Nu är det gjort!

 
Herrejösses! Nu är det gjort! Lägenhetskontraktet är påskrivet (av Mattias, eftersom det bara är han som ska stå på lägenheten) och det är som om.. Tjae.. Jag vet inte riktigt. Som om all oro och alla funderingar bara släppt nu när det är gjort. Nu känner jag mig bara pirrig och positiv istället för den där eviga beslutångesten jag brukar ha. 
 
Malva bjöd dock på dagens pinsammaste händelse. Hon är ju härligt nyfiken som vilket blivande treåring som helst. När kundvärden gick igenom besiktningen tappade vi fokus i några sekunder (och ja, det var bara några sekunder, men det räcker). Då fick Malva syn på två spännande knappar med fina färger... Först gav hon sig på den gröna, harmlösa knappen. När det upptäcktes och vi försöka avleda henne så tryckte hon tydligen in den röda med. Den knappen startar HFAB:s trygghetslarm. Ett larm, som enligt kundvärden, går över hela byggnaden. Det tjöt dock inget eller så nere hos oss. Han trodde först att hon inte tryckt på knappen (men han tryckte på återställningsknappen för att vara på den säkra sidan) och sa att om hon tryckt på knappen så skulle folk komma nerspringandes från övervåningen.. Mycket riktigt. Bara en liten stund senare kom det två personer och stirrade in på oss (vi satt i ett glaskontor, typ). De undrade väl vad tusan det var som hände. Men men, det var ingen brand, inget rån (vad vi vet om ialla fall). Så de vandrade tillbaka igen. Sjukt pinsamt var det. Min lilla sötfia. <3
 
Det är förövrigt synd om henne. Hon är sjuk. Inte för snorig utan sjuk som i på riktigt sjuk. Igår dök det upp mystiska prickar över hennes ben och fötter. Typ exakt samma som förra året. Efter lite grävande research (i min blogg) upptäckte jag att det är nästan exakt ett år sedan hon hade dem. Sånär som på nån vecka. Den gången slutade det med att hon fick penicillin. :( Men än så länge har hon "bara prickar, och feber". Hon är mer eller mindre som vanligt och även om hon inte har någon jätteaptit (men det brukar hon inte ha på morgonen nu för tiden) så gråter hon inte av smärta som hon gjorde förra året. Så vi avvaktar och bara myser här hemma idag. Pölsan är inte helt kry hon heller. Igår på förmiddagen var hon okej så vi åkte till badet. Men på kvällen drog hennes hosta igång igen och nu snorar hon och hostar rätt ofta. Stackars mina små flickor. 
 
Nåja, åter till flytten.
Inflytt blir 1 februari, och efter lite funderande och frågande så beslutade vi för att utflytten även kommer ske i februari. Med andra ord ska vi tömma, flytta och städa på en och samma dag. Och nej, jag har inte fått solsting. Vi fick lite råd av honom om hur man kan lösa det så jag känner mig fullt optimistisk. Enda frågetecknet är vart vi ska göra av alla saker på morgonen innan vi får tillgång till lägenheten. Men mitt förslag är att vi lånar en lagom stor lastbil från Mattias jobb. Fyller den med alla våra prylar och sen städar ur det sista (tanken är att kök och badrum redan ska vara färdigstädat innan dess). Goodie! 
 
Sen finns det eventuellt en möjlighet att vi får tillgång till lägenheten lite tidigare. Det får vi själva göra upp med han som bor där nu. Men vi har inte hunnit diskutera det något eftersom Mattias var tvungen att skynda iväg till jobbet. 
 
Innan vi åkte hem igen gjorde vi ett snabbt besök i bobutiken. Vi får ju fritt välja vilka tapeter vi vill ha i vardagrummet samt vilket golv vi vill ha sovrummet. Men ni vet ju hur jag är. Beslutsångest deluxe. Så därför ska vi göra lite granskande här hemma från datorn först. Är omöjligt att fatta det beslutet bara sådär pang bom utan att ha hunnit fundera och granska alternativet ordentligt först. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0