Frånvaro

Jag har visst varit lite frånvarande här. Sorry! Men ni har säkert ändå haft annat för er.
 
Nu är vi i alla fall återigen i Halmstad. Så härligt att få komma hem. Men det känns ändå vemodigt att åka. Inte för att resan är jobbig (fast det är den). Utan det känns vemodigt för att jag är där så sällan. 2-3 veckor/år är så lite jämfört med när jag bodde där. Samtidigt så har jag givetvis ingen lust att bo i Strömsund heller. Jag trivs alldeles för bra här. Dessutom har jag ju Mattias. Och vi har Malva. Och åren i Strömsund var ju ändå mestadels fyllda med ångest så det är märkligt att det känns så där. Men men, hjärnan är bra konstig. 
 
På tal om resan så tog den 17 timmar. Malva var trött, less, arg och ledsen. Men hon var så duktig ändå. Känner mig rent av elak som drar iväg med henne så här långt. Jag är sugen på att ta tåg, eller kanske till och med flyg. Men i så fall måste vi hyra en bilbarnstol när vi kommer fram för annars tar vi oss inte längre än till Östersund ju. 
 
Idag har vi varit trötta. Jag har roat mig med att köra 3 tvättmaskiner och ska snart dra igång en 4e. Blev lite veckohandling samt bakning med. Jag försökte mig på att följa receptet på saffransskorporna jag gjorde hos mamsen. BIG MISTAKE! De ser ut som tre gula och knottriga bajskorvar. :(  Ångrar att jag hade i den förbaskade mandeln, den sabbade allt! :@ Vi får väl se hur de ser ut när de är färdiga. Jag har även en dag på jäsning. Och planerar att baka två saker till också. Sen ska vi väl hinna med någon middag också. Vi kör rester idag eftersom jag var  för trött för att laga mat. Men baka går minsann bra. Tydligen. Allra helst hade jag dragit med mig Malva i sängen och sovit en stund. Men det finns det inte tid till. 
 
"Jag, jag, jag och mig, mig, mig". Man skulle ju kunna tro att jag är lätt (gravt) egocentrisk. Jaja, nu har jag inte tid med det här. Degen har snart jäst färdigt (om den jäst över huvudtaget dvs, börjar oroa mig för att jag råkade döda jästen). Sen ska jag väl ta mig en titt på de förbaskade gula bajskorvarna också.
 
Tack för mig och ha det bra!
 
 


Kommentarer
Postat av: Ann-Louis

Känner igen den där känslan, typ jag kan ha hemlängtan ibland, trots att jag klagade och gnällde hur mycket som helst om att jag ville därifrån och att jag tyckte det sög där.

Snacka om otur med bakningen, huvudsaken är ju att bajskorvarna smaka gott haha.

Svar: Hehe ja dessvärre så gjorde de inte det för det visade sig att jag hade glömt sockret. De smakade mer eller mindre mjöl bara. Bläh! :/
Elisabet

2013-12-29 @ 00:56:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0