Ett kryphål!

I did it! Jag har hittat ett kryphål som kan ge mig behörighet till en hel hög med andra utbildningar. UTAN att behöva vända mig till komvux. Tihii underbart! :D :D :D :D Eller hittat och hittat, jag har väl haft den tanken många gånger förut men aldrig undersökt den närmare.
 
Ett kryphål är förresten kanske fel uttryck egentligen. Det innebär ju fortfarande att jag måste studera en hel termin först. Det är en teknisk bastermin. Jag har som sagt funderat på dem innan men inte trott att de ger behörighet till vad som helst. Det gör de väl egentligen inte heller. MEN idag är det sista ansökningsdag till högskolans vårtermin. Så i panikstress kollde jag upp lite olika utbildningar och skickade in en ansökan. Innan jag skickade in min ansökan kontaktade jag högskolan och frågade lite nyfiket om det var möjligt att använda basterminen för att få behörighet till en annan utbildning än den som basterminen är avsedd för. Och tjohoo; det är ok! I alla fall så länge man håller sig inom samma skola. De kunde inte lova att basterminen ger mig behörighet hos ett annat lärosäte men om jag läser den i Halmstad så öppnas ändå möjligheterna upp. VARFÖR fanns inte just den här terminen när jag började plugga ?? :( Eller så kanske den fanns, men jag var för blind för att se det. 
 
Jag tror att detta är något jag verkligen vill göra för nu sitter jag här hemma och känner mig alldeles sprallig och lycklig. :D Inte ens den elaka mjölkstockningen jag fått kan dra ner mitt humör nu. Mattias ringde och meddelade att han behövde jobba över och jag blev inte ens irriterad. :) Men bara för att jag sökt till högskolan så innebär ju inte det att jag faktiskt kommer plugga. Det är så många faktorer som spelar in.. Dels måste jag ju först och främst komma in på utbildningen. Och mitt resultat på högskoleprovet som gjorde att jag kom in förra gången har blivit för gammalt så nu söker jag enbart in på mina gymnasiepoäng. Mina katastrofbetyg från gymnasiet är ju inte mycket att hurra över eftersom jag förstörde typ hela mitt sista år på gymnasiet. Usch! Jag kommer alltid ångra det. :( 
 
Sen även om jag kommer in så lär jag nog ändå prioritera jobb före skolan. Skolan kommer ju finnas kvar men det finns inga garantier för att en anställning gör det. Men men, jag sitter här och känner mig lite pirrig ändå. Skoj! :D 
 
Och ja.. För att vara någon som vill planera saker i förväg så kan jag tydligen fortfarande vara ganska spontan också. ;)
 

 
 

Kommentarer
Postat av: Ann-Louis

Vad är en teknisk bastermin? Jag läste ju en bastermin för att kunna läsa till ingenjör men det var naturvetenskapliga ämnen. Vad hade du tänkt läsa efter den?

Svar: I Halmstad har de tre olika basterminer tror jag. Den jag tittat på är inriktad mot dataingenjör. Och då läser man Matte C, Matte D och Fysik B. Minns inte om det var något mer. Jag vet inte riktigt vad jag vill läsa sen, men alla alternativ jag tittat på kräver matte C.
Elisabet

2015-10-16 @ 09:04:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0