Jul 2015

Då har julen kommit och gått. Mer eller mindre. Är ju ett gäng juldagar kvar och vi har ju fortfarande julfirande hemma i Halland som väntar. Gårdagen var rätt mysig. Elsie var inte överlycklig men det gick rätt bra. Tror problemet är att hon har introducerats till alltför många nya miljöer och nya människor på för kort tid och det blir för mycket för henne. Vad jag kan minnas om Malva har hon alltid varit enkel (i den aspekten i alla fall) och anpassningsbar så jag har väl inte riktigt funderat över att man faktiskt kan vara annorlunda. Jag tror i alla fall att det är därför Elsie sover så mycket. För hon är nästan alltid trött och vill bara sova. Hon äter fortfarnade sämre än tidigare. Är mest amning och gröt som funkar, och ibland är hon inte ens intresserad av gröten. Tror att det är för mycket som händer runt omkring. Sen var hon ju dålig också de första dagarna och hade 39 graders feber i två dygn och sov dåligt i 4 dygn. Nätterna är väl inte tiptop nu heller, men de är helt klart bättre.
 
Gårdagen inleddes för min del genom att jag gick upp lagom tidigt, tror det var runt 6, och kokade risgrynsgröt. Det har på något vis blivit min uppgift, och jag är helt okej med det. Fast jag lyckades bränna två två kastruller, men gröten smakade tack och lov inte bränt. Vi kikade förstås på julkalendern (innan frukosten) och sen efteråt såsade vi mest omkring här hemma och gjorde oss i ordning. Vid 13 kom vi iväg mot Fagerdal (var meningen att vi skulle åka 12). Där blev det fika och sällskapande. följt av Kalle (jag ammade och "sövde ner" Elsie när Kalle började så jag såg bara halva ungefär). Sen fick barnen öppna sina julklappar. Vanligtvis brukar vi ta det efter maten men vi tänkte att det var roligare för barnen att få mer tid på sig att hinna öppna dem och undersöka dem lite. Tanken var god men de hann ju nästan ändå bara öppna sina julklappar innan vi skulle äta. Samtliga var överlyckliga tror jag (med undantag för Elsie för hon sov fortfarande). 
 
Sen blev det julbord (då vaknade Elsie igen) följt av en promenad på kvällen. Var ås mysigt att gå runt där i Fagerdal. Men det är så konstigt också. Jag har fortfarnade spenderat mest tid av mitt liv där. Det är hemma men ändå inte hemma. Och även om jag tycker det är bra att någon köpt vårt gamla hus (jag försöker i alla fall intala mig det) och tar hand om det, så tycker jag också att det känns jobbigt och trist att någon annan bor där. Att vi aldrig någonsin igen kommer samlas där. Konstigt. Jag känner mig nästan lite avundsjuk. Jaja, hjärnan är inte alltid logisk. 
 
Efter promenaden packade vi in alla barn och grejer i bilarna och åkte hem. Ville passa på när de flesta redan var klädda. 
 
Väl hemma och när alla barn (utom Elsie) sov så drog vi igång julklappsspelet. Sjukt roligt! :D Det gick dock inte så bra för mig i början för jag hade lite otur med tärningarna. Men sen jämnade det ut sig och i slutändan fick alla nästan lika många. Vi hade satt en minimum gräns på att alla skulle få minst tre julklappar. Rätt lagom tycker jag. Det blev dock lite krig om några saker, men det var mest roligt bara. :) 
 
Idag såsar vi omkring i olika stadier av trötthet. Har varit uppe sent många kvällar i rad nu och ändå fått kliva upp tidigt, alt. vara uppe en del på natten (eller i mitt fall: båda delarna). Men i morse när Elsie vaknade kl 6 gick jag upp med henne till Mattias (den stackaren fick gå upp redan halv 6) så tog han barnen och jag fick sova till halv 9. Underbart! Sen byttes vi av så i skrivande stund är det han som ligger och sover. Jag ska nog väcka honom snart så inte hela hans dag blir fel. 
 
Just aja, glömde skriva en sak ang. julafton. På eftermiddagen försökte Mice vara rolig så han satte en lösenord på min telefon. När jag upptäckte det frågade jag alla närvarande om någon pillat på den (men givetvis var han inte närvarande). Så när alla var oskyldiga utgick jag ifrån att typ Malva eller någon lyckats ställa in lösenordet, alt. att det blivit något fel på telefonen. Naiv som jag var startade jag om den och hade då glömt bort att jag inte ännu tagit bort min pinkod. :( Och givetvis kunde jag inte pinkoden för det var inte halebops standerd kod (som jag faktiskt kan, eller tror att jag kan) och det var inte min gamla pinkod. Så nu är min telefon låst och jag är okontaktbar. Igen. Typiskt. :S Min puk-kod ligger nånstans hemma (frågan är bara vaaaart???). Har mina aningar men vad hjälper det nu. Nåja, jag överlever utan. Känns dock trist att inte kunna ta fler kort. Jag hade den bästa kameran på telefonen, och vår riktiga kamera är ju inne på lagning. Hmpf! Blev rätt sur på Mice först men ska man vara noga så var det ju mitt eget fel också som försökte starta om telefonen. Jaja, jag har släppt det nu eftersom jag har bestämt mig för att försöka sluta lägga tid på att vara sur. Inte helt lätt alltid men man måste ju börja nån gång. :) 
 
Jag hade egentligen velat åka in till Östersund idag men väglaget är tydligen sämre igen. Och det ska tydligen bli storm. Så vi håller oss nog hemma istället. 
 
Det var väl vad jag hade att komma  med denna gång. Blev visst lite långt. Hade jag haft tillgång till min telefon hade det kunnat bli någon bild med eftersom någon låst den så.... Men jag är inte sur. Hehe. ;)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0