Ang. kalla fakta special

Har sneglat på kalla fakta special som går ikväll. Hela historien de berättar om den s.k. vårdkarusellen är förstås förjävlig rent ut sagt. Men jag kan inte låta bli att notera datumet som de valt att visa dokumentären. 1.5 vecka innan valet. Och detta kombinerar de givetvis med en debatt mellan Hägglund och nån från s som jag inte minns namnet på. Kvinnan går på och försöker väl göra köttfärs av honom (och regeringen). Föga förvånande, hon har ju världens guldchans.

Alltså jag är inget fan av dagens regering men vad som retar gallfeber på mig är att ingen tycks fundera över ansvaret som korttidsboendet hade? Visst är det förjävligt att det inte fanns ansvarig läkare och att inget tycktes fungera. Men kom igen... De som jobbade på korttidsboendet.. Hur jävla svårt ska det vara att borsta tänderna på någon??! Jag har jobbat inom vården på olika sätt i flera år. Jag vet att det är stressigt ibland. Det är tungt och påfrestande och alla är vi mänskliga. Man missar saker och man glömmer saker. Men att missa någons munhygien så länge att nästan alla tänder måsta tas ut.. Avskeda allihop för fan! Okej, okej!! Så kan man förstås inte göra. Men samtliga behöver ju uppenbarligen gå en kurs i basal munhygien. Och troligtvis eget tänkande eftersom ingen noterade att mannen i fråga svalt.

Jag blir irriterad att man gör en valgrej av det här. Inte nog med att det är orättvist, det känns fel. Ansvaret ligger givetvis högst upp hos regering och riksdag. Men det ligger också hos den som säger god natt och stänger dörren. De tycks ha glömt bort det. Såhär lagom lägligt. 1.5 vecka innan valet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0