Det här med utryckningar

Alltså jösses.. Skulle hem från stan och hade precis gasat upp efter ett trafikljus. Ja, jag drog på lite, och nej, jag körde inte för fort. Gasade bara upp till den hastighet som det liksom var. Och upptäcker då att en bit bakom mig ligger en polisbil som precis då slår på sirener och blåljus. Trodde jag skulle få en hjärtattack. Men efter en microsekund så inser jag att det är ju inte mig de är intresserade av (varför skulle de, jag hade ju inte gjort något fel?). De körde på tok för fort för det. Jag ligger dessvärre i den västra filen (tvåfilig väg) och vill naturligtvis flytta mig ur vägen för att inte blockera för dem. Men vad händer? Jo jag har en jävla bil i det högra fältet som inte flyttar på sig (????). GRRRR!! Så vad fanken gör man?! Tack och lov är vägen väldigt bred så jag körde så långt till vänster jag bara kunde och vid det laget hade vi dessutom nått en rondell (en av de nya vid växsjövägen ovanför motorvägen för er som vet vart det är) och vid det laget susar polisen förbi i full fart. Jäklar vad stressande det var. Nåja, nu till det riktigt irriterande/förbryllande. De stängde av ljudet men gasade på med ljuset fortfarande på. Fullt förståeligt. Sen svängde de in mot vallås och där, mitt i rondellen, stänger de av ljuset också. Och saktar ner.. ?? Jaja, det är en 40 väg, men en utryckning är väl en utryckning, eller? Och ja, det var kanske bilar i vägen, men då behåller man väl sirener och skit på just för att folk ska få en chans att hinna flytta sig? Jag hann nå rondellen och svänga ner mot vallås och hade då fortfarande polisen i sikte, som lugnt svänger vänster in mot gatan där vallåsbutiken ligger (dvs kiosken, inte ica). Weird. Ångrade de sig halvvägs eller vad var det frågan om?
 
Nåja, jag vet inte. Kände mig i alla fall måttligt irriterad eftersom de rusade på som tokar först för att sen helt plötsligt ta det lugnt. Antar att min irritation är kopplad till det faktum att jag blev skiträdd, hehe. Och till det faktum att den jävla bilen i högra fältet inte flyttade på sig så att jag kunde flytta på mig. Poliserna fick ju därmed susa förbi mitt emellan oss. Obehagligt. 
 
Det var det. Nu ska jag andas ut. Dricka vatten och vila en liten stund innan jag ska hämta Malva på dagis. Hade jobbiga sammandragningar när jag skulle gå från bilen så idag står vila högt på dagordningen. 
 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0