SnålJudas

Det har visst varit lite snålt på bloggfronten sedan vi åkte upp till jämtland. Men det blir nog lite mer nu framöver när vi är hemma igen.
 
Nyår spenderades i Kungsbacka hos Kenneth och Hanna (och Willgott förstås). Det var en lugn och trevlig kväll med god mat och många skratt. :D Vi sov över där så under årets första dag begav vi oss hemåt men gjorde ett stopp i Falkenberg för att hämta hem Maya. :) Och nu när allt rännande är över så ska vi försöka ta tag i flyttpackningen på allvar. Jag har som mål att vi ska packa nån/några lådor varje dag tills vi bara har kvar det nödvändigaste. Är ju inte så lång tid kvar tills vi flyttar nu ju. Förutom att förbereda oss och tjejerna (främst Malva, Elsie hänger bara med hon), så förbereder jag även mig för skolstarten. Är sjukt nervös redan. I början av december fick jag veta att jag kommit in på högskolan (igen) och jag tackade ja till platsen samma dag vi skulle åka upp till jämtland. Jag är löjligt nervös eftersom det är en bastermin som förutsätter viss grad av förkunskap. Jag har ju läst matte (och tydligen fysik men det minns jag inte) innan. Men det är läääänge sen dess, och att gilla matte och vara bra på det är två skilda saker. Jag har lånat en mattebok från bibblan som jag börjat läsa och jag har övet på lite tal. Hjärnan arbetar långsamt, men den arbetar i alla fall. Och vissa saker begriper jag utan några större svårigheter. Andra saker är däremot mer eller mindre hokuspokus för mitt gamla hjärnarkiv. :( Jag lär nog tacka ja till alla extra hjälp man kan få för att komma igång. Nåja, dålig eller inte, jag tycker ändå det är roligt. :) 
 
Jag har dock redan fått prestationsångest (föga förvånande) och jag är vansinnigt arg på skolan för att de uppmanar studenterna till att skaffa literaturen man behöver innan kursstart men de har fel på sidan så jag inte ens kan komma åt min litteraturlista. Och givetvis är alla lediga så det går inte att få tag på en vettig själ som kan tala om för en vilka böcker jag behöver skaffa/köpa/låna. Grr! Så det är en smula (extremt) stressande. På måndag ska jag ringa dem tills jag får ordning på det hela. 
 
Utöver flyttförberedelser så ska jag även träffa en läkare. Igen. Känns som om jag inte göra så mycket annat än springer på vårdcentralen (ja ja, jag menar förstås inte bokstavligen på vårdcentralen). Har en paus med psykologen eftersom hennes vikariat gick ut, och i väntan på att den nya (eller rättare sagt den gamla) ska höra av sig så kontaktade jag själv vårdcentralen för att be om att få en utredning på mig själv. Usch det låter så hemskt. Så fel. :/ Men jag vill dra igång hela karusellen innan skolan börjar för jag var rädd att om jag väntade för länge så kanske modet skulle försvinna. Vet dock inte riktigt vad jag hoppas på. På ett sätt vore det skönt om jag har det jag trott att jag har. På så vis kanske jag kan få rätt hjälp och bli bra på riktigt istället för att springa hos en psykolog resten av livet. Å andra sidan vore det ju himla roligt om de kommer fram till att det inte är något fel alls. Fast jag tvivlar starkt på att de kommer komma fram till det. Nåja, det var det. Bara att avvakta. Mötet med läkaren är dessvärre inte förrän på fredag så jag kommer hinna vara nervös och ha ångest över det hela veckan innan det är över. Typiskt. 
 

 
 

Kommentarer
Postat av: Ann-Louis

Jag vet inte hur din bastermin kommer att fungera men när jag skulle läsa min så sa de att om vi klarade av basterminen så kommer vi klara allt sedan eftersom det var hög hastighet på kurserna. Sen när det gäller matten så brukar man ju oftast vara bra på det om man tycker det är roligt. Och de kommer antagligen att börja repetera gymnasiematte. Så gjorde vi i alla fall.

2016-01-03 @ 12:38:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0