Trött

De senaste dagarna har jag känt mig så trött. Inte trött som i "jag-sover-för-lite-trött", även om jag faktiskt gör det eftersom Pölsan börjat vakna allt oftare om nätterna. Jag känner mig snarare psykiskt trött. Och det är en underdrift. Igår hade vi en tung dag här hemma. Mattias den stackaren slutade inte jobba förrän kvart över 7 på kvällen (2h och 45 minuter senare än han skulle slutat). Och jag hade två kinkiga barn så det hela resulterade i att vi inte fick någon middag förrän strax efter 20. Dvs en halvtimme senare än när Malva ska sova. Hela dagen var fel. 
 
Idag har det väl inte varit lika mycket. Men nu har Malva fått feber. Hon blev väldigt grinig på nolltid nu under kvällen. Jag lovade henne ett bad och då var hon nöjd, men efter badet så började hon frysa. Visst är det normalt att man fryser lite efteråt medan man ska torkas osv, men hon frös galet mycket. Benen skakade så hon knappt kunde hålla balansen och tänderna hackade högljutt. Så jag kollade hennes temp lite snabbt och då hade hon 38.2. En halvtimme senare hade hon 39.1. :( 
 
Utöver kinkigabarn så har vi ju haft lite otur med bilen också. När vi skulle hem från Öland i lördags så la alla el-grejer av innan vi ens hunnit över bron till Kalmar. Väl framme i Kalmar slutade även servostyrningen (eller vad det nu heter) att fungera så ratten blev hård och bilen blev tungstyrd. Bilen var redan varm men efter att ACn lagt av var det som att sitta i en bastu. Vi trodde först att det var batteriet som krånglade så vi åkte till en mack (pump snarare) och stängde av bilen. Givetvis gick det inte att starta den igen men en vänlig själ hjälps oss att få igång bilen med startkablarna. Men el-grejerna ville ändå inte fungera. Vi letade upp en annan mack och åkte dit i hopp om att vi skulle kunna få hjälp där. Blev lite snopna när vi kom fram eftersom den inte var någon riktig mack, och stackaren som jobbade där hade inte bott i Sverige så länge (4 månader, vi blev lite bundisar senare) så han begrep knappt vad vi ville. 
 
Efter lite om och men och distanshjälp så ordnade folksam fram en som skulle komma och försöka laga bilen på plats eller alternativt bärga bilen till en verkstad. Vid det laget fick vi sällskap av svärisarna. :) 
 
Tog inte särskilt långt tid för "bärgaren" att komma fram till att det inte var batteriet som var problemet utan generatorn. Så bilen fick bärgas tillbaka till Öland och istället kom Mattias mormor med sin bil så vi fick låna den så vi kunde ta oss hem till Halmstad igen. Himla snällt måste jag säga! Och bra, för det innebar att vi slapp skjuta upp Elsies vaccinering igen (hon vaccinerades i måndags).
 
Idag blev bilen klar, det var tydligen inte ens generatorn det var fel på utan en sladd/slang eller vad det nu var. Så det var väl bra. Antar jag. I helgen byter vi väl tillbaka bilarna. Men jag måste nog erkänna att jag känner mig bortskämd för "den andra" bilen är väldigt bekväm att köra. Gillar bilar när man sitter lite högre. :) 
 
Jaja, det var dagens inlägg. Påbörjade det redan i natt men hann inte färdigt då (tröttnade halvvägs plus att Elsie somnade om så jag kunde lägga henne igen och försöka somna om). 
 
I morgon är jag Cola vakt (var det idag med) och om Malva är på bättringsvägen kanske vi får lite sällskap på kvällen. Det återstår att se. 
 
Adios!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0