Premiärtur

Idag blev det en premiärtur i flerfaldig bemärkelse. Första gången vi provade cykla med cykelvagn och första gången som Malva på något vis var med i cyklandet. :) Vi inledde dagen med att åka till biltema och köpa två cykellås till mig så Mattias kunde få tillbaka sitt. Kanske lite overkill men blir cykeln stulen nu så har de verkligen lagt ner besvär på det eftersom den nu är skyddad med tre lås (ett sitter ju redan fast på cykeln). Blir nog en tur tillbaka dit så Mattias kan få ett lås till till sin cykel. 
 
Nåja, efter att vi shoppat cykellås åkte vi på jakt efter en hjälm till Malva (hmm ja, vi borde kanske egentligen köpt en hjälm var till oss också). Hittade en på intersport för 350 som passade. Fanns dock bara i en färg men det gjorde inte så mycket, huvudsaken var att den passade och att den inte tung. Väl vid kassan visade det sig att just den hjälmen hade rabatt så vi fick den för 250, trevlig suprise. :) 
 
Efter några om och men (storhandling, cykelmekande mm) så kunde vi ÄNTLIGEN bege oss. Det tog verkligen tid (och humör) att få ordning på vagnen. Jag och Mattias hann bli så sura på varanda och på situationen så vi var ju bägge dessväre på ett ganska dystert humör när vi äntligen kunde komma iväg. Hehe, men nu när vi fått ordning på det så går det förhoppningsvis smidigare nästa gång. :) Malva var väl inte jätteimponerad av cykelturen, det gick bra så länge vi var i rörelse men hon tröttnade väldigt snabbt om vi stod stilla. Dessutom envisades hon med att sitta konstigt så jag inbillade mig hela tiden att hon blivit strypt av hjälmen. :S 
 
I morgon blir det kanske en tur till med cyklarna. Idag blev det en sväng in till stan till Niklas och sen vidare till Ica Maxi Högskolan innan det bar av hemåt igen. Blir väl en annan tur i morgon om vädret tillåter. :) Utöver det ska jag plugga och sen städa. Usch, ska väl vila något också. Har inte hunnit det än. Igår spenderade jag mer eller mindre hela eftermiddagen och kvällen i köket. Vi hade Ida och Mice på besök och jag fick förstås för mig att vi skulle bjuda på panbiff, potatis och sås. Som efterätt skulle jag förstås baka egna mums mums OCH den godaste kladdkakan ever (ja, kladdkakan heter faktiskt så), när jag väl var klar hade köket förvandlats till ett katastrofområde två gånger (den första katastrofen städes upp innan nästa intog sin plats). Jag hann ju knappt umgås alls för jag stod i köket så länge. Nästa gång tror jag ta mig tusan att vi beställer hem kebab.
 
Det var det. Hoppas ni andra har en trevlig helg. :)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0