Krångel

Har försökt få lite rätsida på det här med fack och a-kassa och sånt. Vilken jäkla djungel alltså! :( Har insett att vi med största sannolikhet betalat för hög avgift för mitt fack och a-kassa. :@ Jag försökte ringa men kön var så lång att jag gav upp. Helt värdelös kö-grej dessutom eftersom man inte får veta hur lång kö det är, varken i tid eller hur många som är före, det enda man får veta är att det är lång kö. Typ. Så efter lite väntande gav jag upp och skickade ett mail istället. Får då ett automatsvar att det är svårt att nå dem på mail p.g.a. hög belastning och att de hänvisar en till hemsidan. Jag skiter väl i den jävla hemsidan eftersom jag behöver få tag på en person och inte en dator! Grr! :( 
 
Nåja, rubriken syftar faktiskt inte till det krånglet. Vad som däremot känns megakrångligt är vilket jäkla fack man ska tillhöra. Jag har ju varit med i kommunal p.g.a. sommarjobbet förra året. Men nu då? Ska jag byta fack nu till ett som är mer passande eller ska jag vänta? Det är ju enorma krav som ställs i samband med att få a-kassa så det känns väldigt riskabelt eftersom jag blivit beviljad det via kommunal. Även om själva ersättningen är skrattretande så har jag ju i alla fall blivit beviljad ersättning. Det skulle jag knappast bli om jag bytte nu. :( Jag har ju eventuellt några timmars extra jobb här och där med det är ju knappast tillräckligt mycket för att göra någon skillnad. Och om jag ändå byter för att "rätt ska vara rätt". Så känns det ju helt värdelöst om jag skulle få anställning inom offentlig sektor för då måste jag byta fack igen. Åååh usch! Detta är en mardröm! Jag blev rent av gråtfärdig (och nej, jag överdriver inte, jag var seriöst på väg att börja grina) så jag kryssade helt enkelt ner alltihop och inväntar nu istället ett samtal från gamla hederliga försäkringskassan. De har inte godkänt min föräldraledighet vilket är lite jobbigt med tanke på att den startar idag. Och jag ansökte om den i januari. Dvs de har haft mer än 30 dagar på sig. Jag vet dock att det kan ta längre tid eftersom de skulle göra en ny inkomstutredning eller vad fanken det hette eftersom den förra var gammal. Men det är ju en mindre evighet sedan jag skickade in alla papper (plus det komplitterande papperet de bad om) så jag tycker verkligen jag borde hört något av dem vid det här laget.
 
Dessutom ska jag jobba idag. Typ nu, medan Malva är på dagis. Egentligen vill jag bara lägga mig i sängen, dra en filt över huvudet och gråta en skvätt. :(  Kanske ska förse mig med någon form av frukost. Har ju, som jag sagt innan, svårt för att äta på morgonen nu så det kanske är avsaknaden av energi i form av frukost som gör att allt känns så förbaskat jobbigt just idag. 
 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0