Jämtland

Resan upp till jämtland tog rätt lång tid. Stoppen var snabba och smidiga men på grund av rejäl halka längs nästan hela vår resväg så körde vi ganska lungt. Fattar inte hur en del vågade köra så fort på vissa ställen. Vi var nog rejäla stoppklossar i trafiken för vi blev omkörda av lastbil efter lastbil efter Gävle. Weird. Det är obehagligt att köra om lastbilar men det är nästan ännu obehagligare att bli omkörd av dem. 
 
Flickorna var så duktiga så. Ammade Elsie bara två gånger och hon var inte särskilt kingig i bilen. Var snarare Malva som protesterade. Och hon har mina sympatier. Tror hennes stol är den obekvämaste i hela bilen. Och resan tog liksom över 15, nästan 16 timmar.. Hon fick komma ut och sträcka på sig två gånger. Men två korta pauser på 15 timmar är ju ingenting.
 
Vi kom fram till mamsen vid halv 12. Då var vi alla ganska möra. Dagen blev inte särskilt mycket bättre med en Elsie som baera var kinkig. Jag utgick ifrån att det var miljöombytet och för att vi vänt uppochner på rutinerna. Men hon blev bara värre och värre och höll på att driva mig till vansinne på kvällen. Så tillslut tog jag en temp på henne för jag tyckte hon var varm. Då hade hon en temp på 39.2. :( Inte underligt och var grinig. Så nu har hon haft feber o två dygn. Tjurigheten har hållt i sig och vi sover oerhört dåligt om nätterna. Elsie väcker mig minst en gång i timmen genom hela nätterna. Har hänt att jag fått sova 1½ timme i sträck nån gång men det är sällsynt. Så både hon och jag är rätt trötta av oss. Mattias brukar dock ta morgonen så jag kan få sova 1-2 timmar ostört då. Sen idag bytte vi så när jag kom upp fick han vila. Tur man kan hjälpas åt. Var helt onödigt att vi lånade med oss resesängen för Elsie använder den inte. Hon och jag delar säng nu. Annars får vi inte sova alls. 
 
Det är rätt rörigt/trångt men det funkar. Barnen leker mestadels snällt med varandra. De tycker det är riktigt roligt med snön. Jag och Ida tycker nog också det är rätt roligt. Hehe. Vi har lekt lika mycket i snön som barnen har. hihi.
 
I skrivande stund inväntar vi maten som gottar sig i ugnen. Blir lax idag. Jag har tjatat om att jag vill spela på kvällarna men när det väl finns tid är det ingen (allra minst jag) som orkar. Får se hur det blir ikväll.
I morgon åker vi (jag, Mattias och barnen) till Strömsund och hälsar på Natta. Vi var dit en sväng idag med men då åkte vi till pappa och hälsade på. Vill inte dra iväg Elsie till andra ifall hon smittar. Dessutom är det ju jobbigt för henne. Så nu får hon lite mer tid på sig att bli bra. Blir hon inte bättre kanske hon får stanna hemma. Hon är ändå oftast lite gladare när jag inte är i närheten. :( Så fort hon ser mig blir hon extra ledsen och extra dålig. :/ 
 
Jahopp det var det. Nu ska jag väl vara social igen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0