Pris i otrevlighet

 
Igår fick Malva nya utslag. Nya, annorlunda utslag som kliar. Så efter ett samtal med 1177 fick vi rådet att inte ge henne mer penicillin och att åka till vårdcentralen nästa dag, dvs idag (hade kontakt med 1177 på kvällen så det var ju inget öppet då). De sa också att om hon fick mer utslag skulle vi åka in direkt, men de har varken blivit fler, eller färre, så idag ringde jag till helgmottagningen på Nyhemsvårdcentral. Och seriöst alltså, de borde få pris i otrevlighet!! :@
 
Förra gången glömdes vi bort. Och sen när vi fick ytterligare ett besök och träffa en läkare så fick vi komma in direkt men kände oss extremt avfärdade. Hon gjorde en liten halvdan undersökning och mer eller mindre kastade ut oss genom dörren (kändes det som). Tur att jag besökte Vallås vårdcentral dagen därpå annars hade Malva troligtvis fortfarande varit jättesjuk. 
 
Idag när jag ringde in så sa jag att det var lite långt att förklara och sedan började jag förklara varpå hon i luren avbryter mig och säger snäsigt: "ja fast vi tar bara in akuta fall!!" (??) 
 
Bara där ville jag ju slänga telefonen i huvudet på henne och åka någon annanstans, tyvärr går ju inte det på helgerna. Så jag förklarade så snabbt jag kunde för att hon inte skulle hinna avbryta och avfärda mig igen. Och helt plötsligt när hon inser att jag inte ringer vårdcentralen klockan nio på en lördagsmorgon bara för att jag tycker det är kul så tar hon mig seriöst. Sen att Malva bara är 1½ år gjorde väl susen också för hon lyssnade mer noggrant när hon fått Malvas personnummer. Nåja, fick återigen höra att vi inte får ge henne mer penicillin och att vi får komma dit, så har en tid dit halv 11 idag.
 
Om det inte vore för att det gällde Malva så hade jag nog inte velat åka dit. Alltså jag fattar, det är inte alltid roligt att jobba helg. Jag VET! Been there, done that! Och när det lider mot dagens slut och de kanske har träffat en hög med människor varav bara hälften kanske var fall som faktiskt behövde uppsöka vårdcentral på helgen så blir man kanske lite irriterad. Men kom igen! Jag var bland de första som ringde in och den jäkla arbetsdagen har nyss börjat så det är inte en godtagbar ursäkt. De enda idioterna de hunnit träffa hittills är väl kollegorna. Och det är INTE mitt fel. Ja, jag blev ytterst irriterad på att vi fått så dåligt bemötande. Okej om det händer en gång, men tre gånger inom loppet av tre besök/kontakter..? Nej det är inte okej!
 
 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0