mystiska prickar över hennes ben och fötter. Typ exakt samma som förra året. Efter lite grävande research (i min blogg) upptäckte jag att det är nästan exakt ett år sedan hon hade dem. Sånär som på nån vecka. Den gången slutade det med att hon fick penicillin. :( Men än så länge har hon "bara prickar, och feber". Hon är mer eller mindre som vanligt och även om hon inte har någon jätteaptit (men det brukar hon inte ha på morgonen nu för tiden) så gråter hon inte av smärta som hon gjorde förra året. Så vi avvaktar och bara myser här hemma idag. Pölsan är inte helt kry hon heller. Igår på förmiddagen var hon okej så vi åkte till badet. Men på kvällen drog hennes hosta igång igen och nu snorar hon och hostar rätt ofta. Stackars mina små flickor. 
 
Nåja, åter till flytten.
Inflytt blir 1 februari, och efter lite funderande och frågande så beslutade vi för att utflytten även kommer ske i februari. Med andra ord ska vi tömma, flytta och städa på en och samma dag. Och nej, jag har inte fått solsting. Vi fick lite råd av honom om hur man kan lösa det så jag känner mig fullt optimistisk. Enda frågetecknet är vart vi ska göra av alla saker på morgonen innan vi får tillgång till lägenheten. Men mitt förslag är att vi lånar en lagom stor lastbil från Mattias jobb. Fyller den med alla våra prylar och sen städar ur det sista (tanken är att kök och badrum redan ska vara färdigstädat innan dess). Goodie! 
 
Sen finns det eventuellt en möjlighet att vi får tillgång till lägenheten lite tidigare. Det får vi själva göra upp med han som bor där nu. Men vi har inte hunnit diskutera det något eftersom Mattias var tvungen att skynda iväg till jobbet. 
 
Innan vi åkte hem igen gjorde vi ett snabbt besök i bobutiken. Vi får ju fritt välja vilka tapeter vi vill ha i vardagrummet samt vilket golv vi vill ha sovrummet. Men ni vet ju hur jag är. Beslutsångest deluxe. Så därför ska vi göra lite granskande här hemma från datorn först. Är omöjligt att fatta det beslutet bara sådär pang bom utan att ha hunnit fundera och granska alternativet ordentligt först. 

Morgontrött

I morse tvingade jag upp stackars Mattias strax efter 5. Jag var så trött att jag inte ens orkade ha dåligt samvete. Och egentligen ska jag väl inte behöva ha det heller. Det är ju hans barn också. Säll som han är pallrade han sig upp med en mycket morgonpigg Elsie (hur hon kan vara pigg fattar jag inte för hon somnade inte förrän strax före 22 igår.
 
Så jag själv kom väl i säng vid 22 men fick inte somna ordentligt förrän vid midnatt. Samtliga familjemedlemmar turades om att störa mig (inklusive katten och Mattias). Sen när jag väl somnade nån gång efter tolv så fick jag faktiskt sova till strax före 3. Då vaknade pölsan och höll låda i en halvtimme. Jag hann knappt somna om innan hon drog igång igen vid kvart i fyra. :( Och sen fick jag vandra mellan soffan och spjälsängen i 50 minuter (amma, lägga ner, plocka upp. Amma, lägga ner, plocka upp...). När klockan var strax efter halv 5 så gav jag upp och ignorerade henne. Hon var ju inte ledsen eller arg. Bara pratglad. Mattias och Malva kunde ändå sova sig igenom hennes babblande så det var bara jag (och Elsie försås) som var vakna. Men när hennes hurmör dalade vid 5 så tvingade jag upp Mattias eftersom jag sovit så lite i natt. Slutligen fick jag sova en timme  till ungefär. Välbehövligt kan jag lova! 
 
Givetvis sover Pölsan nu, så sen idag när jag har tid att vila lär jag ju inte få det. Typiskt. Tur vi inte ska göra något särskilt idag. Malva ska vara på dagis och jag ska väl vika tvätt och leta efter en barnsäng till Malva. Har bestämt oss (dvs jag har bestämt, hehe) att hon ska få "en riktig" säng. Lutar mot en juniorloftsäng. Har hittat en som inte är alltför hög men ändå tillräckligt hög för att rymma spjälsängen under sig. Men men, vi spånar som sagt bara på lite olika idéer just nu. Får se hur det blir sen. Jag är väl lite snål också för jag tyckte sängen jag hittade var lite väl dyr (ca 5000 kronor). Notera då att efter flytten ska vi även köpa en ny soffa (fast när jag skriver ny så kan det lika gärna vara nytt som i begagnat). 
 


Teknikelände!

Elsie tyckte det varen utmärkt idé att vakna 05:25 i morse. Hon somnade förstås om strax före 6. Så när jag la mig för att slumra lite till så gick de andra två upp. Malva är ju rätt liten så även om hon kan konsten att smyga så gillar hon sällan att tillämpa de kunskaperna. Med andra ord dröjde det inte länge innan hon hade väckt Elsie igen. Mattias har förstås inget emot att ta båda tjejerna så jag som har varit uppe på natten får slumra en stund till. Men som sagt, Malva tycker inte om att smyga så jag kunde inte somn om så det  var bara att pallra sig upp. Uscha.
 
Så medan Pölsan nu sovit under förmiddagen så har jag bråkat med skrivaren. Är -5e gången jag spenderar minst 30 min med att försöka få liv i den. Eller.. Lever gör den ju. Men den skriver inte ut och datorn kan inte hitta skrivaren. Jag blir vansinnig!! Leker med tanken att hiva ut den genom fönstret. :@ Skärper den inte till sig snart kanske mina fantasier övergår till handling. Synd att teknik inte tar åt sig av hot. :( :@
 


Stolsdjungel och lägenhetskontrakt

Jag blir tokig av hela bilbarnstolsdjungeln. Man kan ju tycka att det ska vara ett enkelt val andra gången. Men icke! :( Var iväg och provade ytterligare en stol i bilen idag. Jag fick intrycket av att den var krångligare att installera, men rent logiskt sett borde den inte vara det för första stolen hade en bas. Det har inte den andra. Där flyttar man enbart stolen. Men båda är ju enklare än en bältesstol eftersom det är ifofix. Vi har snöat in på det nu så det blir med största sannolikhet en sådan stol.
 
Så vad annat är nytt på torpet tro?
Vi har beslutat oss för att inte köpa en ny bil. Det är för jobbigt att fatta beslut om det. Och bilen vi har gick ju igenom besiktningen utan anmärkningar eller varningar. Och vi får ju plats i den eftersom pölsan ändå inte tycker om att åka i vagnen i någon större utsträckning. Så därför har vi skjutit upp det på obestämd tid. 
 
Sen kan jag även meddela att det blir kontraktsskrivning på måndag. Med andra ord: vi ska flytta! :) Jag känner mig glad och skräckslagen på samma gång. Jag behöver väl knappast nämna att jag har ångest över det? Känns så konstigt att vara glad och ivrig samtidigt som jag får ont i magen av oro av en och samma sak. Knas. :/  
 
Det var det. Nu ska jag roa mitt lilla monster som simmar omkring på golvet och growlar. :)
 

 
 

Sömntuta

Usch vad jag var trött i morse. Men jag har inte direkt någon anledning till det. Behövde bara gå upp en gång i natt. Men man (jag) blir ganska slut i huvudet av att träffa psykologen. Nåja. Mattias var snäll och lät mig sova till strax före 7. Jag hade säkert fått sova ett par minuter till om jag velat men Malva är så stojig så det var bara att pallra sig upp och förse barna med frukost. 
 
Idag är det fotografering som står på menyn. På dagis ordnas bara gruppfoto så därför tog några föräldrar tag i saken och ordnade en egen fotografering (tack för det). Vallås kyrkan blev utsedd som lokal. Kanon! Dit hittar jag ju. Men sen då? I papperet vi fick hem står det bara "I kyrkis gamla lokaler". Som om jag har någon som helst aning om vart det är?! Jag vet knappt vad kyrkis är?? :O
 
Jaja, det löser sig nog.. Har ju två timmar på mig att hitta rätt lokal så det ska jag nog klata upp. Hehe.
 
I morse fick jag för övrigt tag på kundvärden. Goodie. Han tyckte nog att jag var lite väl het på gröten med tanke på hur lång tid det är kvar och vi har ju inte ens fått erbjudande om att skriva kontrakt än. Men han var trevlig och jag fick väl mer eller mindre den information jag var ute efter. Men det återstår dock ett telefonsamtal: bonusshoppen eller vad det nu heter. Han kunde nämligen tänka sig att de eventuellt byter golvet i sovrummet. Men parketten i vardagsrummet får vi stå för själva. Så jag ska kolla upp vad det kostar att få den slipad, samt vad det ungefär kostar att glasa in balkongen. 
 
Vi diskuterade lägenheten vi bor i också. Den är ju "en smula" nedgången. Men har vi lite tur är det så pass länge sen all renovering gjordes så det kanske inte kostar oss alltför mycket. Så vi kaaanske får med oss det mesta vi (Mattias) sparat ihop till bonusfonden till den nya lägenheten. Det vore nice! :) 
 
Idag blir det nog inte mycket gjort. Som sagt ska barnen (eller i alla fall Malva) fotas och jag har lite tvätt jag ska roa mig med. Jag överväger att åka till lekia och pröva en annan barnstol i bilen. Känns dock oroväckande krångligt att göra det själv med båda barnen. Kanske kan förvisa dem till att stanna i bilen medan jag hämtar hjälp. Borde funka om Pölsan är på hyfsat gott humör (vilket hon ju oftast är). Det var det. Nu har lillosten vaknat igen så plikten kallar.
 

 

Springmåndag

Idag rände jag och Elsie omkring hela förmiddagen. Gav oss som vanligt av hemifrån runt 8.30. Första stoppen var att lämna av Malva på förskolan. Efter förskolan blev det mer eller mindre raka spåret upp till sjukan. Hade en tid där 9.30 för att ta bort stygnen. Det gjorde fruktansvärt ont. :( Ibland när jag gör smärtsamma saker hos tandläkaren eller övriga så brukar de be mig signalera om det gör ont. Jag brukat bita ihop och låta dem "stöka" färdigt för det måste ju ändå göras. Känns bara onödigt att störa dem för tar det ju bara längre tid för dem att göra sitt jobb liksom. Men idag stod jag inte ut. Jag signalerade (helt onödigt eller inte tillräckrligt tydligt för hon slutade ändå inte) flera gånger. Det slatt ut ett "åh gud" vid ett tillfälle och tårarna var minsann på väg fram vid ett tillfälle. Såret läker bra men stygnen hade börjat läka in och försvinna in i huden och de var tvugna att dra ut dem ur mitt redan mycket ömma sår. Fy faaaaan säger jag vad ont det gjorde. Hoppas verkligen jag aldrig behöver göra om det. :( Pölsan uppförde sig som vanligt exemplariskt. Men hon var lite brydd för hon somnade i bilen på vägen upp till sjukhuset och vaknade precis när jag gick in på avdelningen.
 
Efter det smärtsamma besöketsom blev klart runt 10 stressade jag iväg till city gross för att inhandla förnödenheter som potatis och vitlök. Sen blev det snabbt hem och slänga av grejerna (Elsie fick vänta i bilen) och sen fick vi åka vidare till bvc. Vid det laget var Elsie tålamod slut. Vår lilla milda Pölsa var skitförbannad, och inte så lite ledsen. Vi hade bvc-tid 10.30. Den blev inbokat hastigt och lustigt i morse eftersom jag tyckte det var länge sen vi varit där. Så jag ringde och frågade dem om det och då visade det sig att vi missat vår tid. Som var för två veckor sen (konstigt att de inte hört av sig och undrat vad som hänt?). Efter besöket fick jag kila över till vårdcentralen och checka och och betala för det var dags för mitt möte med psykologen. Vi hade en kvart ledigt mellan bvc och psykologen så då hann jag amma Elsie. Nyäten och lycklig över att slippa babyskyddet uppförde hon sig exemplariskt igen. Elsie är nog världens snällaste baby tror jag. Jag tror ju inte på gud och sånt där, men nån måste nästan ha hört mig de gånger jag under hennes graviditet förkunnade att jag önskade mig "en Willgott". :) 
 
Hon tröttnade som vanligt mot slutet av mötet, och det är ungefär samtidigt som besökstiden är slut, vi behöver knappt en klocka för Elsie talar om för oss när det är dags att gå igen. Det var ett rätt bra besök men efteråt blev som vanligt helt slut. Men ingen rast ingen ro. Än. Då var det dags att åka tillbaka till förskolan och hämta hem Malva. Sagt och gjort. Väl hemma hade Malva lite svårt att komma till ro men efter några om och men somnade hon och även Elsie. Jag försökte då ringa hfab ang. lägenheten som vi tackat ja till. Blev tillsagd att ringa kundvärden istället. Sagt och gjort. Men det enda svar jag fick där var från telefonsvararen som meddelande att han skulle återkomma 16.30. Då gav jag upp, slog på ett gammalt avsnitt av det okände på tv4play och somnade i soffan. Helt UNDERBART. Sov nog i 40 minuter i alla fall sen tyckte Elsie det var dags att gå upp. Så nu sitter jag här. Malva försöker vakna till och Elsie försöker mörbulta en leksak med en annan leksak.
 
Ska väl svänga ihop någon mat av mina stressigt införskaffade potatisar (ja, det kanske blir något mer än bara potatis. Men jag lovar inget! Hehe), och fortsätta jaga kundvärden så fort klockan blir 16.30. 

Fredagsbekännelser

Wohoo! Ikväll ska vi kolla på lägenheten. Spännande! Sen har jag hittat en som vill hyra ut sitt hus också. Vet dock inte hur länge. Och hen lär ju knappas tillåta djur. Är sällan någon tillåter det. Men men, jag har hört av mig i alla fall så får vi se om jag får något svar. 
 
Här hemma har vi inte gjort många knop. Vi har alla fått sova mer än vanligt men det tar ändå lite tid att repa sig från lång tid med lite och/eller dålig sömn. Pölsan och jag är fortfarande krassliga men vi är helt klart på bättringsvägen. Snart ska jag hämta hem Lillskruttan från dagis och i eftermiddag ska jag nog försöka rycka upp mig lite och ta tag i det som jag sköt upp igår (för nej, det har jag inte gjort ännu, medan Elsie sov passade jag på att sticka strumpor istället och samtidigt snegla på det okända. Jag kanske mumsade i mig lite choklad också. Kanske). 
 
Jaja, det var fredagens bekännelser. Jag återkommer kanske ikväll efter vi sneglat på lägenheten. Annars kommer det säkert ett litet (eller stort, man kan inte lita på mig) inlägg om det i morgon. Eller någon annan dag (man kan som sagt inte lita på mig). :)
 


Natthosta, lägenhetsjakt och Tjejkväll.

Gaaah! Hoppas förkylningseländet tar slut snart. Det är en sak att ha en jämnström med dåliga nätter och vara förberedd på det. Men när man haft några bra (eller bra och bra, bättre nätter i alla fall) och sedan åker på ett gäng dåliga så blir man så besviken och helt plötsligt är de jobbiga nätterna ännu jobbigare. Eller så känns det bara så för att jag själv inte heller är frisk. 
 
Ungefär runt midnatt drabbas Elsie av rejäla hostattacker. Har varit så tre nätter i rad nu. I natt fick vi (jag) vara uppe tre gånger. Pölsan slumrar ju i min famn men blir ledsen så fort jag lägger ner henne. Inte för att jag har så mycket emot att sitta och mysa med henne, hon är ju min lilla bebis ju. MEN 3 på natten så är sängen och den egna sömnen mer lockande. 
 
Så idag gör jag inte många knop. Lägenheten ser ut som en bombnedslag och jag är helt okej med det. (Y) Dagens ansträngningar sträcker sig till middag, och möjligtvis disken. Resten skjuter jag upp tills i morgon. Känns helt ok. Fast det är klart, jag jagar ju en man för att boka in en lägenhetsvisning för vår eventuellt framtida lägenhet. Känns konstigt att veta att om vi tackar Ja till lägenheten så får vi den. Bara sådär. Inget mysterium, inga funderingar, bara vetskap. Vi står som först i kön på den lägenheten. Men vi vill som sagt se den först.
 
Igår var jag förresten inne i stan på Halmstads första "Tjejkväll". Rätt mysigt. Men det var rätt mycket folk i farten. Gick bergis lysande för affärerna. De höll öppet mellan 18-20 och alla hade olika erbjudanden, rabatter och annat skoj. Jagt var där i lite mer än en timme. Shoppade lite olika kroppsvårdsprodukter, typ ansiktskräm, ansiktsrengöring, handkräm mm på apoteket och the bodyshop. Fick lite bonusgrejer och rabatt bara för att jag handlade igår. Jag hittade även två julklappar till julklappspelet, fast de var inte rabatterade men de var så fina att jag köpte dem ändå. :) Köpte även att par örhängen till mig själv. Små billiga som jag ska ha bara för att hålla hålen öppna så jag slipper sticka upp dem varje gång. Var rätt mysigt att stora runt där själv. Hade dock varit lite roligt med sällskap också. Men att vara själv har sina fördelar, det var lättare för mig att ta mig fram som gick ensam jämfört med de som kom i stora flockar och skulle fram någonstans. Många butiker bjussade på fika av olika slag, godis chips, kakor, dricka, bubbel must mm. Jag drack en jättegod äppelmust inne på Lindex. Ville fråga vad det var för sort men det var så mycket folk ivägen så det fick förbli ett mysterium. Den lilla timmen kändes som 2-3 timmar så det var mysigt med lite "egentid" även om jag inte direkt var för mig själv. 
 
Jahopp. Nu ska jag jaga efter Pölsan som simmar omkring här på golvet. Här om dagen kom jag på henne med att försöka dra sig fram på armarna sådär som Malva gjorde. :)
 


Nattliga kämpare

Huvva vilka kämpiga nätter jag och Pölsan har nu. Igår var stackarn helt slut. Vi satt som sagt och lekte med Malvas FlexiTraxbana. I vardagsrummet. Typ knappt 1½ meter från Pölsan där hon sov. Hon reagerade inte ens. 
 
I natt sov hon i och för sig rätt bra. Men hon vaknade halv 5 och hade en fruktansvärd hosta. Varje gång hon somnade så väcktes hon av hostan. Om hon ens hann somna mellan hostattackerna dvs. När hostan väl lugnat ner sig så var det nästan som störde. Jag köpte en såndär nässug igår. Jag var väldigt tacksam mot mig själv i natt. Elsie tycker verkligen inte om den, men den hjälper. För när jag lyckats rensa näsan lite så andningen blev lättare så lyckades hon faktiskt somna om.
 
Så Strax före 6 fick jag gå och lägga mig igen. Lagom tills Mattias skulle gå upp. Malva låg förstås i vår säng också. Hon stökade ett tag och tillslut beordrade jag henne att gå upp. Så jag fick faktiskt slumra en timme till. Pölsan sover ännu. Hon får göra det. Vill hon inte vakna så väcker jag henne strax innan vi ska till dagis med Malva så hon kan få en ny blöja i alla fall. Utöver det blir det nog inga anstängningar idag för hennes del. I kväll överger jag min lilla sjukling och åker in till stan för "Tjejkvällen". Sjuk eller inte, jag förtjänar att få åka in till stan en sväng. Mattias den stackaren ska få kämpa vidare hemma han. Men jag lär nog inte vara borta så länge. Jag känner mig kryare idag men jag är ju inte frisk än heller. Malva däremot.. Henne märker man knappt förkylningen på, mer än att hon är snorig. Jag trodde hon höll på att få feber igår men hennes temp gick ner igen, och nådde aldrig "feberstatus". 
 
Jaja, det var det. Nu ska jag snegla på våra lägenhetsmöjligheter. Och kaaaanske (skriver jag med stark skepticism) så äter jag någon frukost (Malva är redan klar för Mattias gjorde i ordning och åt med henne. Hallelujah för det!. :) )
 
 

Fiasko

Dagens besök till spec.tandvården var rena rama fiaskot. Bara slöseri med tid. Jag kom tid och tandläkaren tittade på mig (på mina stygn för att vara noga) i typ tio sekunder. Sedan funderade han en liten stund och frågade sen när de hade gjort ingreppet. Jag mummlade att det var i torsdags. Han funderade lite till och sa sedan att det var för tidigt att ta ut stygnen och att besöket fick ombokas.
 
Tillåt mig att säga:
 
"VAD VAR DET JAG SA!?!?!?!!" 
 
Jag har muttrat ända sen i söndags att det var helt knäppt att jag fick en tid så tidigt eftersom stygnen bara skulle fåttsitta fem dagar. Så jag fick pallra mig hem igen med en ny återbesökstid. Hmpf! 
 
Hur tänkte de när de bokade in den tiden?! Nu fick ju jag stackars Mice att släpa med sig barnen, mellan sina arbetspass, hela vägen hit för att vara barnvakt. Men så visade det sig att det var helt i onödan. :/ Jag påpekade till tandläkaren att jag fixat barnvakt tre gånger nu. Och att den här gången måste jag få en tid på morgonen/förmiddagen och att jag måste ta med "den lilla" som jag uttryckte mig. De kunde ju inte gärna protestera så Elsie får följa med på måndag när jag ska dit igen, och ta ut stygnen (på riktigt den här gången). 
 
Ikväll har vi lekt med Malvas FlexiTraxbana som vi köpte för en mindre evighet sen. Jag grävde fram den ur garderoben och vi satte ihop den. Den var en hit! Malva är helt såld på den och tycker det är jättekul. Så det är väl årets julklapps/födelsedagspresenttips för hennes del tror jag. 
 
Jag ringde förresten hfab. Är så konstigt, de påstår att vi bara fått erbjudande om två lägenheter (och på mina sidor finns bara två lägenheter med också) MEN Mattias har fått erbjudande via mail om tre olika lägenheter. Weird. Nåja, jag ringde som sagt dem och vi står som 5a på lägenheten på Strandvallen (som är på bottenplan). Den andra trean, som är på andra våningen ligger vi 1a på. ETTA! Det innebär alltså att OM vi tackar ja så får vi den lägenheten. Jag har varit hispig halva dagen över det. Vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt. Jag vet ju att det är bra. Men samtidigt undrar jag om inte vi kan få någon liiiite bättre. Men men, ska avvakta tills i morgon (för då utökar eventuelt antalet lägenheter vi får titta på) och sen ska jag kontakta han som bor där nu och boka in oss för en visning. Lägenheten på Strandvallen kan vi nog nästan strunta i. Den lär vi ju aldrig ha chans att få om det är fyra personen föra oss i kön.
 
Jaja det var det. Nu ska jag fli på mig lite mer kläder (har haft frossa hela dagen) och sen göra något vettigt.
 


Sjukstuga

Uscha. Mardrömsnatt nr 2 - check! 
 
Jag hann knappt somna, bara slumra till, innan Pölsan vaknade strax före 23. Sen var karusellen igång och jag fick stöka till halv 1 innan hon kom till ro igen. Sen vaknade hon vid 4 också men somnade om av sig själv ganska snabbt. Det kunde däremot inte jag göra. Tycker att det borde vara lätt att somna när man är sjuk och trött men icke. Idag vacklar vi alla tre på gränsen till feber. Uscha. :( Tror min tempt är på väg upp för jag går runt och fryser så hemskt. :( Men ingen rast eller ro för det. Måste handla idag om vi ska få någon middag (Hur kunde vi glömma huvudingrediensen: kassler?!). Så lika bra att få det överstökat. 
 
Sen i em när det av till sjukan för att ta bort stygnen. Först kände jag mig osäker eftersom de inte suttit särskilt länge. Men nu tycker jag bara det ska bli skönt att bli av med dem. De skaver mot tandköttet och det.gör.ont.
 
Vi har blivit erbjudna att titta på tre lägenheter. Två på vallås och en på Bäckagård. Tänkte ringa hfab om en stund och kolla vart i kön vi ligger. Spännande. 

Kvällslängtan

 
Kan det inte bli kväll så jag kan gå och lägga mig? :( 
Mina småskruttar sover just nu i alla fall. Elsie är orolig. Hon, jag och Malva har blivit förkylda så vi går runt och snorare och kraxar här hemma. Men jag har hunnit åstakomma lite nytta ändå. Synd bara att det är kanske 5% av allt som behöver göras. Men men, av de måsten som finns kvar så blir det nog en maskin med tvätt till och sen tänker jag minsann slappa lite tills ungarna vaknar. Har ju lyckats inbilla mig att jag ska laga lasagne sen idag. Kunde jag inte valt något smidigare? :/
 


Halloweenkalas

Igår var vi iväg på Halloweenkalas. Eller det var snarare ett femårkalas med halloween-tema. Malva slet rätt ont hela kvällen. Hon är så rädd för utklädnader av alla de slag, oavsett om de är menade att uppfattas som läskiga eller inte. Det blev en del tårar under kvällen. Stackarn. Nu är hon lätt traumatiserad och vill till exempel inte att Mice ska komma hit eftersom hon förknippar honom med en läskig mask. Inte så kul eftersom han ska komma hit och vara barnvakt i morgon när jag åker till sjukan så de kan ta bort stygnen i min mun (som för övrigt fortfarande gör löjligt ont, det borde det väl inte göra nu längre??).
 
Jag har försökt bearbeta henne lite och förklara att Mice kommer hit men att masken stannar hemma. Men hon blir ändå nervös. :/ Är kanske bäst att släppa det helt så kanske hon inte tänker på det när Mice (och barnen) kommer i morgon. 
 
Jaja, idag är det helg-röj som står på menyn. Allt städ och tvätt vi gör på helgerna har inte blivit av denna helg så jag får försöka ta itu med det idag. Lika bra att jag håller mig sysselsatt för inatt jagade Elsie upp mig 4 gånger. Malva kom till vår säng typ när jag nyss hunnit somna och sen sov hon oroligt och stökade hela natten. Med andra ord är jag (vi alla) trötta idag. En sak är säker: rutiner är verkligen heliga. Jag ruckar INTE på Elsies rutiner igen. Ever! (Jag kaaanske kan tänkte mig något undantag. Under förutsättningen att jag fått sova hela nätter i minst en vecka först).
 
 
Lägenhetsjagandet går väl rätt bra också. Eller bra och bra. Men vi står i kö på fem lägenheter (skulle varit sex om inte hfab har en maxgräns vid 5-lägenheter). Men samtliga har sista anmälningsdatum idag så i morgon skriver jag upp oss på den 6e och sista lägenheten som för närvarande är intressant för oss. Jag har även kontaktat någon nisse ang. en annons på blocket. Men har inte fått något svar ännu. Misstänker att annonsen inte är aktuell ännu för det stod att det var bråttom, och annonsen var upplagd i mitten av oktober, så de har säkert redan hittat hyresgäster. Jaja, det var det. Elsie leker hela havet stormar på golvet (hur kan hon förflytta sig så snabbt? Och Malva sneglar på barnprogram). Och jag.. Tjae jag ska väl ta och packa inför dagis kanske. 
 
Adjöken!

 

RSS 2.0