"Jag ska bara"

Igår fick jag hem den efterlängtade uppföljaren på Diana Gabaldons Outlanderserie. Med Mattias som vittne hävdade jag bestämt att jag inte fick läsa den nu utan skulle läsa ut bok 7 innan jag på började den här (dvs bok 8).
 
Tror ni det funkade eller? Så här utspelade sig kvällen:
 
Jag ska bara läsa introduktionstexten som ofta är lite poesiliknande och inte direkt avslöjar något som kommer komma i boken.
 
 
Senare:
 
"Jag ska baaara läsa sista sidan för det är ju bara några rader".
 
 
"OMG!!!!" (Drar efter andan i total fasa och inser att jag måste läsa den näst sista sidan med i hopp om att jag missuppfattat slutet). 
 
 
Bläddrar bakåt och råkar ta två sidor istället för en (ja, jag råkade faktiskt det var inte med flit, trott eller ej). Men då fanns det visst en kapitel där så.. Äsch, jag kan väl läsa hela kapitlet, det blir ju ändå bara 2½ sida (visade sig sean vara 4½ sida eftersom jag råkade bläddra dubbelt). 
 
 
Lugner ner mig eftersom jag faktiskt hade missuppfattat slutet (tack och lov). Slår på teven. Men jag ska baaara läsa första kapitlet också. Bara första. Inget mer. Helt plötsligt ligger jag i sängen och har läst 5 kapitel. Oops! :) MEN till mitt försvar kan jag meddela att det är väldigt korta kapitel. Så egentligen har jag inte läst så mycket. MEN ja, jag kommer fortsätta, det går inte att sluta nu. No way no how.
 
Trevlig tisdag på er! 
 

 
 
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0