1 år

Gör  ett tidsinställt inlägg för att det ska komma rätt. För exakt i detta ögonblick föddes Malva. För ett år sedan alltså. Min lilla baby blir ett år idag. Och vilket år det varit! Tänk att hon från att ha varit en liten baby som endast klarat av att äta, sova, skrika och hålla upp sitt huvud en liten stund så har hon vuxit till en (fortfarande min lilla) baby som kan (med viss hjälp) äta och dricka själv, krypa, stå, dansa, gå, och prata. Ordförådet kan man förvisso räkna på fingrarna, men ändå. Hon gör sig förstådd och vet att hon gör sig förstådd. Oftast i alla fall.
 
Igår var det ett år sedan jag skrev mitt sista blogginlägg som "icke förälder". Det handlade huvudsakligen om mitt mvc- besök. Ja, jag hade ett mvc besök samma dag som värkarna startade (värkarna väckte mig ju klockan 23 på kvällen samma dag). Den nyfikne hittar det inlägget här: http://elajsans.blogg.se/2013/january/kontrollerad-och-klar.html#comment Tänka sig. Man förbereder sig i 9 månader (dock 6½ månader i vårt fall eftersom vi inte visste om det från start) men ändå så är det en så märklig upplevelse. Och även om jag nu varit med om det så är det ändå svårt att beskriva. Men återigen för den nyfikne finns förlossningsberättelsen här: http://elajsans.blogg.se/2013/january/forlossningsberattelsen.html#comment
 
Det känns märkligt att läsa den. Det är så länge sen. Men det nästan pirrar i magen när jag läser det. För jag minns hur det kändes då. Alla känslor som var totalt kaos. Och hur ont det gjorde. Jag kan inte riktigt minnas hur det kändes, bara att det var väldigt, väldigt hemskt, smärtan alltså, inte det andra. :) 
 
Idag kommer vi bara vara hemma och mysa. Malva älskar alla sina presenter som hon fick igår och leker glatt med dem. De fick dock vänta lite på hennes uppmärksamhet eftersom hon fick en gammal almanacka i morse. Hon älskar att "läsa" så hon släpade runt på den en stund innan bland annat duplon vann hennes uppmärksamhet. 
 
Vi hade som sagt kalaset för lillskruttan igår. Jag är imponerad över att vi lyckades vara 17 personer (då är varken Malva eller Elma räknade) och faktiskt få platts med alla. Det blev kanske lite spartanskt men ändå. Det gick. :) 
 
 
Här fick Malva lära sig konsten att öppna presenter som är större än en själv: 
 
 
 
 
 
 
 
Tårtorna gjorde jag nästan helt själv. Det enda som jag inte gjort själv var fjärillarna, de små blommorna och marsipanen. Jag vet inte ens hur man gör marsipan? Men resten är moi! För att vara mitt första försök på bottnar, fyllning och dekoration så blev jag rätt nöjd. Dock var den inte riktigt så god som jag hade hoppats på. Lite för söt för min smak. 
 
 
 
Eftersom vi inte vill lära Malva att äta en massa skit så fick hon en egen, babyanpassad tårta, där det onyttigaste på tårtan var en skvätt grädde. Den var definitivt en hit för hon mumsade då i sig hela tårtan. :)
 
 
 
 
 
 
 
Dagen avslutades med tacos tillsammans med Ida, Mice och barnen. Och Cola förstås, samt en omgång av Catan - äventyrare och pirater (som jag förövrigt vann, hehe ;) ).
Malva och Leo tröttnade visst på sällskapet och försökte bryta sig ut ur fångenskapen. 
 
 
 
Busted!
 
 
 
Det var det. Nu ska jag plugga lite medan Mattias leker med Malva. Sen blir det familjemys heeeela dagen lång. :)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0