Flammor


För lite mer än en halvtimme sedan började jag poppa popcorn åt mig och älsklingen för att mumsa på medan vi kikade på melodifestivalen. Problemet var bara att jag dels är väldigt trött och dels disträ. Jag hade i uppdrag att slå in en present som Mattias ska ha med sig på ett kalas i morgon. Det är en liten kusin till honom som fyller år så då ska han iväg och fira henne, eftersom kalas inte hör till mina favorit tillställningar så kommer jag vara tråkig och osocial och hålla mig hemma. Men tillbaka till historien. När jag slagit in paketet gick jag till vardagsrummet fram och tillbaka, vet inte hur länge jag var där inne men tror det handlar om minuter, sen gick jag tillbaka till köket för att kolla om oljan blivit varm och då slog det nästan halvmeter höga lågor ur kastrullen, gissa om jag blev rädd!  Jag ropade lite förbryllat till Mattias att "det brinner i kastrullen", samtidigt som hjärnan skrek åt mig att kväva elden. Men jag blev så förvånad och rädd så jag tappade handlingsförmågan i några sekunder och sen rykte jag åt mig ett lock och slängde det över kastrullen. Elden dog nästan direkt och fy tusan vilken rök som uppstod. Men imponerande nog han vi plocka ner brandalarmet innan det hann börja tjuta, men det uppstod lite hosta av röken, usch vad obehaglig luften var. Vi slog upp fönster och dörrar för att vädra ut så fort som möjligt. Nu känns det knappt att det brunnit i köket, men jag blev verkligen rädd. Blää! :(

Gjorde ett nytt försök att poppa popcorn direkt efteråt utan att lämna köket, men fy tusan vad rädd jag var. När jag slagit i popcornen och lagt på locket så var jag flera gånger bombsäker på att jag kunde se hur det brann under locket. Men det gjorde det ju såklart inte.

Förutom dramatiken i köket så har vi idag hängt i Falkenberg. Jag hittade aldrig mitt presentkort men hämtade ändå ut glasögonen, efter lite rännande på stan med Mattias och Mice blev jag helt slut, haha :S Vi åt en god middag bestående av mycket god Blue bell potatis och ugnsstekt lax med täcke av turkisk yoghurt, majonäs, dill och västerbotten ost. Mumsigt :) Till efterrätt hade vi lagat till en enkel panna cotta med någon hallongegga ovanpå. Givetvis blev det lite bus med Leo också :)

Nåja, nu ska jag återgå till melodifestivalen och försöka koppla bort tankarna. Är hela tiden rädd att det ska börja brinna någosntans :bigeyes:





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0