Det där jäkla sockret..

 
Dagens bakning gick ju sådär. Jag har nu lärt mig att man inte ställer sig och bakar efter att ha kört/åkt så långt som vi gjorde igår. 
 
Till skorporna missade jag sockret. Jag stirrade ändå på receptet flera gånger och tyckte det var märkligt att sockret inte stod med som ingrediens men jag tänkte att jag följer väl receptet. Så mandlarna var nog oskyldiga till skorpornas motbjudande yttre. Men jag fattar inte.. Sockret stod verkligen inte med i receptet. Men sen när jag kollade för typ 5e gången så stod det där.. Grrr! :@
 
Sen så glömde jag även sockret i längderna som jag gjorde sen. Inte i själva degen, men i fyllningen. Så det blev ju bara "törbulla" av det. Jag kom dock på det när jag hade hälften kvar så en tredjedel av satsen blev enligt receptet. En tredjedel? undrar ni säkert nu. Jo, det är nämligen så att det även skulle vara med lite vit choklad. Jag beräknade den förbaskade chokladen så att den skulle räcka. När jag höll på med den näst sista så fanns det choklad. Men när jag skulle hacka det sista så var det helt plötsligt slut. Hmpf! Så jag fick jäsa och köra in dem i ugnen ändå. Sen när jag plockade av bordet så dök givetvis den jäkla chokladen upp igen. :@
 
Jag gjorde ett sista försök men en simpel kola. Vi får väl se hur det blir. Det är väl en sån sak som är lite smålätt att misslyckas med och med tanke på hur dagens verk blivit hittills så är det ju bara en tidsfråga innan det förstörs. Eller tills köket brinner ner. Kylskåpet slutar fungera, ja you name it! 
 
 
Jaja, nu har jag gnällt av mig och tagit tillbaka mina anklagelser mot den oskyldiga mandeln, Nu ska jag våga mig ut i köket. Håller tummarna för att inget mer gått på tok.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0