Bevakad

Idag känner jag mig extra bevakad. Löjligt egentligen, men inte obefogat. Jag vet ju att sociala medier som exempelvis facebook egentligen inte är gratis. Vi betalar förvisso inget för att använda tjänsterna, MEN de säljer ju istället sina användare till olika företag/annonsörer. Och för att lyckas så bra som möjligt bevakas vi. 
 
Igår kikade jag och Mattias runt på olika hotell på Öland. Natten efter bröllopet kommer vi inte sova på själva gården utan på ett hotell. Inga konstigheter med det. Det intressanta i det hela är att det första jag fick se när jag gick in påm in facebook idag var en annons från TridAdvisor som handlade om vilket som är Färjestadens populäraste hotell. Ren tillfällighet? Skulle inte tro det. Det är inte direkt första gången heller. Vad man än googlar eller läser på om så tycks det titt som tätt poppa upp en passande annons om det på facebook. Brukar vanligtvis inte bry mig eftersom jag redan vet att jag/vi säljs till annonsörerna, men just detta reagerade jag på och känner mig iakttagen. Irriterande. 
 
Nåja, förutom det har jag väl inte så överdrivet mycket att tillföra. Vi (dvs jag) hade en fruktansvärt jobbig dag igår.  Dels har det blivit dåligt sömn av diverse anledningar de senaste nätterna och dels så ville Malva inte sova utan hon lekte hela havet stormar, hela dagen. Och Elsie mådde dåligt och kunde inte sova. Vår lilla ängel som sovit som en dröm kunde bara sova max 15 min i sträck på dagen igår. På kvällen gick det inte att lägga ner henne alls, då skrek hon direkt tills hon blev svettig. Hade en temp på 37.5 fast hon varit utan kläder typ hela dagen. Stackars lillan. :( Hon slocknade av utmattning vid 21, och jag gjorde det samma strax efter halv 22, Bara för att väckas en lätt hysterisk Malva som skriker i högansky. Vet inte vad det var men Malva vaknade två gånger i natt och var helt galet ledsen, hon bara skrek och skrek och givetvis dög inte Mattias så jag fick pallra mig upp. Så istället för mina vanliga två ynka uppvak blev det fyra, plus att vi gjorde morgon strax efter 6. *gäääsp*
 
Elsie hade det så jobbigt igår (och vi andra med för den delen) att jag började oroa mig för kolik. De senaste två kvällarna har nämligen varit identiska med gråt och skrik fram till 21 och sen strax efter det slockar hon som ett ljus, troligtvis för att hon helt enkelt inte orkar mer. :/ Jag håller tummarna för att det bara är tillfälligt och att allt återgår  till "det normala" så snart som möjligt. Helst nu. Men hon har i alla fall sovit ovanligt mycket idag på dagen (tar väl igen sömn från igår).
 
Jag längtar en hel del till helgen så jag slipper vara ensam hela dagen, och kanske kan få lite jobb gjort utan att känna mig disträ och stressad. Hann i alla fall klart till dagens deadline så det kändes ju bra (det kändes dock mindre bra igår morse men det var ju då det (innan jag visste att jag skulle hinna). Nästan hela dagen igår så satt jag och ammade Elsie medan jag jobbade och stackars Malva for omkring som ett oväder och var allmänt försummad. :( 
 
I helgen är det ju Andersbergfestivalen också så vi kanske åker dit en sväng. Men några större utsvävningar blir det väl inte. Vi spar oss till Gillet som är helgen därpå. Goodie! :)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0