Surdeg, naivitet, mvc och jobb

 
Igår bakade jag mitt allra första surdegsbröd. Det gick väl sådär. Brödet gick ju att äta så helt misslyckat blev det väl inte. Men vetemjölet tog dessvärre slut och fick ersättas med grahamsmjöl. Jag tog bara första bästa så om det händer igen tror jag att jag ska prova med rågsikt som inte är lika grovt. Nåja, eftersom jag var rädd att vi skulle bli utan bröd så tog jag även och gjorde fyra rågsiktskakor. Följde recepetet (nästan) till punkt och pricka. Lyckades nästan bränna de första två kakorna, trots att jag hade rätt temp och tid och allt sånt där. Nåja, alla ugnar är ju olika så vid nästa gräddning sänkte jag temperaturen och då blev det bättre. Nu har vi med andra ord en hel del bröd hemma. Hehe. 
 
Igår var jag dessutom naiv nog att tro att jag skulle klara av att få ut klösträdet ur lägenheten på egenhand. Det gjorde jag inte. Projektet resulterade i foglossning from hell och när jag väl lade mig på kvällen (brödbaket drog ut på tiden så jag var (hör och häpna) uppe till 22) så hade jag galet ont i ryggen. Men idag är det bättre. Tycker jag borde vant mig vid det här laget att jag är klen och inte riktigt kan lika mycket som jag kunnat innan. Och då syftar jag inte enbart på graviditeten, en gång i tiden var jag faktiskt någorlunda stark men nu är jag en svagskit som inte kan nånting. Typ. :/ 
 
Nåja, när Mattias kom hem igår så lyckades vi med gemensamma krafter få ut klösträdet. Goodie. :D 
 
Och vad har jag gjort idag då? Jag var till mvc i morse, allt var väl bra antar jag. Hade gått upp 0.5kg på två veckor så det kan jag väl inte klaga över. När jag väntade Malva hade jag ett sf-mått på 37 den här veckan men denna gång är det bara på 34. Underligt nog känns det ändå som om bebisen väger typ 10kg mer än vad Malva gjorde. Minst! Den är troligtvis en meter längre också. 
 
Nu är det dock dags att hämta hem lillskruttan. Lite stressigt är det minsann för jag försöker få lite jobb gjort också. Vila..? Vad är det?
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0