Dröm eller verklighet?

Jag fortsätter väl gnälla om mina nätter i hopp om att de ska bli bättre nån gång. Den här natten var rätt jobbig av flera anledningar. Dels så vaknade Elsie redan vid 23, sen igen 02:20 Och igen vid 4 och igen strax efter 5 i morse. Sista uppvaket fick jag inte lägga ner Elsie spjälsängen mer så tog henne till vår säng strax före 6, men lagom tills hon hade somnat och jag skulle göra ett försök så var det dags för M att gå upp och i samma veva kom Malva. 
 
Men även om hon vaknade många gånger och jag knappt hann somna om emellan så var det inte det jobbigaste. Vid tre-tiden i natt började det nämligen spelas högljudd musik inne i köket. Den bärbara datorn står ju där inne och jag hade lyssnat på youtube tidigare under dagen men istället för att kryssa fliken med musik så hade jag bara stängt ner skärmen eftersom datorn då går ner i viloläge och automatiskt pausar allt. Men i natt började musiken plötsligt spelas igen (och nej, ingen av oss hade varit inne och pillar på datorn). Jag satt ju och ammade så fick väcka Mattias som fick gå in till köket och "starta" datorn för att sedan stänga av musiken. Det var weird. Men teknologi är ju som den är så det finns säkert en logisk förklaring. Men man blir ju lite halvrädd så där mitt i natten.
 
Sen när jag lagt mig efter det så hade jag en konstig dröm. Som jag inte ens vet om det var en dröm eller om det var verklighet. Jag vet fortfarande inte om det var en dröm eller om det var verklighet. 
 
Grejen var att jag hade precis ammat färdigt och lagt Elsie. Jag mig i vår säng och blundade och försökte somna. Men så kände jag ett starkt obehag och hörde ett knäpp. Då slog jag upp ögonen igen och såg att det lyste från köket eller badrummt (ser bara att det lyser när man har huvudet ut mot hallen, ser såklart inte varifrån). Jag blev lite rädd och irriterad men blundade för jag tänkte minsann INTE gå upp och undersöka saken. Var det tänt fick det minsann vara tänt också. Obehaget bara ökade och när jag öppnade ögonen igen så var det släckt. Sen var den ömsom tänt och ömsom släckt med ojämna mellanrum när jag öppnade ögonen och jag kände hela tiden ett hemskt obehag. Jag kände mig rädd och orolig och försökte säga "ge faaan i lampan". Men det kom inga ord (det är detta som tyder starkt på att det hela var en dröm). Varje gång jag försökte prata så kunde jag inte få fram det jag villa ha sagt. Och det var lika skrämmande och irriterande som "lampans" beteende.  Tillslut tröttnade jag och ville vända på mig men vågade inte ha ryggen fri. Så jag väckte Mattias och bad honom hålla om mig. Vilket han också gjorde. Och detta hände faktiskt på riktigt. 
 
Antar att jag måste ha somnat och sedan drömt och sedan vaknat igen utan att ha märkt att jag gjorde det. Det var väldigt obehagligt i alla fall. :( 
 
Oh, en sak till: igår på kvällen lossnade någon plastgrej som sitter i fläkten i köket. Mattias sa att det var märkligt för den sitter ganska så hårt, han fick ta i lite för att klicka tillbaka den på rätt plats. Och nej, ingen av oss hade städat eller rotat där omkring. 
 
Jag vet att jag är väldigt trött (jag slocknade efter jag lämnat Malva på dagis och sov 1½ timme. Nu när jag vaknade så trodde jag det var morgon (som i ny dag) och jag blev både ledsen, arg och stressad över att vi försovit oss). Men jag vetetusan om jag tycker min trötthet är förklaring nog till alla myskogrejer som börjat hända här hemma. Jaja, det finns kanske en logisk förklaring för det hela. Men det är INTE roligt att gå upp fyra gånger per natt och amma när man är mörkrädd och det händer en massa spooky saker. Inte ett dugg roligt. :(
 
Idag har jag dessutom fått ytterligare en whitespot, har nu tre på samma sida. Som om det inte var illa nog fick jag mjölkstockning också. Förkunnade för Mattias idag att om detta inte går över så tänker jag sluta amma. Jag tänker INTE ha det såhär i 6 månader till i alla fall. Never ever! Jag kanske skulle överväga det om det fanns en sida som inte gjort ont. Men som det är nu gör det ganska ont på ena sidan och helvetets-alla-plågor-ont på den andra sidan. Inte okej. :/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0