Missbruk

Har för mig att definitionen av missbruk är något i stil med att det är ett missbruk när det påverkar din vardag. Om inte jag blandat ihop det med något annat dvs.
 
Iså fall har jag ett erkännande. Jag har blivit en filmissbrukare. Fjällfil för att vara exakt. Häromdagen, i förrgår närmaste bestämt tog min kära fjällfil slut. Jag stod emot så långt jag kunde för jag ville verkligen inte gå ut. Mörkt kallt och hemskt. Uscha. Men det hjälpte inte. En frukost utan fjällfil är inte längre en frukost. Med andra ord trosade jag kylan, mörkret och potentiella yxmördare och åkte till affären. Mot (och enligt) min egen vilja. 
Jag har i skrivande stund ätit 4 liter fjällfil på en vecka. Idag inleder jag min detox. Med lättfil. Hehe. Fast om man ska vara petnoga har jag kanske bara ätit 3.7 liter fjällfil. Malva har faktiskt också ätit lite. 
 
Nåja,förutom att njuta av min sista mugg med fjällfil (ja, fil är som godast mugg, inte skål) så terroriserar jag min stackars handläggare på arbetsförmedlingen. För varje dag som går så känner jag hur mina kunskaper sinar. Usch! Inbillar mig att om en månad kommer jag inte kunna något. Jag kommer ha ett studielån som skvallrar om tre års studier men inget som helst minne av att jag ens har en examen. Nu skrev jag givetvis inte det här till min handläggare. Näe, jag tjatar om praktik. Det är förvisso inte lika bra som ett jobb. Men det ger arbetslivserfarenhet. Vilket ALLA kräver. Med undantag för de som enbart anställer studenter. Jahopp, det var dagens gnäll..
 
 
Eller näe, jag har en till. Jag är seriöst trött på att gnäll kring "censuren" av Pippi som folk kallar det. Nåå, här är det en som vet vad hon snackar om. Kunde inte sagt det bättre själv. 
 
 
  
 
 http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/carinabergfeldt/article19618201.ab
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0