Lite mindre värd

Yepp, det är vad jag är. Eller lite och lite. Ganska mycket, närmligen 50% mindre värd. Enligt Folksam i alla fall.
 
Min försäkring hos Folksam gick ju ut när jag blev 25 så då var det dags att förnya. Eftersom både Mattias och Malva också är försäkrade hos Folksam via facket så tänkte vi att vi kör väl samma på mig då... Jaja, nu kom domen i alla fall. Jag misstänkte förvisso att jag inte skulle få samma skydd som förut. Jag är trots allt tjock. Och opererad. Och har hypotyreos (som för övrigt inte är lika hemskt som det låter). Då är man helt enkelt lite mindre värd.
 
 
 
 
Jaja, jag vet väl att det inte är så de menar. De vill ju undvika att betala ut pengar. De livnär sig ju på att andra betalar in summor hela sina liv utan att behöva kräva något tillbaka. Men det känns ju ändå surt att ha haft dem i hela mitt liv, att inte ha krävt något ersättning trots att tillfälle funnits och sen helt plötsligt så är man inte riktigt okej längre. Alltså fine, egentligen så gör det ju inte mig så mycket. Dör jag så dör jag, då finns jag ju inte längre. Men det känns ju taskigt mot Malva och Mattias att de ska få hälften så mycket som "alla andra" bara för att jag är tjock liksom. :@ Sen saknar jag nu skydd mot diagnoser och jobbinvaliditet eller vad det nu hette. Med andra ord är det helt kört om jag exempelvis får cancer eller nåt. 
 
Hur som haver, jag var på ett lysande humör i morse och även när jag cyklade hem. Vi har haft fint väder och även om jag känt mig gäspig och trött så har jag på ett annat vis samtidigt känt mig pigg. Svårt att förklara. Nåja, brevet från folksam sänkte ju mitt humör en smula (okej då, mycket!). Så nu ska jag kontakta andra försäkringsbolag och se om de resonerar lika. I så fall får jag väl finna mig i att ha ett superkasst skydd och helt enkelt vara lite mindre värd än alla andra. Men det får bli ett senare projekt. orkar inte hålla på med det där tjafset mer idag. Det gör mig bara på dåligt humör. 
 
 
 
Nu ska jag mysa med Malva och hoppas att jag inte blir påkörd i morgon på väg till praktiken. Tack och hej!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anneli

Dem där försäkringsbolagen vet hur dem ska göra för att tjäna/spara pengar. Men kommer det bli likadant för Malva när hon är 25? Jag har haft trygghansa ända sedan födslen och min övergick ifrån Tryggabarn till tryggavuxen helt automatiskt så inget kångel för mig :-)

Svar: Har ingen aning om hur det blir för Malva, beror ju på hur frisk/sjuk hon är när hon är så gammal. Jag var försäkrad via min mammas fack och när den försäkringen gick ut så bytte vi till Mattias fack. Kanske var det därför som den inte bara förnyades eller nåt. Ingen aning. Skönt att du fick slippa sånt iaf. :)
Elisabet

2014-02-24 @ 18:24:52
Postat av: Anneli

Men om ni bytade ifrån ena facket till det andra så brukar dem sägas upp väl. Skaffa en försäkring till henne som är fortlöpande och som hon själv kommer ta ansvar för när hon blir äldre. För blir hon sjuk så kanske hon inte kan få någon ny försäkring. Min svågers son får ingen försäkring alls pga att han föddes för tidigt och med hjärtproblem och han va inte försäkrad i magen. Så allt som händer med honom får dem söka hjälp hos staten med. Vi har trygg hansa till freja också och skulle inte vilja ha nån annan.

Svar: Fast om vi byter försäkring på henne nu så är det en karens tid på 6 månader. Känns inte så bra att vara utan försäkring så länge heller. Men men, får se hur vi gör.
Elisabet

2014-02-25 @ 08:06:26
Postat av: Anneli

Ni ska kunna ha 2 försäkringar samtidigt. kolla upp hur det funkar. för det kan ju straffa henne när hon blir äldre o inte få ut nån ersättning. jag fick ju medicinsk invaliditet 4% på ryggen och skule inte klarat mig ekonomiskt utan den ersättningen.

Svar: Jaha där ser man, ska nog kolla upp det för det visste jag inte.
Elisabet

2014-02-26 @ 14:04:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0