Utmanad


Jag har blivit utmanad av Sandra att svara på några frågor. Perfekt tajming med tanke på hur lite jag tycks ha att skriva om, :thumbup:


Vilket är ditt tidigaste minne? Oj vilken svår fråga. Jag velar mellan två minnen som direkt ploppar fram i huvudet. Men jag vet inte riktigt hur gammal jag var vid händelserna, runt 4-5 år kanske. Det ena minnet är då jag och mina systrar lämnades ensamma hemma för att mamma och pappa skulle åka in till Hammerdal för att köpa eltejp. Middagen (kyckling) stod i ugnen. Min två år äldre syster Ida var rädd för ugnen och var rädd för att det skulle börja brinna. Det resulterade i att hon skrämde upp mig så jag blev också rädd och vi började gråta. Och min två år yngre syster kände väl av vår rädsla för hon började också gråta. Vi var livrädda och trodde verkligen att huset skulle brinna ner. Så när mamma och pappa kom hem stod alla och storbölade för att vi var så rädda.
Det andra minnet är då jag och en släkting lekte i mina föräldrars dubbelsäng. Nedanför sängen låg min mammas schäfer och vilade. Vi busade i sängen och böjde oss ibland ner för att snabbt stryka honom över ryggen. Vid ett tillfälle tappade min släkting balansen och ramlade ner rakt på hunden. Hunden blev skiträdd och attackerade henne för han trodde att hon attackerade honom. Jag minns att min pappa rusade in och lyfte bort oss därifrån, in till ett annat rum och att jag såg bloddroppar på golvet. Hon fick sys och stackars Gambler avlivades. :(




Vad kommer du ta med dig från din egen uppfostran? Hmm. Också lite klurigt. Det beror på hur livet kommer se ut. Om jag till exempel någon gång får barn så kommer jag vara extremt noggrann med att inte särbehandla dem på något vis. Jag vet så väl vilka hemska känslor som uppstår och minnen som klänger kvar kan fortfarande ge mig ont i magen.


Vid vilken ålder sa du första gången att du älskar någon? Minns faktiskt inte. Jag tror jag sa det när jag var liten. Men första gången jag sa det till en person i en relation var jag 16 år (med undantag för kändisar och sånt som jag periodvis var besatt av).



Vilket är det viktigaste valet du gjort i ditt liv? Det absolut viktigaste, och helt enkelt det bästa valet jag gjort i mitt liv var när jag valde att börja på högskolan i Halmstad och därmed flyttade söderut. Hela min tillvaro tog en enorm positiv vändning och jag ångrar det inte under en endaste sekund.



Om du valt annorlunda, hur tror du ditt liv sett ut idag? Hemska tanke! Hade jag inte flyttat ner hit hade jag aldrig träffat min underbara sambo. Jag hade förmodligen bott kvar i Strömsund och varit fastanställd som personlig assistent. Jag hade varit vansinnigt olycklig och mått fruktansvärt dåligt. Jag hade inte lyckats ta tag i problemen och bett om hjälp utan skulle fortsätta gråta hela nätterna. Jag hade dessutom fortfarande grämts av en riktigt stor ilska mot en massa personer som sårat eller svikit mig genom tiderna. Men som det är nu är de bara en svag dimma som irriterar mig ibland, och så kan de minsann förbli för de förtjänar inte ett dugg mer.



Tror du att man kan vara fullkomligt lycklig? Nej. Jag tror inte det ligger i människans natur att vara fullkomligt lycklig. Jag tror att det helt enkelt är omöjligt. Det finns alltid något som grämer en, även om det bara är småsaker. Men jag tror att man kan vara väldigt, väldigt lycklig ändå, trots vissa gråzoner.




Vilken människa har haft mest inflytande över dig och dina värderingar? Jag känner mig ganska övertygad om att det är min äldre syster Ida.





Vad skulle du göra om du fick styra över Sverige en begränsad tid? Oj. Jag skulle verkligen inte vilja ha det ansvaret. Men om jag kunde styra över Sverige, och även hade lönen som följer ansvaret, så skulle jag snabbt som ögat utnyttja läget och köpa upp mängder med skog och skapa naturreservat för Sveriges ynka vargstam. Eventuella områden som inte skulle tillhöra naturreservatet skulle ändå vara helt jaktfria.




Vilken låt gör dig mest nostalgisk? Den här frågan var också väldigt svår. Jag har haft så många låtar som jag förknippat med olika minnen. Men jag kan i ärlighetens namn inte komma på någon särskild låt. Jag har lyssnat igenom en rad olika låtar som spelades flitigt under antingen gymnasietiden eller högstadiet. Men ingen av låtarna ger mig någon direkt nostalgikänsla/längtan längre. Antar att jag har lagt det mesta bakom mig.


Uppdatering: Hehe, jag kom på en sak som faktiskt har nostalgikänsla över sig. Ledmotivet till Thundercats. Den serien var definitivt en av favoriterna när jag var liten http://www.youtube.com/watch?v=2Qd_IsxgAf8.




Vilken låt skulle du vilja ha som soundtrack, när du spöar den där riktigt hemska människan som inte lyssnar på rim och reson? Egentligen skulle jag nog inte vilja ha någon låt. Jag skulle vilja kunna skrika och svära och skälla så mycket det bara går. Och tro mig, det har jag fantiserat om. Många gånger. Men om jag ändå måsta välja en låt så skulle jag nog ta något mörkt och kraftfullt. Typ Dimmu Borgirs Vredesbyrd eller nåt. Men som sagt, helst ingen musik alls.

Nu är egentligen tanken att jag ska komma på nya frågora och utmana andra bloggare. Kruxet är att de bloggar som jag oftast läser redan tycks ha gjort utmaningen så jag är helt enkelt så tråkig att jag avvaktar med att utmana andra. Men innan jag avslutar inlägget så måste jag bara dela med mig av lite smått och gott.





Åhh! Vill alltid åka till Skottland när jag hör "For the love of a princess" :')







Det är helt sjukt hur mycket underbar musik det finns! :D <3




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0