Röda nyanser

 
Hmm.. Idag när jag skulle hämta Malva på dagis så satt de ute och lekte. I solen. Notera dvs INTE i skuggan. Och notera också att det är minst 30 grader varmt idag (var 32 när jag kollade efter vi kommit hem från dagis).
 
Till saken hör att när jag kommer tid så ser jag direkt att hon är alldeles röd i ansiktet. Ungen är röd i ansiktet och sitter i direkt solljus och leker. Jag kände lite oro men tänkte att det kanske var hennes solhatt som skuggande ansiktet så det såg konstigt ut. Jag sa hej till Malva och hon kom då fram till oss (mig och en fröken som satt vid sandlådans kant med ett annat barn i famnen). Då såg jag att jo minsann, hon var röd i ansiktet. Så jag påpekade det och frågade om hon bränt sig. Men fröknen sa att hon inte trodde det utan trodde det berodde på värmen. Sen frågade hon mig om jag inte smörjt in henne (??????????????!). Förklarade lite försiktigt att jo det har vi ju men det behöver bättras på under dagen och det är därför vi lämnas hennes solkräm på dagiset. Alltså kom igen! Vi smörjer henne klockan sex på morgonen. Det håller INTE ända till halv 5 då ju! (Grrr). 
 
Nåja, vi tackar för idag och packar ihop sakerna och går till bilen. Väl där tar jag av Malva hennes hatt, hon är helt dyblöt av svett! Stackars liten. :( Malva är den blekaste blekfisen (med möjligt undantag för en albino) så hon måste ha långärmat på sig när hon är ute såna här dagar.
 
Alltså... Jag orkar inte vara ute i solen. Så jag har svårt att förstå varför man låter så små barn vara ute, direkt i solen, en dag som den här. Det har verkligen varit stekande varmt hela dagen. Blir faktiskt ledsen. :( 
 
När vi kom hem så baddade jag av henne, det röda har faktiskt minskat nu även om det inte försvunnit helt ännu. Så kanske hade hon på dagis rätt i alla fall. Men det kändes ändå inte bra. Stackars lillan vad varm hon var. Och hur törstig som helst. :( 
 
 

 

Kommentarer
Postat av: Ann-Louis

Dom verkar ju ganska korkade på det där dagiset. En följd av att det inte ställs så höga krav på dagisfröknar kanske?

Svar: Jag jag vet inte vad det tog åt dem. Misstänker att personalen själva ville njuta av det fina vädret och inte riktigt tänkte sig för. Vilket i och för sig är oroväckande eftersom de har ett enormt ansvar. Nåja, jag har tagit upp det med personalen från Malvas "riktiga" dagis (hennes har ju semesterstängt nu men flera ut personalen turas ju om att jobba på sommardagiset). Enligt den vanliga personalen så brukar de inte ha barnen ute när det är så varmt. Hon tyckte i alla fall det var bra att jag tog upp det och skulle föra det vidare.
Elisabet

2014-07-21 @ 09:06:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0