EU tycks ha fått arslet ur vagnen


- och insett att saker och ting inte gått riktigt rätt till här i Sverige.

Nu får vi det hett om öronen p.g.a vargslakten som ägde rum i våras och det var då inte en minut förtidigt!

Tack vare klagomålen från Naturskyddsföreningen, Svenska Rovdjursföreningen, Världsnaturfonden WWF och
Djurskyddet Sverige så begär nu EU svar på ett gäng skarpa (och mycket intressanta) frågor kring jakten.
Sverige har till den 3 september på sig att svara. Är inte svaren bra nog så kommer vi förmodligen att hamna i EU domstolen.
Personligen hoppas jag för allt i världen att vi blir fällda och förväntar mig att åtskilliga personer ska få skaka galler för det här!

Klagomålet <-- fullständiga klagomålet som skickades

EU- kommissionens frågor
<-- responsen

-------------------------------

Visste ni att det var endast 11 vargar som sköts med ett enda skott? Det betyder att över 60% av djuren blev skadeskjutna, och då är inte den förmodligen gigantiska summan illegalt skjutna vargar ens inräknad! Från den första jaktdagen finns det siffror på att minst 4500 jägare deltog. 4500 jägare mot de stackars vargarna. SKÄMS!




Jag håller som sagt alla fingrar och tår för att så många som möjligt ska få sona för det här.

Något annat som verkligen borde ifrågasättas är renäringen. Är det verkligen rimligt att de ska ströva fritt över dessa gigantiska markområden oavsett vem som är ägare till dem? Samerna ska köpa marken, då först borde de ha rätt till den! De ska alltså ha tillgång till ca 40% av landets yta och vargen får inte etablera sig i dessa områden. Är tanken då att vargen ska bosätta sig längre söderut, där det bor dubbelt så många människor och miljön är inte den samma?

Jag läste i en rapport på nätet att de även klagar på vindkraftverkens inverkan på djuren. Skitsnack är vad det är! Och allt detta tjat om att bevara kulturen, är det inte lite hyckleri att vilja bevara en del av Sveriges historia och kultur men att även försöka SKJUTA bort en annan del?

Rennäringen bidrar knappast mycket tills Sveriges BNP så det är väl på tiden vi börjar gräva djupare i den för att se hur jäkla nödvändig den verkligen är.

-----------------

När ska den stackars vargen få vara ifred?









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0